היי

look away

New member
היי../images/Emo13.gif

לפני חודש בערך חשבו שאולי יש לי צליאק והפנו אותי לבדיקה כדי לבדוק אם אכן יש הגיעה התשובה אך היא לא ממש ברורה..... האם אמורה להופיע שם המילה צליאק כדי לדעת אם יש את זה? או שאם זה לא מוזכר זה אומר שהכל בסדר ואין? מוזכר המילה נורמל באנגלית ועוד כמה דברים כמו איך נעשתה הבדיקה וכו. מעבר לזה לא כתוב כלום.או שזה לא מחייב שתיהיה רשומה המילה צליאק? מה אמורים להבין מזה? תודה לעוזרים

נילוס11

New member
אצל גסטרולוג?

הרופא של הגסטרו,או התשובה שתגיעה,או שנתנו לך לתת לרופא המשפחה גשי עם כל התשובות לרופא המשפחה,הוא ורק הוא מוסמך לתת לך תשובה אמינה על סמך תוצאות הבדיקות. תגידי,אם אני אגיד לך אם כן או לא? על זה תיסמכי?

נטלי22

New member
איך הגיעה התשובה הזאת?

כי כשאנחנו עשינו ביופסיה, קיבלנו על המקום מס' דפי הסבר, ובהם נכתב שנלקחה דגימה, וגם שם הוזכר משהו שרקמת המעי נראית NORMAL, ופירוט על איך נעשתה הבדיקה וכו'. אבל רק אחרי שבועיים כשהלכנו לגסטרולוג, קיבלנו דף רשמי של תוצאות הבדיקה, ושם נכתב שיש השטחה של הסיסים ושיש עדות לצליאק. את אמורה לקבל את התשובות של הביופסיה מהגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה או מזה ששלח אותך לבדיקה, והוא זה שיפענח את התוצאות ויגיד לך אם הן מעידות על צליאק או לא.

Martinu

New member
ביופסיה

מה שנאמר במכתב של הרופא שביצע את הביופסיה הוא שבמהלך האנדוסקופיה, כלומר הכנסת צינור עם סיבים אופטיים ומצלמה למעים, המעיים נראים תקינים. אבל זהו לא מיקרוסקופ - ההסתכלות היא ב"מאקרו". רק אחרי שלוקחים דוגמה של חומר (ביופסיה) והפתולוג מסתכל בה במיקרוסקופ אפשר לדעת אם יש או אין צליאק. התשובה הפתולוגית, אם יש או אין "השטחה של הרירית" היא המוסמכת. ושנהיה בריאים.

למעלה