היי

Taltalim83

New member
היי

יש לציין שאני לא מבינה דבר וחצי במחשבים.. אני מעונינת לקנות מחשב שישמש אותי ללימודים באוניברסיטה, זיכרון מספיק גדול לשמור את כל העבודות וכ"ו, לראות סרטים אינטרנט ומוזיקה. אני לא רוצה לקנות משהו שאחר כך אני צריכה להתקין מליון תוכנות כדי שיעבוד.(גם לא יהיה לי מושג איך
) יש לי כ-850 $ בערך 3000 ש"ח (אני יכולה להוסיף מקסימום 1500 נוספים -בתשלומים) אז השאלה שלי מה מומלץ? (חשוב לי גם אחריות לשנה לפחות) וכן האם כדאי לנסות לרכוש את המחשב בארה"ב או שכבר אין הבדל משמעותי (יש לי שם משפחה והם יכולים לבצע את הקניה בשבילי) המון תודה!

bar666xp

New member
עיון בפורום היה ממקד אותך...

בגדול כל מחשב שנימכר כיום ב3.5Kש"ח-4Kש"ח~ יתן מענה לצרכים הללו ויותר. כמו שכמעט אמרת בעצמך הדבר היחיד שיש לך סיבה להשקיע בו יהיה HDD {דיסק-קשיח} גדול 120G-160G ומעלה... תוכנות מותקנות מראש לא ממש יהיה.. וגם אם כן זה לרוב יהיה גירסאות ניסיון ו/או תוכנות נילוות כמו תוכנות ניהול צריכת חשמל, ניהול חיבורי אלחוט וכדומה ו/או תוכנות {OEM} לצריבה לדוגמה.. דגם לדוגמה כמפרט שאין לך סיבה ליותר מזה... אלה אם תירצי קל משקל ו/או משהו מיוחד אחר שמיקר את מחיר המחשב... הממ דל D530 או D531... או אפילו D630 צריכים להיות +- 4 ומשהו אלף ש"ח אאל"ט... {בקונפיגורציות של כ.מסך שהוא חלק מהציפ-סט כמו הX3100 של אינטל או הX1200 של ATI וכדומה}. אגב יש עוד המון חברות פשוט אילו הדגמים שאני זוכר כרגע שיהיו מהסדרות העיסקיות = עמידות גבוה יותר ובמחיר נמוך... אבל אני לא זוכר אם זה כולל אפילו את מערכת ההפעלה ב4.5Kש"ח~... http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=2315&category_id=e18a3aca301fb11a9cfc493a55235bf5& דל D531 לדוגמה עוד דוגמה הVOSTRO 1500 גם הוא של דל http://campus.shopy.co.il/products/101234 ויש עוד המון מכל מיניי חשוב לציין כי אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בעבודת/לימודים שמצריך +- מכונת כתיבה משוכללת ללא צורך ברמה גרפית גבוה ושימוש ב3D וכו'... בגדול מה לתת תשומת לב זיכרון פיזי RAM כדאי שיהיה 1G ומעלה ומומלץ 2G ומעלה במיוחד אם זה עם מערכת ההפעלה WINDOWS VISTA. דיסק כמה שיותר גדול כדאי שאפשר יהיה לשמור כמה שיותר מידע בו... {אגב מומלץ לבצע גיבויים סדירים}. לגבי רכישה בארץ או בחול... בעיקרון במחשבי הLO-END {אילו שמיועדים לך} הפרשי המחיר הם לרוב מינוריים... בנוסף ברכישה בחו"ל יש לבדוק כי האחריות תהיה תקיפה בארץ {יש לפעמים גם בעיות של יש אחריות אבל רק על חלקים על הביקור במעבדה/עבודה יהיה צורך לשלם וכו' וכו'}. אגב לגבי הדולר אני לא בטוח מה המצב כרגע אבל עד כמה שזכור לי מחשב של כ3.5Kש"ח יעלה בארה"ב כ600$ {לא לשכוח בארץ יש מע"מ}... אם את רוצה תבדקי זאת לבד באינטרנט ו/או דרך מי שיכול לרכוש בישבילך שם.

למעלה