היי

היי../images/Emo204.gif

אני אמורה להתחיל לקחת גלולות ברצף אבל פיספסתי את הימים הראשונים למחזור. אפשר להתחיל לקחת מתי שאני רוצה? מה לגבי יעילות של מניעת הריון? בנוסף, אני צריכה לעשות CA-125 וקראתי בפורום שמייקלולי כתבה שאם לוקחים גלולות ברצף זה משנה את התוצאות? הבנתי נכון? מה עושים עם זה?

דבי צ

New member
התחלת גלולות

לי הרופא תמיד אומר להתחיל לקחת ביום החמישי מתחילת המחזור אבל את חייבת לשאול את הרופא שלך

אבל כשלוקחים גלולות עם הפסקה

אז לוקחים ביום הראשון למשך 21 יום ואז הפסקה של שבוע וחפיסה נוספת. או שלוקחים מתי שרוצים ואז בחודש הראשון לא מוגנים. השאלה איך הולך הקטע הזה עם הגלולות ברצף

באמת? אוקיי

אני זוכרת שהוא אמר לי לקחת ביום הראשון למחזור אבל זה מוזר כי הוא נתן לי לבצע CA 125 וזה לא מסתדר כ"כ... נראה לי שאני אמתין לחודש הבא כדי להתחיל עם הגלולות כמו שצריך ובנתיים, אני אעשה את הבדיקה. עכשיו כשאני חושבת על זה הוא נתן לי לבצע עוד כמה בדיקות יחד אז אולי הכוונה היא שאני אבצע את כל הבדיקות אחרי שאני אקח 3 חודשים גלולות ברצף ואפסיק? זה מה שסיכמנו שיקרה. אוף, אני כ"כ לא טובה בכל הדברים האלו. יכול להיות הבדל בתוצאות לאחר דיכוי?

הדיכוי לא יהיה כל כך מהר לדעתי

אם עד עכשיו לא היית בשום דיכוי לדעתי 10 ימים של גלולות לא ישנו את התוצאה. בהחלט יהיה הבדל בתוצאות אם את בדיכוי תקופה מסויימת, הדיכוי אמור לגרום למוקדי האנדו לא לשגשג. הכי טוב שתתייעצי שוב עם הרופא ותשאלי אותו בדיוק למה התכוון. לא זוכרת כבר, מי הרופא שלך? עברת ניתוח?

אני לא מאובחנת.

הרופא שלי הוא רופא רגיל שלא נראה לי מבין יותר מידי באנדו' אבל אמר לי שהוא לא ממליץ לי ללכת למרפאה כי שם עושים את האבחנה ע"י ניתוח וזה ניתוח קשה והוא לא רואה סיבה שינתחו אותי. מה גם שלדבריו, הטיפול הוא ע"י גלולות ברצף ואת זה הוא מסכים שאנסה.

דבי צ

New member
זה נשמע לי לא רציני

אף אחד לא מנתח סתם ככה אם אין סיבה מספיק טובה ואני כן ממליצה לך ללכת להיבדק אצל רופא אחר. סבלתי מספיק בגלל רופאים שלא מבינים כלום באנדו הרבה סבל יכול להיחסך באבחנה מוקדמת.

ממליצה לך

כן ללכת למרפאה בתה"ש לפחות תשמעי מה יש להם להציע, אף אחד לא יכריח אותך לעבור ניתוח אם את לא רוצה. אני יכולה להמליץ לך על רופאת נשים בכללית שמבינה באנדו מאזור המרכז אם את מעוניינת.

היי

את יכולה להתחיל לקחת את הגלולות אבל עד כמה שאני יודעת אם לא התחלת לקחת את הגלולות בתחילת המחזור אינך מוגנת מהריון בחודש הראשון. לגבי CA125 ולקיחת גלולות ברצף: מה שהוסבר לי שברגע שנמצאים בדיכוי והדיכוי עובד אז התוצאה אמורה לצאת תקינה (דיכוי= זריקות / גלולות ברצף ללא הפסקה לקבלת מחזור). אבל אם קיבלת מחזור את אני מבינה שאת לא לוקחת גלולות ברצף. תספרי 10 ימים מקבלת המחזור ותיגשי לבצע את הבדיקה. כמובן שתעדכני את הרופא על אופן נטילת הגלולות וכך הוא ידע איך להסתכל על התוצאה.

תודה רבה../images/Emo13.gif

המחזור הפעם מאוד מוזר. הוא הקדים בשבוע (אף פעם לא מקדים/מאחר לי) ללא כאבים או נפיחות בכלל ודימום קל מאוד היה לו גם ריח/מרקם שונה(סליחה על התיאורים
)

למעלה