היי

A לוןA

New member
נו באמת.

ההגדרה של מילון אבן שושן לאלימות היא "פגיעה בזולת, בגופו או ברכושו"
אבל אם מתעקשים על ההגדרה שאתה הבאת, אם אתה חושב שבדסמי הוא משתולל, פוגע בסביבה, תוקפן או אכזרי- באמת שלא הבנת מה אנחנו עושים פה, בכל הבדסמ הזה.

אז ככה..

מאיפה הזכות לטענה שאני לא מבין , מאיפה הבטחון שרק הדעות שלכם (ללא הכללה)רלוונטיות ? קצת מזכיר לי את הבעלות על אלוהים ועל היהדות שכמה חרדונים מנסים לקבל על עצמם...
אני שנים מסתובב ונמצא במועדונים של בדסם בארץ ובעולם ,פעיל יותר בעולם הפיזי ופחות בוירטואלי .
את השאלה הזאת על אלימות והקשר שלה ל -BDSM לא אני התחלתי ולפי התגובות כאן (ללא הכללה)בטח לא אתם , הנושא לא חדש ולא חד משמעי בפורומים בעברית וגם באנגלית .
אני לא כל כך מוכר כי אני דיסקרטי בפאן הזה בחיי .

A לוןA

New member
כמה דברים:

ראשית, ניפנופים במועדונים בחו"ל הפסיקו לעשות עלי רושם מגיל 16 בערך. איך זה קשור למה שדיברנו?
שנית, אני אומר את דעתי, כמו שאתה אומר את דעתך. לדעתי, אם אתה משתמש במושגים כמו אלימות ובדסמ בכפיפה אחת- או שיש לך בלבול מושגים בקשר למה זו אלימות, או שאתה לא מבין מה זה בדסמ (לפחות לא כמו שאני וכנראה יתר המגיבים לך מבינים אותו)
שלישית- בכל המחקרים שקראתי שנערכו על אלימות בהשוואה לבדסמ נמצא שהדחף האלים (הראשוני, הפרימיטיבי) והבדסמ מגיעים ממקומות שונים מאוד ומיושמים על ידי אנשים שונים בתכלית, אז אני יכול לטעון תוך תקפות מחקרית שאלימות ובדסמ הם דבר שונה לחלוטין, ואתה יכול לטעון הפוך. אבל הטענה שלי נתמכת מחקרית- ושלך?

(נ.ב. כמו שכתבתי קודם, עצם המושג אלימות מוסכמת הוא בעייתי, קצת כמו גשם יבש או סלע גועש. אלימות היא מעיקרה לא מוסכמת- ולי נראה שאתה מנסה לרבע את המעגל)

אלון, ראשית אני מזדהה עם דבריך..

דפדפתי קצת אחורה ואני מזדהה עם רוב הנושאים הגישה והדרך שלך..
אני מדגיש, -אני ממש לא אוהב לא מזדהה ולא משתמש באלימות- .
רק ניסיתי להעיר את תשומת לבך שיש מחלוקות ודעות שטוענים שב-בדסם יש תחומים שגובלים באלימות.
במיוחד מסכים עם דבריך בנושא הבעייתיות במושג "אלימות מוסכמת" מה שמחדד ובעצם מסביר טוב ונכון יותר.
ובמחשבה נוספת אני מודה שהבנתי את הבעייתיות עם קשירת אלימות לבדסם בעצם.
תודה והמשך יום נפלא..

למעלה