היי....

גלגולש

New member
היי....../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

נעים מאוד, אני גל בן 22, עובד בבית קפה (לא מלצר), קצת אוטיסט ותמיד מחפש אנשים לשוחח איתם או סתם לקשקש. אני יודע שאין צורך להודיע על הצטרפות, אבל התחשק לי קצת לספר על עצמי בהתחלה.

Paranoid Eyes

New member
שלום

לי מתחשק בית באיים הקאריביים, אני יודעת שלא הייתי חייבת להודיע על כך, אבל התחשק לי :) ברוך הבא גלגלגלגלצ :))

גלגולש

New member
אהלן. הכוונה שיש לי תסמונת אספרגר, אבל בצורה

קלה. אבל אני עובד אז אני די מתגבר על זה, למרות שזה יוצר קשיים מסויימים. תודה רבה.

אני רוצה להיות חוצפנית ולשאול.

למה אתה אומר על זה? באת והצגת את עצמך אמרת דברים שחשוב לך שנדע, ולמה חשוב לך שנדע שאתה קצת אוטיסט? מה שאני מנסה להגיד זה למה לא שמרת את זה לעצמך , אני בספק עם מההודעות שלך אפשר לדעת על מצבך.

גלגולש

New member
חשבתי שראוי לציין את זה, כי זה חלק ממני, מצב

רפואי מוגדר שכל שנותר לי הוא להתמודד איתו וללמוד לחיות איתו.

אני חשבתי בשבילך...

כי יש מקומות שאם אתה מתיחס לעצמך ומציג את עצמך בצורה כזו אז יתיחסו אלייך ככזה, אני לא מצהירה על כל הבעיות הבריאותיות שלי מאותה סיבה שלא יתיחסו אלי כחולה. סתם משהו שעלה לי בראש להגיד אתה יכול לקחת את זה כעצה או לא החלטה שלך.

תסמונת אספרגר זה לא אוטיזם

גם לא "קצת", זה בכלל בצד השני של המוח. אצל האספים הגבוליים לעתים קרובות מאוד בכלל לא קולטים שהם שונים מאנשים רגילים, ועל כן ההמלצה שלי אליך היא לא להחצין את זה, עם הקשיים עדיף להתמודד בצורה אחרת, לדעתי.

תסמונת אספרגר היא לא צורה מתונה של אוטיזם.

אבל הקריטריונים לאבחנה שלה דומים לאוטיזם, יש דיי הרבה היבדלים בין תסמונת אספרגר לאוטיזם.

exterior

New member
בהתייחסות אליה, היא כן.

היא משתייכת לספקטרום של אוטיזם. אולי מבחינה תאורטית מנסים לעשות הבחנה, אבל האספרגרים כ"כ שונים אחד ממשנהו, אז ההבחנה בין אוטיזם לאספרגר לא הכי רלוונטית. Asperger's Syndrome (AS) is one of the conditions found on the autism spectrum (also known as "pervasive developmental disorders" in some medical literature). בכ"א, בויקיפדיה לא תמצאי תשובות.

אני יודעת הרבה על התסמונת

הרבה מאוד, והשוואה בין אספרגר לאוטיזם לא רלוונטית, כאמור כל אחד מהם מושפע מצד אחר של המוח. האספים אכן שונים זה מזה, ועל כן קשה להגדיר אותם, אבל השיוך של אספרגר למשפחת האוטיזם זה דבר שמאוד שנוי במחלוקת ומעורר המון ויכוחים בקרב אנשי מקצוע. יהיה יותר נכון להגיד PDD. יש פורום רלוונטי בתפוז למי שמתעניין באמת, אפילו שניים, ויש קומונה שנקראת "גשרים" שחברים בה בין היתר אנשים שאובחנו כאספרגר.

golden energy

New member
היי היי וטירלליי

אותי יותר מעניין.. למה היה חשוב לך להדגיש שאתה לא מלצר? טוב נו..לא ניתפס לקטנות.. ברוך הבא!........

זה מאותה הסיבה שמישו יכתוב שהוא עובד ב.. ארקיע וישר יציין שהוא לא דייל .. כי יש אנשים שנתפסים בסטיגמות שבתחום ההסעדה עובדים רק מלצרים וכיו"ב ... יש מבינה יא ../images/Emo68.gifה ?!? ../images/Emo3.gif

golden energy

New member
אני לא ../images/Emo68.gifה ../images/Emo7.gif

לא אמיתית בכל אופן... בסדר,אבל אם מישהו מדגיש את זה, זה מעיד על זלזול.. ומלצרות זה אחד המקצועות הקשים (והמעצבנים!!) שיש.. (ובגלל זה ברחתי מזה יותר מהר מחילזון שבורח ממלח....
)

אם יש עבודה שבחיים אני לא אעבוד בה...

זה מלצרות, ברור שזה מקצוע קשה להיות תלוי בחסדו של הארנק הישראלי !

גלגולש

New member
לא התכוונתי להפגין זלזול, מתנצל אם זה נשמע כך

פשוט התפקיד שלי מאוד מוגדר: לא לוקח הזמנות, פשוט מנקה ומפנה מהשולחן (ומטאטא כשצריך)

למעלה