היי

היי ../images/Emo9.gif

כמה שאלות בבקשה, מקווה שתוכלו לעזור לי... אני רוצה להתחיל ללמוד עכשיו רשיון לאופנוע, כשהתקשרתי לקבוע שיעור המורה אמר לי שקודם צריך להוציא טופס ירוק אבל צריך להחתים עליו את משרד הרישוי כי זה רשיון לאופנוע ולא לאוטו וזה שונה, שאלתי כמה חברים עם רשיון לאופנוע, אפחד מהם לא ידע על מה מדובר... יש לכם מושג איזה אישור צריך? אולי הוא התכוון בכלל שקודם צריך תיאוריה? ועוד שאלה בקשר לתיאוריה, יש תיאוריה מיוחדת לאופנוע, או שזה תיאוריה זהה לרכב? תודה

leeleeann

New member
כמה תשובות

טופס ירוק מוציאים באופטיקה, מתוך רשימה קבועה מראש של משרד התחבורה (בכל עיר זה אחרת). על הטופס צריך להחתים רופא/ת עיניים + משפחה, כאשר באופטיקה יציעו לך להיבדק במקום תמורה כ-50 ש"ח. רשמית אפשר גם לקחת את הטופס, לקבוע תור לרופא/ת עיניים בקופ"ח ולעבור בדיקה שם בפחות כסף או חינם, אבל לדעתי זה סתם כאב ראש. כמו כן, יצלמו אותך למאגר משרד הרישויח, אלא אם כן כבר עשית זאת לאחרונה. אם יש לך כבר רשיון על רכב, תקבל/י פטור מתאוריה ע"י החתמת אותו הטופס הירוק במשרד הרישוי, לאחר החתמת הרופאים הנ"ל. אם אין לך רשיון כלשהו עדיין, תידרש/י להיבחן במבחן תיאוריה לראשונה. בהצלחה!

nirbo

New member
לא מדוייק נושא התיאוריה...

הפטור מתיאוריה הוא אך ורק למבקשי רשיון A2, במידה ויש להם רשיון על מכונית 3 שנים ומעלה. כל רשיון דו"ג אחר, ולא משנה מהו יחוייב בתיאוריה.

תודה ../images/Emo9.gif

עדיין אין לי רשיון ולא עשיתי תיאוריה... השאלה היא למה המורה התכוון בזה שהוא אמר להחתים את משרד הרישוי על הטופס ירוק, הוא התכוון שקודם צריך לעשות תיאוריה ורק אז להתחיל ללמוד?

צר לי

זה נכון יקירה אין מה לעשות אבל הרשי לי לעודד אותך מעט נראה לי שיותר כדאי לעשות רשיון לדו"ג לאחר שרוכשים מעט ניסיון בנהיגה רגילה ובחוקי התעבורה שגם ככה במדינתינו המתעתעת בכבישים עייני ערך נהגי ישראל האיומים וגם זה יכול להקל עלייך בהתמודדות עם מבחן התאוריה המיוחד לדו"ג אז שיהיה בהצלחה

leeleeann

New member
תודה על העדכון!

אני מתחילה להרגיש זקנה... אני משערת שזה חידוש מהחודשים האחרונים?

למעלה