היי

היי ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה בנוגע לדמי אבטלה - אם אני משתחררת באוגוסט, ומתחילה ללמוד באוניברסיטה באוקטובר - כשאהייה סטודנטית (ועדיין לא עברה שנה מהיום שהשתחררתי) לא אוכל לקבל דמי אבטלה? (אמרו לי שסטודנטים לא מקבלים דמי אבטלה, אבל לא אוכל לקבל כחיילת משוחררת?)

get well

New member
לא אבל../images/Emo26.gif

גם ככה מותר רק חודשיים לחתום אבטלה ויהיה לך פחות או יותר חודשיים מהשיחרור עד הלימודים שבהם תוכלי לחתום (הלימודים מתחילים באמצע אוקטובר)

תלאבובה

New member
כדאי לי אולי?

גם ככה פוטרתי ובאוקטובר אני מתחילה ללמוד כדאי לחתום?

shimi100

New member
../images/Emo45.gif כן ../images/Emo31.gif ולא

כן לא עובדים
הולכים לים
חיים על חשבון המדינה
יש הרבה זמן פנוי
וזה חוקי
לא עובדים
אין ים
זה לא מוסרי לחיות על חשבון המדינה
אין זמן פנוי
חוקי אבל מסריח

כן אבל ../images/Emo13.gif

יומיים אחרי שאני משתחררת אני טסה לחודש, וחוזרת ב-20 לספטמבק. אז נשאר לי בערך חודש לחתום בלישכה. חשבתי שאולי איכשהו בכל זאת אוכל לחתום גם על החודש השני... אגב, מישהו יודע מה בדיוק הפרוצדורה של לקבל דמי אבטלה?

ויקי123

New member
התהליך...

את הולכת ללשכת התעסוקה, אם לא מוצאים לך עבודה, את חותמת. ממשיכה לחתום כל שבוע עד שתמצאי עבודה/יגמרו 70 ימים(לא כולל שבתות) תוך כדי את הולכת לביטוח לאומי, ממלאה טופס לבקשת דמי אבטלה, מכניסה למעטפה ונותנת לפקיד. אח"כ אם נמצא שאת באמת זכאית לכך, את מקבלת דמי אבטלה לחשבון.

תלאבובה

New member
תשובה

שאלה: האם חייל משוחרר משירות חובה הנמצא במסגרת לימודים, זכאי לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורו? תשובה: ע"פ חוק הביטוח הלאומי, אתה זכאי לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורך, רק אם תירשם כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה הקרובה למקום מגוריך ולא תוצע לך על ידם כל עבודה. דמי האבטלה יהיו לתקופה של 70 ימים לכל היותר. במהלך לימודיך אינך זכאי לדמי אבטלה כיוון שהנך סטודנט ואינך פנוי לעבוד במשרה מלאה. ככלל, זכות זו שמורה לך אם תתייצב בלשכת שרות התעסוקה טרם שחלפה שנה ממועד שחרורך.

למעלה