היי

slevinger

New member
היי

שלום לכולן/ם שנים תפרתי (למדתי כמובן) ועשיתי דברים נהדרים לי ולילדיי. אולם בשנים האחרונות (קרוב ל-9 שנים) זנחתי לחלוטין את התחביב הזה של מלאכת היד והתפירה עקב אילוצי החיים ומחסור בזמן, עד שאפילו תיקונים מסרתי תמורת תשלום, עד כדי כך איבדתי סבלנות. ופתאום.....התעורר אצלי יצר התפירה מחדש ואני מנסה לחזור. אז יש לי מס' שאלות: האם ניתן להשיג חוברות בורדה ישנות?? והיכן? (את הכל נתתי בזמנו לצערי) היכן יש חנויות למכירת בדים בראשל"צ (פרט לחנויות של פרחיה ושל שרה בקניון לב העיר)?? מעוניינת באתרי הדרכה בנושאי טלאים, טכסטיל לבית, תפירת בובות וכד'. תודה ושבת שלום שמחה

lirola

New member
עונה חלקית

בורדות חדשות ולפעמים גם ישנות יש בחנויות סטימצקי. לאחרונה היו כאן שיחות על זה שעוד מעט עניין הישנות עומד לחלוף מן העולם, אבל סביר להניח שעדיין יש בחנויות. יש פורום אומנות שימושית -לדעתי יש שם גם בובות קישור לאתר כמו שביקשת

רות מלר

New member
יש קומונה של תפירת בובות

איילת מהולנד העלתה קישור לשם כשמישהי ביקשה לפני מספר ימים הנחיות לתפירת סינר

לגבי חנויות בראשון

חוץ מקניון לב העיר יש עוד חנות שאני ממש אוהבת כי הם מתעסקים עם בדי ריפוד ודמוי עור. החנות נמצאת ליד תחנה מרכזית הישנה. חנות קטנה אבל לפעמים הם מביאים אחלה של בדים במחירים לא כ"כ גבוהים כמו בקניון לב העיר שזה מעולה.

slevinger

New member
היום הייתי שם

באמת חנות קטנה וצפופה, אבל המוכרת ששמה הוא אתי מאוד נחמדה.....והמחירים אכן זולים וטובים. ראיתי שם בד לריפוד אדום שממש מצא חן בעיני, ואני חושבת שאקנה אותו ואמסור את הכורסה הישנה שקניתי בשוק הפשפשים לפני כמה שנים לריפוד מחדש, אחרי שהחתול שלי קרע אותה לגמרי.......

היא באמת נפלאה אתי

הבעיה היחידה באמת של המקום זו הצפיפות והחום שום חוץ מזה מחירים יחסית סבירים לחנות שנמצאת מחוץ לנחלת בנימין

ayala26

New member
אבל למה בורדות ישנות?

למה לא חדשות? האופנה גם מתחלפת...
ואם לא אכפת לך שהחוברת תהיה כתובה בשפה זרה אני גם יכולה לשלוח לך... ואולי גם חוברת לבגדי ילדים אבל תגידי לבן שלך שיביא כבר נכד!

רות מלר

New member
אני אומנם בלונדינית

אבל את זה שהבת שלה והאמא של הבת שלה מתכתבות כאן אני גם הבנתי ובעצם למה הבן שלה לא מבין נכד/ ה ? ולמה העובדה שלבת שלה בהולנד יש רק צאצא אחד מונעת מהבאת עוד אחד ? והאם כשיהיה אחד נוסף הבת שלה תמשיך לתפור בגדי ילדים מדליקים ? יש לי זיכרון של ארכיון ציבורי בררררור ?

slevinger

New member
ישנות כי......

יש דברים קלאסיים שתמיד נשארים באופנה ותמיד אפשר לשנות קצת ולגוון.....ובסוף כל חוברת הם נהגו לתת גם עבודות יד, סריגה וכד' כך שאפשר היה לשאוב רעיונות. ואגב אין לי בעיה עם שפה זרה, הרי תמיד עשיתי דברים מבורדה בגרמנית, שכידוע זו לא שפת אמי...... ועכשיו שאלה: גלשתי באתר של בורדה, יש שם הרבה גזרות, אבל איך מגדילים אותן לגודל טבעי?? ובקשר לבן שלי......אני לא שואלת ולא מתערבת, כפי שאת בוודאי יודעת.........O:))) אופס.....לאן נעלמו כל הסמיילים שאפשר היה להוסיף אותם להודעות?? למשל עכשיו חסר לי פרצוף של קריצה או סמיילי של חיבוק.......

ayala26

New member
אבל דברים קלסיים ש*תמיד נשארים באופנה*

אפשר למצוא גם בחוברות חדשות ופשוט יותר קל למצוא אותן.. ויש גם דברים שרק נדמה לאנשים שהם נשארים באופנה אבל הם לא ... למשל חמותי שסורגת לנו סוודרים מחוברות סריגה של שנות ה-50 ונדמה לה שהם עדיין אופנתיים... אני לא מכירה את האתר של בורדה אבל פעם ראיתי באתר אחר גזרה שמדפיסים אותה על 25 דפים ואז צריך להדביק את החלקים וכך נוצרת הגזרה. אני כבר מעדיפה לקנות גזרה ושתהיה בגודל נורמלי מאשר להדביק.. הסמיילים לא נעלמו הם פשוט נמצאים מתחת המלבן שבתוכו כותבים את ההודעה. לוחצים על הסמיילי המחייך והסמיילים מופיעים ואז אפשר לבחור.

slevinger

New member
../images/Emo39.gifמצאתי תודה

ובקשר לגזרות, ראית כמה עולה כל גזרה?? אז שתי האופציות לא נראות לי.....

למעלה