היי

Kinky DeviL1

New member
היי ../images/Emo13.gif

ממ אני איתי, אני חדש פה כמו שאתם רואים. :] התחלתי לשמוע פינק פלוייד לא מזמן ואני ממש אוהב, לפי מה שאני יודע הם עושים רוק מתקדם. רציתי לדעת, (ואני מתמצל מראש על הבורות
) איך בעצם "רוק מתקדם" מזוהה מבחינה מוסיקלית? או בקיצור, מה המאפיינים שלו? תודה
אני. :]

dpascal2

New member
ההגדרה האלטרנטיבית *שלי* לרוק מתקדם

אני שונא הגדרות אבל בכל זאת. מוסיקה שמשלבת רוק עם אלמנטים *מהותיים* ממוסיקה קלאסית (ישנה ומודרנית), מאוונגארד, ממוסיקה נסיונית, מפולק לסוגיו (אירופאי ולא אירופאי) וכו' תוך פריצה מחושבת של גבולות המוסיקה הפופולארית **וסירוב עקרוני להסתמך על קלישאות מסחריות**. בגדול אין הגדרות מדויקות, אין סרגלים לוגריתמיים ואין טבלאות. אין דבר כזה "אין דבר כזה". וכמות היוצאים מהכלל עולה על הכלל. חסרונה של ההגדרה של אורי ידידי לרוק מתקדם הוא שהיא משחילה לתוכה גם אמנים שמשלבים רוק עם האלמנטים *האסתטיים גרידא* של מוסיקה קלאסית ולעתים (לא עלינו) יומרנות,פומפוזיות ומורכבות נבובה. ההגדרה הזאת גם נודפת ניחוחות אימפריאליסטיים שמקומם ב-2006 לא יכירם עוד. לצורך הענין פ"פ, ג"ג, ביפהארט, לד זפלין, זאפה, רזידנטס וכו' כן עשו רוק מתקדם. אני מודע לעובדה שהפתרון של ברייטמן לשאלתך יותר קל וברור משלי, אבל בחיים שום דבר לא קל, ושום דבר הוא לא שחור\לבן. כל אחד יכול יחליט איזו הגדרה טובה לו אישית. נא לשמור על תרבות דיון ונימה ענינית. באהבה דורית.

RamiSun

New member
הגדרה שלי,

רוק בגישה של מוזיקה קלאסית, או כמו ששאול אומר : רוק בגישה אומנותית. כשהכוונה מאוחרי זה היא שמדובר בשאיפה לכתיבת יצירות בעלות משמעות ומבנים מורכבים, במקום כתיבת להיטים סטנדרטים.

Kinky DeviL1

New member
תודה רבה אנשים :]

אני מקווה להתחיל לכתוב כאן יותר, נראה שזה אחלה פורום

למעלה