היי,

ו ר ו ד ה

New member
היי, ../images/Emo140.gif

דפדפתי קצת בפורום וממש הורשמתי לטובה. אני מתכוונת להתחיל ללמוד באוניברסיטה בשנה הבאה, אני מתלבטת בין לימודי ביולוגיה וביוטכנולוגיה. היתי רוצה לשאול מה ההבדל בינהם ובאיזה מקצועות אני יכולה לעסוק אחרי שאני אסיים ללמוד ( כמו שהבנתי אין מה לחפש בכלל אם לא פחות מתואר שני, אז זה יקח קצת זמן..). וגם, איזה מקצוע יותר מבוקש? הא, ואני חייבת בסיס של כימיה לביוטכנולוגיה?

ביולוגיה או ביוטכנולוגיה

ביולוג הינו מי שמתכנן, בודק, משנה ומשתמש למטרות מחקר, הוראה, תעשיה ובריאות בתהליכים ביולוגיים ביצורים חיים רבים ושונים (כולל צמחים, חיות וחיידקים ).תהליכים אלה מופעלים על פי מערך חוקים אחד וקבוע. לאור זאת, יש לסווג את הביולוגים כיום לא על פי סוג היצור (אורגניזם) בו עוסקת עבודתם אלא על פי גישתם לעבודה זו. הביוטכנולוגיה הוא מקצוע העוסק בשימוש באורגניזמים חיים (כגון חיידקים,וירוסים, תאים מן הצומח, תאים מן החי) ומוצריהם לשימושים תעשיתיים, חקלאיים,רפואיים, סביבתיים ומחקריים. כלומר במילים אחרות ניתן לטעון שהביוטכנולוגיה הינה תחום או יותר נכון ישום של הביולוגיה. מבחינת הביקוש קשה לקבוע: הביוטכנולוגיה במשבר כרגע ולבוגים קשה למצוא עבודה. כימיה: כל מוסד ודרישות הקבלה שלו. לפעמים גם אם אין לך רקע בכימיה מהתיכון ישנה אפשרות ללמוד קורסי קיץ בתחום לפני תחילת הלימודים ובתשלום נוסף. ביולוגים מועסקים כחוקרים ועובדים בבתי חולים ומעבדות רפואיות ובתעשיה הביו-טכנולוגית. יש המועסקים כמדעני סביבה ברשויות מקומיות וממלכתיות, בחברה להגנת הטבע, ברשות הגנים הלאומיים, בחברות לייצור ושיווק ציוד רפואי וחקלאי. יש ביולוגים המשתלבים במערכת ההוראה התיכונית. בעלי תארים מתקדמים יכולים להשתלב כמרצים וחוקרים במוסדות ההשכלה הגבוהה. הביוטכנולוג יכול להשתלב בעבודה בתעשייה, במוסדות מחקר, במוסדות בריאות, משרדי ממשלה, חברות תכנון ובגופים מסחריים-שיווקיים בתחומים שונים.

ו ר ו ד ה

New member
אז,

עדיין אין לי מה לחפש אחי תואר שני? אני אישית מתעניינת יותר בביולוגיה, אבל לפי מה שאני שומעת מכולם ביוטכנולוגיה הרבה יותר מתקדם ויותר מבוקש. למדתי ביוטכנולוגיה וביולוגיה בתיכון ושניהם מעניינים אותי. ועכשיו אני מול הדילמה של מה יותר מבוקש ובמה אני אמצא עבודה עוד כמה שנים. מה דעתך?

להערכתי ודעתי-

[וברור שאני לא מכון הדסה/הלמ"ס
] תעברי על תכניות הלימודים לתואר ראשון בביוטק או ביו' "רגיל"..אמנם לא תמיד אפשר לדעת,אבל לפחות את יכולה לקבל רושם כללי מה יותר מעניין נשמע לך[ועם זאת, חייב להזהירך ששמות מפוצצים לא תמיד מעידים על דברים נחמדים..אבל היה צריך לתת להם שם, אז זה הדבר הכי סימפטי שמצאו
]. ובאופן כללי, כאמור ביוטק זו התמחות בביולוגיה..משמע אם את אוהבת אחד מהם לפחות[מהודעתך עושה רושם שאת שניהם את אוהבת],כנראה שגם את השני תאהבי. ובתואר שני נראה לי שתוכלי להתקבל לתחום השני ללא השלמות[או מספר זעום של קורסים להשלים], ולכן לדעתי זה לא אמור לשנות הרבה. כמו כן-ברור שישנן משרות מחקר בביולוגיה שהן יותר "יישומיות" ולכן הן בתעשייה ומנגד משרות מחקר תיאורטיות נטו בביוטכנולוגיה, כלומר אין "שחור לבן". סופו של דבר כתבתי לך הרבה על לא כלום,אבל בכ"א מקווה שקצת עזרתי.

פיתרון אפשרי

בחלק מהמוסדות ביוטכנולוגיה הינה התמחות בתוך התואר בביולוגיה ולכן תוכלי להתחיל ללמוד ביולוגיה ואז להחליט אם לקחת התמחות בביוטכנולוגיה או בנושא אחר. לצערנו לא קיים מחקר מסודר לגבי המקצועות הצפויות להיות מבוקשים בעוד שלוש שנים או ויתר לכן כמה שההחלטה נלקחת קרוב יותר למועד חיפוש עבודה ככה יש יותר סיכויי שהתמונה של שוק העבודה תיהיה מעודכנת.

למעלה