היי

היי../images/Emo9.gif

די חדשה פה ושמחה שמצאתי את הפורום הזה, כי עם הולדת הפג שלי לא מצאתי את עצמי ודי הייתי אבודה חבל.... יש לי שאלה ואשמח אם תענו לי עליה ילדי הראשון (שנתיים וחצי) נולד פג, שבוע 31+3 ימים, חוויה טראומתית של היפרדות שליה,פגייה מערבולת תחושות ופחדים, נכון לעכשיו, מתכננים עוד אחד (ואם היה ניתן לקבוע אז בת.....) השאלה שלי היא האם אלו שחוו היפרדות שליה, האם גם בהריון השני חזר הדבר על עצמו? הרופא נשים שלי אמר שאין אפשרות לקבוע ממה נבעה היפרדות שליה, ושזה כמו "תאונת דרכים" אין לדעת במי זה יפגע, והאם זה יכול לקרות בשנית, הוא נתן את ברכתו. .. השאלה השניה שלי היא מישהי/מישהו יודע כיצד מחשבים ביוץ? המחזור שלי נע בין 26 יום ל28 יום. .. השאלה האחרונה שלי היא איך מתגברים על הפחד, למרות שההרגשה כל כך נכונה והרצון כל כך חזק איך מתגברים על הפחד?, הקלה יחידה שיש לי היא שאתם כאן ומצאתי את המקום הזה. .. מצפה בקוצר רוח לתשובות לפחות לחלק מהתשובות תודה.

ברוכה הבאה

מה אני אגיד לך- הפחד קיים ונשאר עד שעוברים את שבוע 36, לא משנה מה יגידו או מה הסטטיסטיקה תגיד. לעתים, לצערינו, יש בסיס גדול יותר לפחד אבל בכל מקרה חשוב להיות במעקב צמוד וטוב. בנוגע לשאר הדברים- אני מניח שיהיו אחרים שיוכלו לעזור יותר. שיהיה בהצלחה בכל הסעיפים

הי../images/Emo141.gif

שמי רעות וגם אני ילדתי לפני שנתיים וחודש עקב היפרדות שילייה מלאה ומזדהה מאוד עם ההגדרה "חוויה טראומתית" עד מאוד... אצלי זה היה בשבוע 27. האם נשלחת לבדיקת קרישיות יתר? מה שהרופא שלי אמר וגם הבנתי מרופאים מהפגייה שאם זה חוזר , זה נוטה לחזור סביב אותו שבוע ולכן אני אמורה בהריון הבא להתאשפז למעקב של חודש סביב שבוע 24-25 ....וכן לבדוק אפשרות של לקיחת מדלל דם - קלקסן. כמובן שזה יוגדר כהריון בסיכון ויהיה מעקב די צמוד. זה מה שאני יודעת לפי שהוסבר לי. לפי מה שכתבת הביוץ שלך הוא בין היום ה12 ל14 . אי אפשר לתת יום מדוייק כי זה לא קבוע אצלך. איך מתגברים ? שתדעי תאמרי לי גם כי גם אני מתה מפחד.... ולכן דוחה בעוד שנה.... ספרי קצת על ילדך הראשון - איך עברה הפגייה , איך התפתח ואם יש תמונה... אנחנו מאוד אוהבים לראות... ברוכה הבאה והמון הצלחה.. רעות

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אין לי נסיון עם הפרדות שליה
בעקרון תוגדרי אוטומטית כהריון בסיכון בסיבוב הבא. מאחלת בהצלחה.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ילדתי מסיבה אחרת[ רעלת ] מבינה מאוד את הפחד. אצלנו אני כבר לא מנסה, יש לי גם ילד גדול יותר.. לעידוד יכולה להגיד לך שלאחרונה יש פה בפורום הרבה לידות של אחים לפגים שנולדו בזמן.. [ טפו טפו], אז הרבה הצלחה וכוחות.

אדנא

New member
בתור התחלה, הייתי הולכת לעוד רופא.

היפרדות שיליה היא לא כמו תאונת דרכים. נכון שהרבה פעמים לא יודעים את המקור להיפרדות, אבל יש גורמי סיכון ויש תסמינים שיכולים להעיד על היתכנות של היפרדות, על אחת כמה וכמה אם זה קרה לך בעבר. היפרדות לא קורית בלי סיבה - יש סיבה אמהית או עוברית וחשוב לנסות להבין מה קרה בהריון הקודם כדי לנסות להמינע עד כמה שאפשר מסיבוך כזה שנית. האם השיליה נשלחה לפתולוגיה? האם עברת ברור מלא לקרישיות? האם התייעצת עם המטולוג? עם כל הכבוד לרופא שנתן את ברכתו, במקומך הייתי מנסה לחקור יותר לעומק.

למעלה