היי

היי

סיימתי THUD! ספר נהדר, באמת. אם אתם תוהים איזה ספר הבא לקרוא של פראצ'ט, זה צריך להיות זה. כל כך הרבה אנשים צריכים לקרוא אותו, ולא רק אבל במיוחד בארץ, אם יורשה לי להגיד. למה? כי זה ספר על שנאה, גזענות, דעות קדומות, אויבים בדם וכל כך הרבה דברים שמתאימים יפה לכל אחד ואחד מאיתנו. כי זה אחד מהספרים הכי טובים של המשמר שקראתי. כלומר, הפיל החמישי עד כמה שאני זוכר היה משעמם למדי וסתם חסר נקודה, וג'ינגו דווקא היה חביב אבל לא לקח את העניין עד הסוף, והיה לו סיום נורא משעמם וארוך. משמר הלילה גם הוא היה טוב מאוד בתור ספר קריאה נעים, פיתוח דמות לויימס ומבט מרענן על מהפכות, אבל הוא לא היה נושך. THUD! נושך. ונושך חזק. ונושך בדיוק במקום הכי לא נעים. אני הכי אוהב את טרי פראצ'ט לא כשהוא מפזר כל מיני אימרות לא רעות בספרים עם עלילה מגוחכת (סדרת סתמרוח, כולה, וחלקים אחרים משאר הסדרות) אלא כשהוא יודע מה הוא רוצה להגיד ואומר את זה לא בצעקה, לא בלחש, אלא בטון הבינוני והקריר הזה, שיכול בקלות לחדור חדר שלם של אנשים רועשים. אז לכו להשיג את זה מהר ולקרוא. אני חושב שבזה הרגע הוא עלה לראש הרשימה של הספרים האהובים עליי ביותר בעולם הדיסק (כן, כן, אפילו אחרי גנב הזמן וקרפה ג'אגולום).

Athaclena

New member
Thud! אכן יצירת מופת

ואם היה לי כח הייתי מוצאת איפה אמרתי את זה ואיך (אני בטוחה שאמרתי) א-ב-ל נראה לי שעדיין עדי לקרוא לפי הסדר (לפחות בתת-סדרת השומרים) ולא לקפוץ ישר לסוף. כי ככה זה יותר מסודר וברור...

toi

New member
../images/Emo29.gif הרי בוודאי!

זו פריטי מאץ' התת-סדרה היחידה שבאמת חשוב לקרוא לפי הסדר! פתאום הדמויות קופצות בדרגות, פתאום ההתפתחות שלהן מבצעת דילוגים בלתי-הגיוניים... אני אישית כבר לא יכול לחכות לספר הבא של המשמר.

ויימס

New member
הו, עכשיו אני לא יכולה לחכות... ../images/Emo13.gif

ככה בדיוק הרגשתי כשסיימתי את small gods. אני אוהבת כשהוא יודע מה הוא רוצה להגיד. גם במחיר של להפסיק להצחיק לשניה. גם אני חשבתי שבג'ינגו הוא באמת לא לקח את זה עד הסוף. למשל יש את הקטע שהמשרת של ויימס מספר לו על שני הבחורים שנהרגו, אחד הראה תמונות של חברה שלו והשני ניגן במפוחית, ואז חשבתי לעצמי... בעעעע, עכשיו אני בטח לא יכולה להתחבר לזה! הדרך להילחם בקלישאות היא לא לצחוק עליהן, אלא פשוט... לא להשתמש בהן.

Aether

New member
totally, dude

טרי הוא כמו יין, משביח עם הזמן (זה אומר שצריך לנעול אותו במרתף?) היופי ב-THUD! הוא שלא רק שהוא נושך - יש לו גם עלילה טובה, הוא מרגש והוא מצחיק. וזה משהו שלא קורה הרבה ביצירות שמנסות להעביר מסר. אבל אני חושב שאני אדבוק בגנב הזמן בתור הספר הטוב של הסדרה, כי הוא פשוט קסום ומופלא, ולדעתי חשוב יותר משנאה וגזענות וכו' שיש רגעים מושלמים בחיים.

../images/Emo58.gif ל-THUD!

כל כך אהבתי את הקטע שהלמסקלבר (Helmsclever) בוכה על כך שהאלה שאיתה מעכו לגמד הזה את הראש כדי שזה יראה כאילו טרול הרג אותו הייתה בעצם האלה ש-Mr. Shine נתן לו אחרי שהוא ניצח הרבה משחקים רצופים של THUD כשהוא משחק את הטרול. זה היה קטע ממש מרגש, ואני אומר את זה בתור בן אדם שלא מתרגש מספרים, סרטים או תוכניות טלוויזיה.

TheBursar

New member
מסכים שוב

גם אני לא מתרגש יותר מידי מספרים למעט צחוק פה ושם וגיחוך של הנאה משורה מוצלחת במיוחד אבל בספר הזה התרגשתי ברצינות. המסרים שם חזקים ורואים שטרי הושפע מהמצב בעולם עם כל המחלמות, השנאות, הגזענות, הכפייה של רעיונות וכו'...

נצל"ש סיימתי soul music

ארוך 376 מורכב גם קוסמים גם מוות גם סוזן וגם הלהקה סוף שלא גורם לך לרצות לרצוח את טרי לשם שינוי

The Mad Hatter

New member
עכשיו אני מתלבטת-

יש טעם לקרוא את הספר אם לא קראתי ספרי משמר מג'ינגו והלאה? כי מהתיאור שהבאת פה, הספר נשנמע מאד מבטיח, והוא נח על מדפי ספרייתי ללא מעש מאז אייקון האחרון. למרות שעכשיו ההתלבטות חסרת משמעות לגמרי. אין לי זמן לקרוא. אין לי זמן לכלום. :(

TheBursar

New member
מסכים לחלוטין!

חוץ מהביקורת הקלילה על משמר הלילה. אני גם חושב שTHUD! הוא אחד החזקים שטרי כתב אי פעם אבל גם משמר הלילה די חזק. לא רוצה לדבר על למה ואיך כי זה עלול להרוס למי שלא קרא עדיין (שיזדרז!) אבל בכל זאת אני מחקה לראות כבר מה הוא יעשה בעושים כסף - בכל זאת הנושא קרוב לליבי (אני בכל זאת לומד כלכלה....)

J e n i e

New member
גם אני אהבתי

למרות שהספר נהיה ממש לא מובן בכמה קטעים באמצע.... אני בטוחה שפספסתי המון כי קראתי אותו מהר ובבת אחת. עשית לי חשק לקריאה שנייה.

למעלה