היי...

love_girl

New member
היי...../images/Emo39.gif

אני מאוד מתעניינת במאגיה כישוף וכו´, גלשתי לאתרים שונים בנושא עם כל מיני לחשים וכמוסות ו"ברכות" וכו´.. אבל אני פשוט לא יודעת איך להתחיל את זה (כל הקטע של הכישוף) וגם יש לי שאלה: כל אחד יכול לעסוק בזה או שצריך משהו מיוחד כמו אנרגיות או משהו כזה?
הגר

כמו שנפטיס אוהבת להגיד,

וכמו שאני אוהבת להגיד דברים בשם של אנשים אחרים, מאגיה זה קודם כל פילוסופיה. כנסי לקישורי הפורום וחפשי שם דברים שנראים לך מעניינים. תקראי קצת את הבסיס של מאגיה, ורצוי שתביני שזה לא אומר שבעוד שבוע תוכלי להפוך את החברים שלך לצפרדעים. אחרי שתדעי קצת את הבסיס, ותביני אם את באמת רוצה להיכנס לזה לעומק או לא, תחזרי אלינו
אבל אני מרשה לך לשאול שאלות גם לפני שתעני על השאלה הזאת, אבל זה רק כי אני מאוד נחמדה היום.

love_girl

New member
קראתי פה ושם את הפילוסופיות ../images/Emo63.gif

ועם חלקן אני מסכימה... אני רוצה להתחיל עם זה אבל אני לא יודעת איפה ואיך
ואל דאגה אני לא מצפה תוך שבוע להפוך מישהו לצפרדע...
הגר

nepthys

New member
עם מה את מסכימה ועם מה לא?

תשתתפי בדיונים, את מוזמנת! כל דעה כאן תבורך. נתחיל ככה - במה את מתעניינת? בניאו-פגאנזים (עבודה עם ריבוי אלים עתיקים (למרות שלא תמיד עתיקים..), כישוף שמקורו יותר קרוב לטבע מאחרים: שמנים, עשבים, וכו´. זו גם גישה שלמה לחיים, שבסיסה בחופש ואהבת האדמה). פגאניזם יותר קרוב לעבר - בערך כמו למעלה, רק שהדגש הוא על מסורת מסויימת ולא על עקרונות "מודרניים" אנטי-תיעושיים. קבלה - אין הרבה מה להרחיב, פילוסופיה יהודית וה"סגולות" עליהן מדיאה מדבר, שנחשבות להדרדרות לפגאניזם ולא מוצאות חלק בד"כ בקבלה. קבלה נוצרית - ספרים נוצריים מימי הביניים והלאה (חנוך) שמתארים דרכי תקשורת עם שדים ומלאכים ובכלל את מבנם ההיררכי. זו אינה פילוסופיה אלא דרך פעולה, יותר נכון לומר, למרות שהידע שלי בזה עוד לא מספיק חזק כדי שאני אגיד לך משהו מעבר לבסיס.

love_girl

New member
מממ...

אני עוד לא ממש התחלתי (אני רוצה כבר) אז אני לא מכירה את "הסוגים" אבל לפי איך שתיארת נראה שהניאו פגאניזם יותא מעניין (כי הוא יותר קרוב לטבע וגם החופש ואהבת האדמה זה יותר מדבר אלי...) רוב הפילוסיות שקראתי היו בנושא של האנרגיות ובגלל שאני לא בקיאה בכל זה אני לא חושבת שבינתיים יש לי מה להגיד בנושא... הגר

nepthys

New member
תראי,

מאגיה זה יותר פילוסופיה מפרקטיקה. ואני לא מדברת רק על פילוסופיה של איך אנרגיות פועלות, אלא פילוסופיה של התפקיד היקומי של האדם, הקרבה שלו לאל אם בכלל יש אל, וההשפעות של היקום על האדם. בריאת היקום, טבעו של היקום, כל זה הוא מאגיה. הפרקטיקה במאגיה סה"כ נועדה למטרות מאוד בסיסיות: 1. להשתמש בידע הפילוסופי שלך כדי לשלוט בחייך, מה שאת עושה רק ע"י החזקת הידע ולא רק דרך הפרקטיקה המאגית. כלומר, עצם זה שאת חוקרת את היקום מעלה רמת החשיבה שלך וככה גם את היכולת שלך להנות ולהבין את היקום. השגות "חומריות" מאגיות כבריאות ושגשוג מחווירות לעומת דברים שכאלו. גם השלמה עצמית, אהבה עצמית, וביטחון בעולם שבו את חיה - הם כולם יגרמו לך יותר מחקר היקום מאשר מכמה פולחנים לא משנה עד כמה חזקים. 2. לבדוק את החוקיות התאורטית שמאחורי ההשפעה של מחשבות האדם על יקומו (מאגיה). 3. להרגיש קרוב אל היקום ע"י שליחת וקבלת אנרגיה ממנו (שוב - מאגיה). לכן את לא צריכה להרגיש כמהה ללעשות פולחנים - אל כמהה לללמוד, ללדעת יותר, ללהבין, ללחקור, לגלות רעיונות חדשים. לגבי פגאניזם - זרמים מסויימים? נניח, קלטים/דרואידים/אסאטרו - נורדים/מצרים/ בבלים? קאסיי ם -יוונים ורומאים, למרות שאצלם הקרבה לאדמה מועטת, הם כבר בתחילת העולם ה"מערבי". במיוחד הרומאים, שאצלם האמונה והאהבה לאלוהות הטשטשה באופן מחריד עד הגעת הנצרות. יש לינק בשם "קישורים", שם למעלה מעל שם האתר, ושם תוכלי למצוא המון קישורים לגבי כל תרבות והדת/פילוסופיה/מאגיה שלה.

love_girl

New member
האמת...../images/Emo9.gif

אני יותר מתעניינת בפילוסופיות וכו´ מבכישוף עצמו (למרות שאני גם מתעניינת בזה מאוד) כשקראתי את מה שכתבתם לא הבנתי הכל כי אני בעצם אפילו את הבסיס לא יודעת ואני באתי לכאן בפורום במטרה לרכוש מידע בנושא... הגר

Blackice

New member
רגע, בשביל להתעניין במאגיה חייבים

להתעניין גם במסגרות הדתיות של מאגיה? ממתי? אז כנראה הגעתי למקום הלא נכון... כי אני מתעניין לא בפגאניזם\ניאו פגאניזם, לא בקבלה ולא במיסטיקה נוצרית. אני לא מתעניין בכישוף של האל והאלה, ולא מתעניין באספקט הדתי של הכישוף. אני מתעניין במאגיה, ולא בדת. אז אני לא מאמין באלים, ולא חוגג חגים מיסטיים, אבל זה לא עוצר בעדי בלנסות ללמוד על כישוף ומאגיה. ועל אנרגיות ותופעות מטאפיזיות שונות. לכן אני לא חושב שזה הכרחי לקשר ישר דתות שונות למישהי שרק נכנסה ומתעניינת במאגיה. ארז

nepthys

New member
התכוונתי לזרמים מאגיים

תוכל לראות זאת ע"פ ההערה שרשמתי בקשר לניאו פגאניים. רשמתי שזה אמנם זרם מאגי (כישוף אלמנטרי, מה שנדמה לי שאתה עוסק בו, ממה שהבנתי ממך) אבל חבל לציין זאת רק ע"פ הפרקטי, כשיש הרבה מעבר לזה - פילוסופיה שלמה מבוססת-טבע. "פגאני" בלטינית פירושו עובד אדמה, לאו דווקא מרובה אלילים. ובכלל - ההשקפה של הפרדה בין מאגיה לדת היא חדשה למדי.

מה הקשר?

אבל הבסיס של מאגיה הוא בדתות האלה, כדי להבין מה זה מאגיה צריך (לדעתי) להבין את העקרונות של לפחות חלק מהדתות האלה. גם אני לא פאגאנית ולא משתייכת לאף אחד מהדתות שנפטיס ציינה, אבל חקרתי לפחות אחת מהן (את הפאגאניזם והניאו פאגאניזם) לפחות כדי להבין מה זה מאגיה, ובעיקרון כי זה פשוט מעניין. אני חושבת שככל שאדם חושף את עצמו ליותר גישות שונות לחיים, יותר תפיסות יקומיות שונות - הוא יכול להתפתח יותר. אז לא את כולם מעניין הכל, ואני מתעניינת רק בפאגאניזם, אבל אני אדם שגם חשוף המון ליהדות, ודי הרבה לנצרות, והגורמים האלה עוזרים לי לפתח את הפילוסופיה העצמאית שלי. חוץ מזה - בלי ללמוד פאגאניזם, לא הייתי מצליחה להבין הרבה מספרי המאגיה שיש לי בבית, כי הם פאגאניים ועוסקים בשבתות ובאלים. קבלה לא מעניינת אותי, אז אני קונה ספר מאגיה פאגאניים ולומדת מהם, ואחר כך לוקחת משם מה שרלוונטי לאמונות שלי.

למעלה