היי...
כמה שאלות

Pete Best

New member
היי... ../images/Emo13.gif כמה שאלות

החלטתי לנסות לברר כמה דברים שלא ברורים לי בקשר לנצרות... אז ככה: -מה ההבדל בין קתולים ופרוטסטנטים? -ומי מאמין בשילוש הקדוש? -מה ישוע טען בעצם? על מה רדפו אותו? -במה הפרוטסטנטים מאמינים? -מה זאת מיסה? -אם הנוצרים דוגלים בלסלוח לאחרים, מדוע עדיין לא סלחו ליהודה איש קריות, וליהודים סלחו רק לפני כמה שנים? -אם לקתולים אסור להתחתן, איך הם ימשיכו את עצמם? -איך יכול להיות שישוע הוא גם אדם וגם האלוהים? -מי מאמין בזה שישוע הוא גם אלוהים וגם אדם? -אם ישוע הוא האלוהים, איך יכול להיות שישוע חטא עם מרים מגדלנה? -מה ישוע היה לפי הפרוטסטנטים? אדם או אלוהים? -איך אפשר לסלוח לכולם, גם לרוצחים ואנסים שחוזרים על פשעיהם? -איך כסף יכול לכפר על רצח למשל? -האם היו עוד אנשים עם ישוע כשהוא הלך על המים? -מה רוב העולם הנוצרי? קתולי? -כולם מאמינים בברית "הישנה"? -למה יצאו למסעות הצלב והאינקוויזציה? -ישוע לא תמך בדת חדשה, נכון? -איפה אפשר לקרוא באינטרנט את הדרשה על ההר בעברית? -אם האפיפיור הוא מנהיג הקתולים, מי מנהיג הפרוטסטנטים? -מה יחס הנצרות למוסלמים וליהודים? ולעובדי אלילים? -אילו בשורות נכנסו לברית החדשה, ואילו לא? -למה דווקא הם נכנסו לברית החדשה? -איך זה שהעולם הנוצרי מתעלם לחלוטין מבשורות יהודה איש קריות, כשהם הוכחו כמקוריות? -הוכח שלישוע היה בן (אם אני לא טועה יהודה). זה נכון לפי הנצרות? -הפרוטסטנטים מאמינים שמריה התעברה מאלוהים? -מהו בדיוק השילוש הקדוש? -איפה הנוצרים היו בשואה? למה לא עזרו ליהודים? חח יצא הרבה שאלות... תודה רבה לכם, אלעד

salt of earth

New member
תשובות לחלק מהשאלות...

1- מה ההבדל בין קתולים ופרוטסטנטים? אין הבדלים עקרוניים בין הקתולים לפרוטסטנטים בקשר ליסודות האמונה הנוצרית עצמה, כולם מאמינים בשילוש הקדוש, שישוע נצלב למען גאולתנו, שישוע הוא דבר האל, ומי שמאמין בו ונטבל אז יזכה למלכות השמיים. וכי הברית החדשה היא דברי האל החיים. ההבדל הוא יותר בדברים הפחות קשורים למהות האמונה, האמת אין לי זמן לפרט אותם.. ואם מישהו בפורום יכול לפרט עוד יותר עליהם. 2- ומי מאמין בשילוש הקדוש? כולם, עדי יהוה לא אבל הם לא מחשיבים את עצמם נוצרים ואנחנו לא מחשיבים אותם כנוצרים. 3- במה הפרוטסטנטים מאמינים? בעיקרון הפורטסטנטים מאמינים באותם דברים שמאמינים בהם כל הנוצרים. בדברים המהותיים לגבי האמונה כולם מאמינים בהם. ישנם כמה מחלוקות אבל לא במהות ועקרונות האמונה. 4- מה זאת מיסה? מיסה היא מילה המציינת את סעודת האדון (מה שנקרא יוכאריסט) ומחולקת לשני חלקים: החלק הראשון הוא תפילות, בקשות וקריאות מהספר הקדוש והחלק השני הוא התפילה על הלחם הקדוש. 5- אם הנוצרים דוגלים בלסלוח לאחרים, מדוע עדיין לא סלחו ליהודה איש קריות, וליהודים סלחו רק לפני כמה שנים? יהודה איש קריות בגד בישוע אבל הוא מעולם לא התחרט על המעשה הזה להיפך הוא התכחש לאלוהים כאשר התאבד. זה לא מדויק לומר כי "ליהודים סלחו רק לפני כמה שנים". הרי ישוע בעצמו סלח לצולביו על הצלב. הכנסייה במסמך נוסטרא-אטיטה רק הדגישה את זה, כלומר לא היה צורך "לסלוח ליהודים" כי אסור להאשים את היהודים של היום במה שקרה אז, אפילו החלטת הסנהדרין על הסגרתו של ישוע התקבלה כאשר לא כל חבריו היו מכונסים וגם ישוע בעצמו סלח לצולביו. 6- אם לקתולים אסור להתחתן, איך הם ימשיכו את עצמם?
סליחה על הצחוק. מי אמר שלקתולים אסור להתחתן? הקתולים הרגילים בהחלט מותר להתחתן שהרי קשר הנישואין הינו קשר מקודש ביותר. אתה כנראה מדבר על אנשי הכמורה הקתוליים שלא מתחתנים. קודם כל, ישנם אנשים כמורה קתולים שהם נשואים, מדובר על גברים נשואים שמחליטים להיות כמרים אבל הם שייכים לעדות המזרחיות-קתוליות כמו המלכיתים והמרונים. בעוד שגברים נשואים לא יכולים להיות אנשי כמורה בכנסייה הלטינית. 7- איך יכול להיות שישוע הוא גם אדם וגם האלוהים? כי אלוהים הוא הכל יכול. 8- מי מאמין בזה שישוע הוא גם אלוהים וגם אדם? כולם 9- אם ישוע הוא האלוהים, איך יכול להיות שישוע חטא עם מרים מגדלנה? חס וחלילה, ישוע כאלוהים עבר את כל מה שהאדם עובר חוץ מהחטא, אתה כנראה מסתמך או על קוד דוינצ'י או על ספרי הגנוסטיים בשביל זה. אז הנה קישור שבו הרחבנו על הנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=93375887 10- מה ישוע היה לפי הפרוטסטנטים? אדם או אלוהים? כמו שאמרתי בשאלה הראשונה, כל הנוצרים מאמינים בעקרונות הבסיסיים של הנצרות ולכן כולם מאמינים שישוע היה אדם שלם ואלוהים שלם. 11- איך אפשר לסלוח לכולם, גם לרוצחים ואנסים שחוזרים על פשעיהם? אלוהים הוא סלחן והוא אוהב את כולם, אם אותם אנסים ורוצחים חוזרים על פשעיהם אז כאשר הם התחרטו זה לא היה אמיתי. רק כאשר האדם מבין שטעה ומתחרט מכל ליבו ומבקש סליחה ומקבל תפנית בחייו. אז אלוהים הוא סלחן גדול ואיך יכול להיות שלא יסלח לו. 12- איך כסף יכול לכפר על רצח למשל? אי אפשר, רק אמונה בכפרה שנתן ישוע על הצלב תעזור. 13- האם היו עוד אנשים עם ישוע כשהוא הלך על המים? את המחזה ראה פיטרוס והתלמידים של ישוע. המטרה של הנסים זה לא לעשות את הנס אלא להעביר מסר דרך הנס ההוא, מה היה המסר של ישוע? שעלינו להאמין בו בכל צרה ולא לחשוש... 14- מה רוב העולם הנוצרי? קתולי? לפי הנתונים באתר של הסי איי איי הקתולים הם הרוב ומהווים 17.3% מכלל העולם. 15- כולם מאמינים בברית "הישנה"? בוודאי, אנחנו מאמינים כי הברית הישנה היא דברי אלוהים, והברית החדשה היא ההמשך שלה. 16- למה יצאו למסעות הצלב והאינקוויזציה? הסיבה ההיסטורית לכך שיצאו למסעות הצלב הייתה בגלל שהמושל חאכם באמר אללה הרס את כנסיית הקבר וקיפח את הנוצרים ומנע מהצליינים לבקר... אבל עצם היציאה למסעות הצלב הייתה טעות גדולה בעיני ובעיני הרבה נוצרים-מזרחיים שאף סבלו מהצלבנים עצמם. (הנוצרים המזרחיים זה הנוצרים שחיים במזרח התיכון והמזרח) לגבי האינקוויזציה אין לי הרבה מידע היסטורי על זה. 17- ישוע לא תמך בדת חדשה, נכון? ישוע הביא לנו את בשורת הגאולה, ומי שיאמין בו יזכה לגאולה... 18- איפה אפשר לקרוא באינטרנט את הדרשה על ההר בעברית? http://www.kirjasilta.net/ha-berit/Mat_ln.5.html 19- אם האפיפיור הוא מנהיג הקתולים, מי מנהיג הפרוטסטנטים? ככל שידוע לי אין, בכל מקרה הפרוטסטנטים זה שם מאוד רחב והוא כולל בתוכו המון כנסיות. 20- מה יחס הנצרות למוסלמים וליהודים? ולעובדי אלילים? הנצרות מכבדת את כל בני האדם. אני ממליצה לך לקרוא את המסמך נוסטרא אטיטה שמדבר על היחס של הנצרות- הקתולית (אבל אני חושבת ששאר הפלגים מסכימים איתו) לגבי היחס של הנצרות לשאר הדתות. 21- אילו בשורות נכנסו לברית החדשה, ואילו לא? -למה דווקא הם נכנסו לברית החדשה? שאלה שתשובה אליה קצת ארוכה... או שליאון יענה לך או שאני אענה לך אח"כ. המשך... יבוא

salt of earth

New member
המשך...

22- איך זה שהעולם הנוצרי מתעלם לחלוטין מבשורות יהודה איש קריות, כשהם הוכחו כמקוריות? לא הויכוח אם הן מקוריות או לא. זאת תשובה שכתבתי כבר בפורום (אל תיבהל מהפנייה בלשון נקבה
) "את כמובן מדברת על התגלית שנמצאה בשנת 1970 ופורסמה רק לפני שנה בזמן חג הפסחא שלנו כדי "לערער" לכאורה את הנצרות, (וכמובן שזה שטויות גמורות), הכתב יד מתוארך לשנת 340 כלומר 300 שנה אחרי ישוע, ואז בטוח שמי שכתב אותו לא היה יהודה איש קריות ולא היה אדם שחי במאה הראשונה אחרי ישוע. כתבי היד שנתגלו הם של קבוצה שנקראת גנוסטים (תעשי חיפוש בפורום כי דיברנו עליהם כבר) והשם הזה מתאר תנועות דתיות בעולם הרומני העתיק שאין להם קשר לנצרות מתנגדים בצורה חמורה לכל הדברים הפיזיים ומאמינים רק ברוח ולכן הם מתנגדים לכך שישוע היה בשר אלא רק רוח, ומאמינים כי הגוף זה כלא וצריך להשתחרר ממנו. בכתב יד עצמו שהוא רק 7 דפים ומדבר על רק היות ישוע בירושלים והוא היה נוהג לצחוק הרבה, ושם אף מוזכרת האלה باربيلو בארבילו שהיא האם האלים אצל הגנוסטים. באחד מהמשפטים בכתב יד הזה, לפי טענת הגנוסטים: אומר ישוע ליהודה שהוא רוצה שיגאל אותו מהגוף הזה שכולא אותו ואם הוא יפתר מהגוף הזה אז הרוח שלו תשתחרר (זה חלק מהאמונה של הגנוסטים). עכשיו ישוע היה יהודי, ומשפט כזה זה רצון להתאבד !!! בקיצור הגנוסטים הם לא נוצרים, והכתבים שלהם הם לא כתבים נוצריים, והדבר היחידי שקשור אולי לנצרות זה שהכתב יד מזכיר את ישוע ואת יהודה איש קריות. הכנסייה הראשונה התנגדה לגנוסטים והדבר המדהים שהיו ידוע על הקיום של הכתב יד הזה מתמיד ואפשר לראות בכתבי אבות הכנסייה התייחסות לטענות הגנוסטים. ולכן הגילוי הזה רק מחזק את צדקת העמדה של הכנסייה הראשונה אשר שימרה את האמונה הנוצרית מפני קבוצות מוזרות כמו הגנוסטים. ולכן, הגילוי הזה (שהיה ידוע על קיום הכתב יד מזמן) לא הרעיש ולא ערער שום ייסוד אלא באופן מצחיק רק חיזק את צדקת הכנסייה הראשונה של השליחים אז את שאלת את השאלה בהנחה שמה שכתוב בכתב יד של חבורה עם אמונות מוזרות ומנוגדות לנצרות שנכתב 300 שנה אחרי ישוע הוא נכון. אבל כמו שהוכחנו זה כלל וכלל לא טענה נכונה. ולכן די תמוה שאת מבקשת מאיתנו להפיץ דברים כאלו. תארי לך שאני עכשיו כותבת גרסה שלי על נושא מסוים שקרה לפני 300 שנה (שנת 1707) ואחרי 1800 שנה יימצאו מה שאני כתבתי ויחליטו כי הכתב יד שאני כתבתי יותר נכון מאשר עדויות אמיתיות משנת 1750. ועוד יעשו על זה תוכנית בנשיונל ג'יוגרפיק עם טענות היסטוריות לא נכונות כמו הטענה שהגנוסטים היו נוצרים ישוע בגבורתו הגדולה סלח לאלו שפגעו בו על הצלב וכאשר נזכיר לכל נוצרי את מעשיו הנפלאים של ישוע זאת התרופה הטובה ביותר נגד האנטישימיות הנוראית " 23- הוכח שלישוע היה בן (אם אני לא טועה יהודה). זה נכון לפי הנצרות? חס וחלילה לא הוכח כלום
אתה כמובן מדבר על הסרט החדש שמציג טענות לא מדעיות כאילו מצאו את הקבר של ישוע, טענות שאותו חוקר ארכיולוגי ד"ר עמוס קלונר אמר שהן פרי דמיונם של יוצרי הסרט. בכל מקרה הנה "הפרכת הטענות של הסרט". 24- הפרוטסטנטים מאמינים שמריה התעברה מאלוהים? כל הנוצרים מאמינים כי רוח הקודש ירד על מרים הקדושה והיא הרתה. אין מדובר על תהליך אנושי של התעברות חלילה
אלא מדובר על נס אלוהי. 25- מהו בדיוק השילוש הקדוש? התשובה לכך תהיה ארוכה מאוד, ואני צריכה לקום מוקדם ללימודים
אז אני שמה לך כמה קישורים בהם דנו בנושא שגם עונים על השאלה שלך. השילוש הקדוש ( השלשה )? מלח הארץ 26- איפה הנוצרים היו בשואה? למה לא עזרו ליהודים? גם שאלה שהתשובה עליה היא מורכבת... צריך לציין שאתה מדבר על הנוצרים באירופה שכן אנחנו לא נוצרים מאירופה אלא נוצרים מזרחיים
זאת שאלה היסטורית ואני בהחלט מבינה את הכאב שלך, אבל האם הדבר הנוראי שקרה ליהודים אומר שזה קרה בגלל הנצרות? הרי הנצרות מתנגדת נחרצות לזה ודוגלת באהבה וחמלה... היו נוצרים שלא עזרו ליהודים זה נכון היסטורית אבל היו גם נוצרים ומנזרים שכן סייעו ליהודים. אני חושבת שהנוצרים שלא סייעו ליהודים טעו ובגלל זה גם הכנסייה הקתולית ביקשה סליחה מהעם היהודי.
וואו, טוב זה יצא ארוך באשמתך לא באשמתי
שאלת 26 שאלות
, אני ניסיתי לענות כמה שיותר קצר וברור גם כי אין לי זמן ואני צריכה להספיק לישון קצת. אז לילה טוב אלעד וברוך הבא

Pete Best

New member
ואיי תודה רבה לך!!! ../images/Emo13.gif

אני מעריך מאוד את כל ההשקעה בתשובות... האמת שאני יהודי דתי, אבל החלטתי לנסות לברר מה מניע כל כך הרבה אנשים להאמין בישוע ובנצרות, ומאיפה הכל התחיל, ומה האמונות והעקרונות של הנצרות.

salt of earth

New member
קאנון האמונה

שלום לך שוב, קאנון האמונה מסכם בצורה מצוינת את עקרונות האמונה הנוצרית: "אני מאמין באלוהים אחד, האב הכול יכול, בורא שמיים וארץ, כל הגלוי וכל הסמוי. ובאדון אחד, ישוע המשיח, בן יחיד לאלוהים, אשר נולד מן האב לפני כל הדורות. אל מאל, אור מאור, אל אמת מאל אמת. לא נברא כי אם מולד; עצמו עצם האב ועל ידו נעשה הכל, בעבורנו, בני האדם, ולמען ישענו ירד מן השמיים; ונהיה בשר מרוח הקודש ברחם מרים הבתולה ונעשה אדם. נצלב למעננו, סבל בימי פונסיוס פילטוס, ונקבר. וביום השלישי קם לתחיה כדבר הכתוב, ועלה השמיימה, והוא יושב לימין האב. ושוב ישוב בהוד לשפוט את החיים ואת המתים ולא יהיה קץ למלכותו. אני מאמין ברוח הקודש, האדון, המחייה, הנובע מהאב ומהבן. לו סוגדים ולו נותנים יקר - כלאב וכלבן, והוא אשר דיבר בפני הנביאים. אני מאמין בכנסייה האחת, הקדושה, הכוללת והשליחית, ואני מכיר בכך שישנה טבילה אחת למחילת החטאים, ומצפה לתחיית המתים ולחיי העולם הבא. אמן." מה הנצרות דורשת מאמיניה? החובות של הנוצרי לפי האינג'יל: להאמין באלוהים ולעבוד אותו ברוח מלאת צדק, להאמין באהבה האבהית של האלוהים, אהבת האדם, טוהר הלב, להיות אמיתיים וכנים, להתנגד לשקר, צניעות, ולחיות חיי קדושה כי כולם מוזמנים להיות קדושים (דברי ישוע) זה בקצרה
אני אתרגם קטע מערבית שמסביר זאת בצורה מפורטת יותר?

michaeld1

New member
בל נשכח כי אבן היסוד בנצרות היא

להאמין כי ישוע הנוצרי הוא המשיח בן אלוהים.

yaponchik

New member
נאמר פה דבר ניפלא על הרז שבשילוש:)

שזה דבר שגם ביהדות מלמדים ומקבלים, רק לא מפנימים ומבינים, ממליץ לכם להזמין את הספר הרז דשולשא. של הרב צבי נשיא..יהודי מאמין בישוע המשיח

למעלה