היי

היי

אני מתלבטת בתקופה האחרונה אם לכתב פה, ועכשיו אזרתי אומץ.

אני לא יודעת אם יש לי חרדה חברתית, אבל חלק מהדברים שהוזכרו כאן בפורום ובמקומות אחרים שקראתי בהם, על תחושות ודרכי התמודדות, כן דיברו אלי.
באופן אישי, היחס שלי לחברה ולאנשים עבר הרבה גלגולים. אני חושבת שהפעם הראשונה שבאמת התעורר קושי, הייתה בתיכון. חתכתי קשר שלא עשה לי טוב עם חברה מהחטיבה, וגיליתי שנשארתי לבד, ובאשמתי: תמיד הייתי טיפוס שאוהב להיות לבד ושקט, לא הייתי יוזמת קשרים ומתקשרת בחופשים, ואני חוששת שעד היום אני לא מבינה איך נעשים חברים של אנשים. בכל מקרה, עברתי את התיכון בתחושות די קשות: הרגשתי בודדה, הדימוי העצמי שלי היה בשפל, הביקורת העצמית שלי עבדה שעות נוספות והייתי מדוכאת. אחרי זה יצאתי לשנת שירות והמשכתי עם הגרעין שלי לנח"ל. שנת השירות הכריחה אותי להתייצב ולהתחיל לחיות (ולהתמודד עם אנשים), ובצבא עברתי תהליך שלפי הסביבה ולפי מה שאני עצמי מרגישה, היה מאד גדול, ואין ספק שיצאתי משם במצב הרבה יותר טוב, כשהרבה בעיות פשוט נפתרו מעצמן, ברגע שהגישה שלי השתנתה.

מצד שני (ולכן הגעתי לכאן הלילה), לאורך השירות וגם בתקופה האחרונה (מאז שהשתחררתי ועזבתי את הגרעין), תמיד היו המחשבות האלו: שבעצם אף-אחד לא אוהב אותי, שמשהו לא תקין במח שלי, ולכן יש לי בעיות בתקשורת, וזה כניראה מצב ללא מוצא - אני לא מסוגלת ליצור אינטימיות, אני מהווה נוכחות מעיקה עבור רוב האנשים, מערכות היחסים שלי אף-פעם לא תהינה הדדיות ומאוזנות, ויש סיבה מוצדקת לכך שאני מרגישה לא רצויה. לפעמים אני מרגישה שאני חיה בבועה שאני לא מסוגלת לצאת ממנה, ובגלל זה אני לא מצליחה לראות מספיק מי נמצא מולי ומה הוא מרגיש. אני מרגישה פגומה.
בזמן האחרון, אני מרגישה ברוב המסגרות שאני נמצאת בהן (אני כמו ילדה שהולכת לחוג אחר כל יום. ולומדת לפסיכומטרי) שזה פשוט מתיש לתקשר עם אנשים, או סתם להיות עם יותר מדי מהם באותו חדר ולחשוב איך הם ודאי מסתכלים עלי ושופטים אותי, ומאד כואב לי על כל קצר בתקשורת שיש לי עם מישהו, כי אני בטוחה שזה בגללי.
אני משתדלת לחשוב מחשבות חיוביות על עצמי ועל החיים, אני גם חושבת שיש לי הרבה סיבות להיות מרוצה ואני נמצאת בשלב בחיים ששווה לנצל להתנסויות וכיף, אבל לפעמים העניין הזה עולה, והוא נראה לי כל-כך גדול ובלתי-פתיר, שזה שובר אותי.

אני מקוה שזה לא היה ארוך מדי ומתנצלת מראש אם זה לא מתאים לפורום בכלל. בכל מקרה, אם למישהו יש רעיון למי אני יכולה לפנות בנושא (הייתי בעבר אצל פסיכולוגית, אבל זה לא היה אפקטיבי כמו שנת השירות והצבא, ואין לי מושג מה יכול להחליף את זה), ואיך לטפל בזה בלי להשאב (אחד הדברים שמפחידים אותי זה שההתעסקות הזאת תגרום לי עוד יותר להסתגר בתוך עצמי ולחשוש מאינטרקציה. לפעמים נראה לי שהפתרון הכי טוב זה להתנהג כאילו הכל בסדר ולהכריח את עצמי לעשות כל מה שאני רוצה גם כשאני פוחדת – כמו שאומרים: "Fake it until you make it". נראה לי), אשמח לשמוע.
תודה על הסבלנות ולילה טוב.

myself27

New member
את לא לבד...

אני מרגישה שקראתי את סיפור חיי שנכתב ע"י מישהו אחר :) חוץ מהקטע של הגרעין ;)
כמוך, התנסיתי גם בגופים שונים לקבלת עזרה עד שהגעתי למקום שבו הרגשתי הכי נח והכי מועיל.
אני ממליצה לך בחום על פסיכולוגית קלינית בשם נירית שגיא, היא עוסקת בחרדה חברתית והגעתי אליה כי קראתי מאמר שהיא כתבה בנושא וממש התחברתי לדרך ההסתכלות שלה על העניין והרגשתי שהיא אחת שבאמת מבינה איך לעזור...
זה האתר שלה - [URL]http://www.niritsagee.co.il[/URL]

בהצלחה :)

תודה רבה

זה מאד מחזק לשמוע שאני לא לבד, לפעמים זה כל מה שצריך
...
באמת נשמע שהיא מטפלת טובה, אני אנסה לפנות אליה.

מזדהה לחלוטין

נשמע שאת פחות או יותר בגילי, ועברתי עד לרגע זה בדיוק את אותן חוויות שאת מתארת.
אני גם נמצא עכשיו בשלב כזה בחיים שאני מחפש איזו חוויה והתנסות חדשה שתעזור לי לחזק את הקשר שלי עם עצמי ( סוג של "למצוא את עצמי")
בתקופה האחרונה אני ממש משתדל לעבוד על העניין הזה והבנתי שמה שיכול לעזור לי זה שינוי דפוסי החשיבה שלי ובנוסף חשיפות, לא כואבות מדי,גם תורמות להרגשה החיובית.
אני יכול להסתכל אחורה ולראות כמה הישגים משמעותיים וצעדים חשובים שעשיתי בחצי שנה האחורנה.
גם לי עדיין קשה ליצור בעיקר קשרים אינטימיים ארוכי טווח וזה דבר שאני צריך לעבוד עליו קשה.

דווקא ההתעסקות בזה גורמת לי לקחת את עצמי בידיים, עד לפני כחצי שנה -שנה חייתי בהכחשה מלאה ואף אחד בעולם לא ידע איך אני מרגיש, ההחשפות או "היציאה מארון החרדה החברתית" עזרה לי לחקור את העניין לעומק, להתחיל טיפול ולחשוב איך אני מחלץ את עצמי מהסיטואציה למען עתיד טוב יותר, בינתיים אני מרגיש שאני נמצא בדרך הנכונה :)

תודה רבה
...

גם אני ניסיתי לשנות את דפוסי החשיבה שלי, אבל קצת נתקעתי עם זה, ואני חוששת מהחשיפות. איך הן יכולות להיות לא כואבות מדי?

זה מעודד ומשמח לשמוע שהתהליך שלך טוב ולוקח אותך קדימה, אני מאחלת לך שזה יימשך ככה.
זה גם נותן לי תקוה לגבי עצמי.

galyamim

New member
היי, שלוש נקודות קטנות, ברשותך:

הראשונה- לגבי זה שאמרת שאת סבורה כי כל קצר בתקשורת עם מישהו הוא בגללך, אז- יש אחוז גבוה של אנשים עם חרדות/מחשבות כמו שלך, ולכן זה לא בלתי סביר שזה לא בגללך אלא בגלל האחד שמולך. למעשה- בהתאם לעקרון של "אנרגיה מושכת אנרגיה"- זה אפילו די סביר.. ובהנחה שלזה שמולך אין חרדות כלל וכלל- יכול להיות שהוא סתם פשוט דפוק שלא מבין ביחסי אנוש ו/או תקשורת בין-אישית, כך שגם זה לא בגללך..

השנייה- אני איתך ב"לעשות כאילו עד שזה נהיה לאמת", תתפלאי כמה זה נכון (בכל זאת- ככה לומדים לדבר..).

והשלישית, אולי הכי עיקרית- בהנחה שמשהו גורם לך ללכת הצידה ולהתבודד, שלדעתי במינונים הנכונים זה לא רק סבבה אלא אפילו יותר טוב, לכי ותתבודדי ותנצלי את זה. אולי- ללמוד עוד על הפרעות פסיכולוגיות כאלו או אחרות ו/או מנגנונים פנימיים וכו', מה יש לך להפסיד? תאמיני לי שאם היית מרגישה "בשמיים" אז זה היה מעניין אותך הרבה פחות, אם בכלל, וחבל- כי זה נושא מעניין (לדעתי)..

מקווה שהצלחתי להעלות חיוך !

תודה, הצלחת
.

אני ממש מסכימה איתך על הכל, קצת קשה ליישם את זה בפועל (במיוחד עם הקצרים בתקשורת, כשלפעמים אני חושדת שאני הדפוקה שלא מבינה ביחסי אנוש/תקשורת בין-אישית), ולהתמיד, אבל חייבים לנסות.
וגם אני חושבת שמנגנונים נפשיים זה מעניין.
D:

galyamim

New member
סתם שתדעי,

בגדול, כל רגש שיש לך לגבי משהו/מישהו וכו', בין אם הוא יותר חיובי או יותר שלילי, הוא אומר למעשה ש"אכפת לך" מאותו דבר, שהוא "מדבר אלייך". אני אגיד לך על עצמי למשל, שהחלטתי שאני מתמקד רק במה שבאמת חשוב לי בחיים (לפי ההגדרות שלי), וכל השאר- פשוט לא קיים; לא טוב ולא רע, פשוט "אינו". אני, לצורך העניין, די קיצוני בעניין, אני מודה
, אני חי בעולם שיצרתי לעצמי (שהוא לא מנותק לגמרי מהמציאות, אבל אין ספק שהוא כבר מזמן לא קשור אליה בחבל טבור..) ו-וואלה- הכי סבבה לי ככה. ואני מספר כאן קצת על עצמי לא כי אני איזה נרקיסיסט או משהו
אלא לומר לך משהו שיוצא לי לא מעט לומר לאנשים כמוך- ש-וואלה אני קצת מקנא בך, על איך שאכפת לך מהכל. אני נעשיתי כ"כ אדיש (ושוב- אני מבסוט על זה..) כך שלפעמים זה יותר הורס מאשר בונה.. אני פוגש לא מעט אנשים שאני אומר להם "אחי, אתה מה-זה לוקח ללב יותר מדי" ומוסיף בהתבדחות "שלא תקבל התקף-לב!
" אבל באמת שיש לי רק הערכה אליכם. רק- אל תגזימו, זה הכל. כי עם כל הכבוד- בחיים שלי, זה ת-מ-י-ד יהיה קודם כל אני.. והשאר יבואו, אם יבואו, רק אח"כ..

Lichy87

New member
ברוכה הבאה!

כל הכבוד על האומץ לכתוב פה.
ביקורת עצמית קשה ופחד ממה שחושבים עליך בתוספת רגישות יתר אלו באמת מאפיינים של חרדה חברתית ויתכן שזה המצב.
אני לא יודעת באיזה סוג טיפול היית אבל מה שמומלץ לח"ח זה CBT (טיפול קוגניטיבי- התנהגותי) שבשונה מהטיפול הפסיכולוגי המוכר לא כל כך מתעסק בעבר וב"עומק" אלא יותר בשגרה היומיומית הנוכחית שלך. את מקבלת כלים איך להיחשף בצורה מאוד הדרגתית שמתאימה לך לסיטואציות מלחיצות וכמובן שיש עבודה על עניין המחשבות שבעצם מפעילות את החרדה הפיזית. את לומדת לזהות אותן ולתקן אותן.
ליווי של איש מקצוע זה עולם אחר יחסית להתמודדות לבד לדעתי. יש לך מישהו שעוזר לך לגבש נקודת מבט נוספת, אובייקטיבית יותר.
אני יכולה לתת לך המלצות על מטפלים בפרטי. למעלה יש קישור למידע על קבוצות טיפול וגם על קבוצות לעזרה עצמית אם היית רוצה להכיר במציאות עוד כמה חבר'ה שמתמודדים עם אותו הקושי.

בכל מקרה המלצה שלי היא לא להישאר עם זה לבד. בסופו של דבר התהליך הוא שלך, אבל עם הדרכה נכונה הוא יכול להיות יעיל ופרודוקטיבי פי כמה יותר.

maorhhh1

New member
כל הכבוד!!

ששתפת ככה על מה שעובר עלייך, שיהיה לך רק טוב בעזרת ה', ושתצליחי בכל מה שתעשי, אמן כן יהי רצון!!

למעלה