היי

היי ../images/Emo140.gif

אני מציצה פה באפן קבוע אפילו שלא כותבת. ויש לי שאלה שמציקה לי ויודעת שאתן תוכלו לייעץ לי... בעוד מספר חודשים לבן הקטן שלי יש בר מצווה, או טו טו צריך לחפש רב כדי שיתחיל ללמד אות ואת הפרשה ואת ההפטרה וכל מה שצריך. אבל חגיגה גם צריך לעשות, ואנחנו עדיין לא גרושים שנה, והמשפחה שלו התנתקו ממני לחלוטין, איך אנחנו יכולים לעשות חגיגה לילד במצב כזה? (הכל יהיה כל כך צבוע שיהיה לי ממש מבחיל) אך למען הילד אני אלך ואעשה זאת כי הוא לא זה שצריך לסבול. נעשה ממש משהו קטן, אחרי בית הכנסת נזמין את המשפחה הממש קרובה למסעדה (כך עשינו לבנים הגדולים), היום אנחנו צריכים להתחלק חצי חצי בהוצאות, נכון? זה פייר !!! אבל פה בא האבל הגדול... מה לעשות שהמשפחה הממש קרובה שלו הם 70 איש ושלי רק 25 (בהגזמה), אין לי תקציב גם לממן את כל המשפחה שלו. חשבתי לעצמי שכל אחד יממן את המשפחה שלו, זה נשמע ממש לא טוב, אבל מה לעשות שהתקציב שלי היום ממש ממש מוגבל...
מה אתן אומרות ואולי תאירו לי נקודות למחשבה מה באפשרותי לעשות?

ophra

New member
נשמע לי דווקא הגיוני לגמרי

להתחלק איתו בהוצאות של החגיגה בצורה לא שווה אם באמת כמויות האורחים כל כך שונות גם ככה יהיו לך הוצאות נוספות מעבר לחגיגה עצמה, לא
(מה אני מבינה, הגורים שלי עוד רחוקים מבר-מצווה...
) סיפרת שהמשפחה שלו התנתקה ממך אבל לא סיפרת איך התקשורת ביניכם (בינך לבין ה-
) אם התקשורת קיימת והגיונית ואם הוא רוצה, בדיוק כמוך, את טובת הילד לא נראה לי שהצעה כזו מצידך תראה לו לא הגיונית מקווה שיצליח לך והעיקר - שיהיו רק שמחות והרבה אושר
עפ

נ ו י ה 1

New member
במצב שאתם נמצאים בו היום

נראה לי שכדאי לדבר עם האקס (אם זה אפשרי בכלל, ולו למען הבן) ולנסות להבין מה הוא חושב בעניין, אם הצעתך נראית לו- מה טוב אם הצעתך לא נראית לו, כדאי שתפרידו את החגיגה-ערב משפחתך, ערב משפחתו. אני חושבת שהמתח שייוצר עקב המצב (במידה ולא יקבל את הצעתך) יכול רק להזיק לבן ב ה צ ל ח ה והמון

כל אחד והסיפור שלו...

אצלי לבן היתה בר-מצוה חודש לפני שהתגרשנו ומשפחתו הגיעה אך לא החליפה איתי מילה ,אבל ההצגה היתה מלאה ומושלמת עבור הבן...הילדה חגגה בת מצוה חצי שנה אחרי הגירושין ושם כבר היה לי ברור שאני לא הולכת "לעבור" את זה בעד שום הון שבעולם...הסברתי לילדה את המצב בעדינות וחגגנו כל משפחה בנפרד בצניעות רבה ביותר.לגבי הבן השלישי-יש עוד 5 שנים לכאב הראש הנ"ל,אז נחכה ונראה.לא פשוט הקטע הזה ומקווה שתצליחי אותו בקלות מה.רק דבר אחד יכולה לייעץ-כמו שתציגי את זה לבן,ככה הוא יקבל את זה.אם תראי לו שזה "סוף העולם" שאין לו מסיבה גדולה-הוא יכנס לרחמים עצמיים,אם תנסי ללכת בכיוון חיובי-תראי איך הוא עשוי לקבל את זה בחיוך.בהצלחה.

קשה להגיד

אני לא דוגמה טובה בענין הזה בגלל שלא היה ניתוק בין המשפחות בעקבות הגירושין. אבל עמוק בפנים לא סבלתי את "השבט" ולכן רציתי למנוע תחושות קשות באירוע. בגלל הקשר הפתוח עם הילד - שאלתי אותו מה היה רוצה ואיך הוא רואה את האירוע שלו. הוא אמר - מסיבה גדולה לחבר'ה ומשהו צנוע למשפחה הקרובה בנפרד. סגרנו שעל החבר'ה - חצי-חצי. ועל המשפחה הקרובה - כל צד משלם את מספר המנות שהזמין. הילד היה מרוצה. האוירה היתה בסדר כי כולם עשו מה שהילד רצה.

יודעת שבסוף

נעשה את שבת חתן בר מצווה ואחרי כן לארוחת צהריים, אנחנו לא נעשה חגיגה בערב, ארוחת צהריים משפחתית במסעדה אחרי בית הכנסת ומסיבה עם בני כיתתו שזה משהו אחר ויהיה ביום אחר. הקשר שלי עם האקס הוא סביר בהחלט וניתן לשוחח איתו, ההרגשה הזיפתית היא הניתוק שלהם והם יגיעו בהמוניהם.. הצחקת אותו כשכתב ה"שבט" כי כך אני קוראת להם... חג פורים שמח ותודה

s h o o s h a

New member
יודעת לספר איך היה בבת המצווה

כאשר מלאו לבתי 12, התלבטתי כיצד לחגוג לה. היא לא רצתה משהו גדול ואני רציתי 'משהו'. גם אצלי, בדומה אליך, משפחתו של אביה, התנתקה מאיתנו לחלוטין ומצבי הכלכלי לא איפשר משהו גרנדיוזי. ולכן, יזמתי שיחה פתוחה עם הילדה והגענו להחלטה/מסקנה משותפת כזו : היא תחגוג שתי מסיבות
אחת אתי, עם משפחתי, חבריי הקרובים וחבריה הקרובים ביותר.
השניה עם אביה, משפחתו, חבריו וכל מי שהוא יבחר להזמין. לבסוף, את מסיבת המשפחה (כך כינינו אותה) ערכנו אצלי, היה מהמם ומשגע, היא הופתעה מכמות האנשים שהגיעו והמתנות שקיבלה. את המסיבה שהיה האב אמור ליזום ביטלו (סיבותיהם עמם). לסיום, כדאי אולי גם לך לשקול "לפצל" את החגיגות (כמובן תוך תיאום והסכמת הבן) ובהחלט יתכן וכל הצדדים יצאו מכך נשכרים. שבת שלום ופורים שמח

בוקר טוב ותודה

בפעם הראשונה שהעלנו את נושא מסיבות נפרדות, הבנים הגדולים התנגדו נחרצות, טענו שאיזה מן דבר זה שנעשה זאת כך, זאת החגיגה שלו וחייבים לעשות לו בר מצווה כמו שצריך, אותו יום שניהם התנפלו על האקס כי הוא זה שבא עם טענות כלפי משהו (ממש לא זוכרת על מה) ואז אמרתי לו שאין בעייה שאפשר לעשות שתי מסיבות, והשיחה הפכה להיות במקום אני והוא (האקס), לשיחה בארבעה, לכן כדי לא לפגוע באף אחד תהיה מסיבה אחת. השאלה איך איך נשלם, ומה נעשה? כי מבחינתו של הבן שלי אפשר לוותר על הכל, גם על בית הכנסת וגם על המסיבה, הוא לא כל כך אוהב להיות במרכז העניינים (ילד ADHD) אותו ואת חבריו הקרובים אנחנו לוקחים לPAINT BALL, עוד לא דיברתי איתם, עוד לא יודעת בכלל עם זה לגילו, עוד לא יודעת אפילו איפה זה, אבל יש לי זמן לבירורים, אלו הדברים שהוא אוהב ורוצה. שיהיה לכולם יום נפלא

למעלה