היי.

Spring27

New member
היי.

שלום לכל חברי הפורום. יש לי שאלה.
אני כותבת כרגע סיפור, שקרה בשנה האחרונה, מנקודת מבטי האישית. אני זוכרת את כל הפרטים, אפילו הקטנים, לעומק. לדעתי, יש לי סיפור עם הרבה חומר טוב. קומדיה, מתח, רומנטיקה, ועוד. תמיד חשבתי שיכול לצאת מזה אחלה סרט או סדרה. אבל לי אין את הכלים וזה גם פחות מעניין אותי. החלטתי לכתוב את הכל בעצמי. ואולי בעתיד, להוציא לאור, אם אחשוב שזה מספיק טוב (אני מאוד ביקורתית כלפי עצמי וכלפי צורת הכתיבה שלי, שמשתפרת מאוד בזמן האחרון). השאלה שלי היא כזאת: האם אפשר לכתוב סיפור אמיתי עם כל הפרטים, ביניהם גם כאלה מאוד אינטימיים, לשנות את שמות הדמויות, ולהוציא את זה החוצה ? אני קצת חוששת מתלונות ותביעות על הוצאת דיבה וכאלה. זה הגיוני? הרי אם לא אציין שמות אמיתיים אף אחד לא יוכל לבוא בטענות ולהוכיח שזה נכתב עליו. חשבתי גם על לעוות קצת את העלילה, אבל זה די הורס לי את מה שאני מנסה להוציא.
יכול להיות שיש דרך שאוכל להגן על עצמי מפני תביעות? אני לא ממש מבינה בזה.
תודה לעונים!

כל זמן שאת נצמדת לאמת, אין שום הוצאת דיבה

אבל היות ויש אמת במשפט שהאמת היא בעין המתבונן. וממילא הסיפור שאת מדברת עליו הולך להכתב ולא להיות מסופר. תמיד ביכולתך להראות את שכתבת לאנשים הנוגעים בסיפור ולשאול לפני הפרסום האם הם אינם נפגעים ממנו. הדבר רצוי במיוחד אם את מעוניינת בשמירת יחסים טובה עם הנוגעים בסיפור , כך שגם אם אין בסיפור מקום לתביעת דיבה ורק לכעסים עם אנשים קרובים יש מקום לעשות כך.
בברכה

Spring27

New member
הבעיה היא לכתוב את הסיפור כמו שהוא.

הדמויות מוצגות בתחילת הסיפור בפן מאוד חיובי, כמו שהרגשתי במציאות. ובסוף, הן מוצגות בפן השלילי בצורה מכאיבה, בדיוק כמו במציאות. אז אני אצמד לאמת בכל מקרה, כי זה הסיפור שאני רוצה שייכתב, ולא משהו שהמצאתי. הגיבור המרכזי של הסיפור נעלם מחיי וכרגע אני לא ממש יודעת איפה הוא או מה קורה איתו, כך שאין לי אפשרות לשאול לפני הפרסום. אבל אם לא אציין את שמו האמיתי אין סיבה שייפגע.
מצד שני, יש בי דחף עז לגרום לו איכשהו לקרוא את הסיפור ביום מן הימים. מתוך רצון שיבין מה היה מצבי באותה תקופה סוערת.
שאר הדמויות, הן משניות. אבל רק עוד דמות אחת מרכזית שפגעה אפילו באופן פלילי אפשר להגיד, תופיע שם בצורה לא הכי מחמיאה וזה מה שמדאיג אותי. שזה לא יגיע אל אותו בן אדם. אשנה את שמו לחלוטין וגם את התיאור. אבל בכל זאת, יש בי חששות.

יתכן שאם תתמקדי יותר במה שעבר עלייך רגשית

ופחות במה שעשו לך האנשים השונים, יהיה לך גם קל להראות את הסיפור לאדם שפגע בך וגם לו יהיה קל יותר להבין ולא לכעוס עליך ולחשוב שאת מוציאה את דיבתו לשוא.
בהצלחה

י מ י ת 2

New member
אולי תנסי להכניס את הקשר האישי

למסגרת אחרת ממה שקרה במציאות ורק תשאירי את העלילה.
זכרי גם שאולי יש אנשים אחרים שמודעים למה שקרה לך ויכולים לעשות את ההקשרים אפילו שאת משנה את השמות. אולי תנסי לכתוב בגוף שלישי.
אבל אל תוותרי על מה שלבך אומר לך לעשות.
בהצלחה

Spring27

New member
אין לי בעיה

שאנשים יקראו ויעשו את ההקשרים. זה סיפור אמיתי, ואם הייתי מתביישת בו - לא הייתי חושבת להוציא אותו. השאלה שלי אם יש פה בעיה משפטית או חוקית לכתוב סיפור אמיתי, גם אם אני משנה שמות. ואם אני משנה שמות, זה כדי שלא תהיה התאמה מושלמת בין דמויות בסיפור לאלה במציאות. הם אולי יוכלו לזהות את עצמם, אבל לא מתכוונת לפגוע. ומצד שני, אני חושבת שאף אחד לא יכול לבוא אליי פתאום בטענה שהוא ״מזהה את עצמו״ בסיפור. כי זה יכול להיות גם סיפור דמיוני לחלוטין.
חשבתי גם על ההצעה שלך, להכניס את זה למסגרת אחרת וזה קצת קשה לי. כי העלילה והמסגרת שזורות אחת בשניה וקשה להפריד אותן. זה הופך לי את הסיפור לקצת מופרך.
ובקשר להצעה האחרונה, אני לא אוהבת לכתוב בגוף שלישי. תמיד מרגישה שחסר לי שם משהו.
ויש עוד הצעה קטנה מבחור נייטרלי. הוא אמר לי להוציא בשם בדוי שלי. וברגע שאהיה מוכנה, אז איחשף.
ולמרות כל ההתלבטויות והשאלות, משתדלת לא לוותר :) רוב הזמן.

י מ י ת 2

New member
בסו]ו שלך דבר תמצאי את הדרך שלך

לכתוב ולפרסם את הסיפור.
בהצלחה.

למעלה