היי

אגב../images/Emo32.gif

בסוף הלכתי על דו חוגי, ולמרות שמחר אני הולך להרכיב את המערכת, אני עדיין בלבטים קשים אם אני עושה את הדבר הנכון

shon100000

New member
גם אני רוצה לפרוש מפסיכו..

רק שאני עוד בתיכון:)) מפאת העובדה שאתם כבר עברתם תיכון,ידוע לכם האם אפשר להגביר היסטוריה ל5 יחידות למרות שבית הספר לא מלמד היסטוריה מוגבר?

תפתח תיק אקסטרני,

תלמד לבד ותבחן בקיץ בהסטוריה מורחב. (אגב, למה לך להגביר הסטוריה? אתה מתעתד ללמוד רפואה? אם לא, חבל. אם זה 'סתם' מעניין אותך, אין צורך להעמיד את הידע שלך למבחן. חוץ מזה, אתה יכול לקחת קורסים באו"פ, שאני בטוח שהם מעניינים ומעמיקים הרבה יותר מההסטוריה לבגרות, וחוץ מזה אולי גם יוכלו לחסוך לך כמה קורסי בחירה כללים בעתיד <כשתלך לאונ'>).

shon100000

New member
כמה שאלות

איך פותחים תיק אקסטרני?? אני רוצה להגביר היסטוריה כי זה מעניין אותי וגם שיהיו יותר יחידות לבגרות,זה יכול לעזור בקבלה לאוניברסיטה??,שמעתי שאם יש ציונים טובים במקצועות "נוספים" זה מעניק בונוסים. ומה זה קורסים באו"פ? תודה רבה..

TaL53

New member
או"פ- אוניברסיטה פתוחה

יותר יחידות במקצוע מסוים עם ציון גבוה זה נותן לך ממוצע בגרויות יותר טוב מה שעוזר בקבלה לאונ'.

TaL53

New member
את זה אני לא יודע..סוריי:((((((((

אבל נראה לי שבאתר של משרד החינוך בטוח יש את המידע הזה.

...

תיק אסטרני-תמצא מידע באתר משרד החינוך. בכ"א, אם תרצה, תצטרך ליצור איתם קשר והם כבר ידריכו אותך. בכ"מ, שום דבר מסובך, קצת בירוקרטיה ותו לא. הסטוריה- תלוי. תראה, כעקרון להרחיב הסטוריה יכול רק להועיל. כי מצד אחד אתה מבטל את הסטוריה כציון שיוריד לך את הממוצע (משום שלמקצוע של פחות מ4 יח"ל אין בונוסים) ומאידך אתה מרחיב אותו ובכך הופך אותו למקצוע מורחב עם בונוס, לכן אתה מרוויח פעמיים. גם מבטל ציון שהשפעתו שלילית על הממוצע וגם מוסיף מקצוע מורחב שיכול לעלות את הממוצע (כמובן הכל בהנחה שיהיה לך ממוצע של מעל 100). בנוגע לעניין, אני עדיין סבור שמשהו קצת יותר רציני מבגרות יהיה קצת יותר מעניין. והערה נוספת, אם תרצה ללמוד מדעים מדויקים, להסטוריה אין ערך מיוחד. וזאת בניגוד למקצועות מורחבים אחרים כמו פזייקה או כימיה שהם לעיתים או אפילו לרוב נדרשים כידע בסיסי, מן מקצוע קדם כזה, ובחלק מהמוסדות גם זוכים לבונוסים גדולים יותר. לכן אם נורא משעמם לך, להרחיב פיזיקה או כימיה (במידה ואתה לא לומד אותם), יכול להיות יותר פרודוקטיבי. אבל בשורה התחתונה-כל ההרחבות אקסטרה משנות באמת אם יש לך בגרות מעפנה או שאתה רוצה ללמוד רפואה או מדעי הקוגניציה. אחרת, אין באמת משמעות אם יהיה לך ממוצע 112 או 113 (כל עוד יהיה לך פסיכומטרי סביר). ואו"פ, כמו שכבר הסביר ז'ניה, זו האוניברסיטה הפתוחה.

g I L 20

New member
זה OFF זה ?

Да что ты? אח הלבטים הלבטים... קשה קשה ;) מה אומר, כל אחד מהחוגים שלך זה....... (.....) ועוד קצת. הם גם די קצת טיפ טיפה אחד מול השני. באחד תצטרך לעבוד כל הזמן בקבוצות (זה ממש חובה כאילו ! ) ובשני לא. זה תלוי במה שאתה רוצה לעשות ולהיות, כל השאר , всё равно .. בכל מקרה השבוע הראשון יכניס אותך לפניקת שנת א, אל תדאג Я просто должен спать теперь,иначе... !Ну,ни пуха ни пера

מה ספאט'? בשעה כזאת??

אבל תקשיב. יש נק' השקה מסוימת בין החוגים. פסיכוליגיה אירגונית-תעשייתית, מול מנהל-עסקים בצד השני. ז"א, תסכים איתי שבתור פסיכולוג תעשייתי (שאגב, פעם אחרונה שבדקתי, טכניון גם הכשיר פסיכולוגים תעשייתים. שזה בערך כמו שפקולטה למדעי הרוח תכשיר מתמטיקאים...) לא יזיק לי ידע והבנה על הבטייה הכלכלים של החברה. ומאידך, בתור מנהל בחברה, לא תזיק לי הבנה קצת יותר מעמיקה של החבר'ה שעובדים אצלי (מה שלהרבה מעסיקים אין). מה דעתך\ם?

TaL53

New member
אז תיקח קורסים מסויימים

שמעניינים אותך, אל תיקח תואר שלם רק בגלל שאתה רוצה ידע והבנה על היבטים כלכליים. תואר ראשון במנהל עסקים זה כמו ב"א כללי בכלכלה- לוקחים קורסים מכול המקומות ומחברים אותם ביחד. כתואר ראשון זה לא כזה מועיל אבל כן נותן מושג כללי על כלכלה. אבל תיקח קורסים ספציפיים- התנהגות ארגונית, שיווק, מיקרו, מקרו וכ'ו.

אבל תסכים איתי..

שיש הרבה חבר'ה עם ב"א בכלכלה שמחפשים עבודה. אבל כמה חבר'ה אתה מכיר שיש להם ב"א בכלכלה וב"א בפסיכולוגיה שמחפשים עבודה? פחות, נכון? אז זה בטח יהווה יתרון מסוים ביום מן הימים, לא?..

TaL53

New member
זה יהווה יתרון אם אתה לא יודע

לאן ללכת מלכתחילה. אם אתה כבר סגור על מקום עבודה ורק רוצה לקבל רקע בכלכלה לקחת חוג שלם זה מיותר. מה גם שחוג בכלכלה הוא מאוד עמוס. אני מתיע לך או לקחת מנהל עסקים כמשהו הרבה יותר קל מכלכלה או קורסים נבחרים שמעניינים אותך.

g I L 20

New member
אז פסיכולוג תעשייתי או מנהל בחברה?

(אוי זה כל כך מצחיק שכולם רוצים לנהל ). נשמע כאילו אתה ממש לא סגור על אף אחד מהם.. ;) המשפט הזה-"לא יזיק לי ידע והבנה על הבטיה הכלכליים של החברה" אומר שאתה רוצה פסיכולוגיה אבל שמעת שכלכלה, ככה על הדרך, תועיל לך... ואתה לא מודע לכך שכלכלה דו חוגי זה המון השקעה ועבודה! שעות של תרגילים, תיאוריות , וכל זה מבלי שתרצה את זה ותהיה מעוניין, לא נשמע טוב.

דווקא לפי ספי הקבלה

כולם רוצים להיות רופאים או מהנדסים... "ואתה לא מודע לכך שכלכלה דו חוגי זה המון השקעה ועבודה!" זאת בדיוק הבעיה, שאני כן מודע, ועל כן מקנן בי הספק. ז"א, אם הייתי בראש של 'וואלה, שני חוגי שכונה שאני מוציא 90 בהליכה' לא הייתי חושב פעמיים, אבל חששני שזה לא כך... :( ד"א, הנה קצת יותר פרטים על ההתלבטות (אם אתה מעוניין:) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1410&msgid=103579809 (קרדיט לז'ניה שגילה לי את הפורום...
) ד"א, כמה שאלות טכניות. בנוגע למערכת. הייתי, מסתבר, צריך לבוא לפני כמה ימים ע"מ לקבל תדרוך בנוגע להרכבת המערכת. אפילו מהמזכירות של כלכלה כבר התחילו להציק לי (בנוגע למערכת), אבל אני דוחה את העניין (בגלל שאני כ"כ לא סגור על עצמי). בכ"א. לא צריכה להיות עם זה (הדחייה הזמנית) בעיה מיוחדת, נכון? וד"א, איך זה שהמזכירות של כלכלה לא מפסיקים להטריד אותי עם כל מיני שטויות (כנסים, מערכת ועוד) ואילו פסיכולוגיה נאלמו דום (לגמרי. אפילו אי-מאיילים עם זיוני שכל הם לא שולחים!)?

g I L 20

New member
../images/Emo6.gif צ'קלקה

מצאת לך זמן ללבטים .. נו טוב גם אני החלפתי בשנייה האחרונה. הם ענו לך שם מאוד יפה לדעתי. ומערכת, לא יודע, אולי מפני שאתה שנה א אז דואגים לכם קצת יותר. המערכת של כלכלה די מובנית ואין הרבה מקום לתמרון, כל הקורסים הם חובה. לפחות בשנה א. ופסיכולוגיה, גם שם הרוב חובה ואין הרבה מקום לתמרון, אולי תרגול ביום ג במקום ד , או בשעה 10 במקום ב 8.. יכולות להיות בעיות אם הקורסים בסמסטר א יתמלאו ואז תהיה חייב להירשם לסמסטר ב ואז זה יתנגש עם משהו אחר. לא הייתי מסתבך עם זה. איך זה שכלכלה מזמינים ופסיכולוגיה לא? כל חוג וסדרי העדיפויות שלו. שני החוגים שלי לא הזמינו כלל, אל תדאג.

למעלה