היי EVERYBODY!!

לירו

New member
עתודאי הנדסת תעשייה...

אני לומד הנדסת תעשייה בת"א וכעקרון מה שמהנדס תעשייה עושה בצבא הוא מגוון מאוד רחב של תפקידים החל מניהול פיננסי (שלא בדומה לניהול חשבונות, סך הכל זה לא אותו מקצוע), ניהול רכש, פיקוח על יצור ואיכות, פיקוח על העברת חומרים ועוד ועוד... זהו מקצוע ההנדסה הכי פתוח שיש... ניתן להגיע ממנו להמון תחומים

TenDeR BoY

New member
תיקון טעות

זה שאתה בעתידים לא מקנה לך קבלה אוטומטית למעונות (מנסיון).

amir_aikido

New member
איך אתה יודע ??

לירו בלי לזלזל אם עוד לא שירתת בצבא, וסביר שגם חבריך עדיין לא שירתו, איך אתה יודע ? על מה אתה מסתמך ? אני חושב שכדאי להבהיר את הנקודה הזו (אני מקווה ששאלת עתודאים שמשרתים בכל מני יחידות ואלו התשובות שקיבלת). אמיר

talia17

New member
היי EVERYBODY!!

יש לי שתי שאלות: 1. רציתי לדעת אם מישהו כאן שייך ל"פרוייקט עתידים" או שמע עליו ויודע מאיזה ציון פסיכומטרי יש סיכוי להתקבל? 2. ואם יש כאן עתודאים להנדסת תעשייה וניהול? כי רציתי לדעת מה בדיוק לומדים שם ומה עושים עם זה בצבא?

סייפיי

New member
שאלה על מיונים לעתידים:

לכמה מסלולים של עתודה אני יכול להתמיין? אני יכול להתמיין גם לברקים, גם לפסגות, וגם לעתידים? או שאולי אם אני בפריפריה (אילת- יותר פריפריה מזה קשה למצוא
), אז יתנו לי לכת לברקים אבל עם תנאים של "עתידים"? מישהו יודע?

mickeym

New member
עתידים זה לא מסלול מיון....

זאת תוכנית שמלווה (ב-נ-ו-ס-ף) את תוכנית העתודה שתבחר: אם זו "ברקים" "פסגות" וכדומה ומטרתה שאנשים מהפריפריה יזכו לתנאים טובים יותר...

שמש27

New member
יפה.

אולי נעשה בחן פתע בנושאי עתודה ? לראות מי משנן את החומר בפורום ומי סתם בא לבלות ?

סייפיי

New member
נראה לי שלרוב האנשים בפורום יש

מספיק דברים לשנן
תודה על התשובה, אז מבחינת הטפסים: נניח שאני רוצה ללכת לברקים (רוצה לנסות לפחות), אני צריך לשלוח 3 טפסים שונים: טופס בקשה לעתודה -> ללשכה טופס בקשה לעתידים ->למחלקת עתידים טופס בקשה לברקים -> לברקים זהו?

sa6

New member
בשביל

ללכת לברקים מספיק לך לשלוח את הטפסים של העתודה ושל ברקים. את הטופס של עתידים אתה שולח בשביל לקבל סיוע כלכלי, ללא קשר למה שאתה רוצה ללמוד. סתם רציתי להבהיר. שיהיה בהצלחה!

wiz

New member
לא מדוייק

"עתידים" זה פרוייקט שפועל לטובת אוכלסיה מסויימת, בתחומי ההנדסה, המדעים המדויקים, רפואה ומשפטים בלבד. ל-"עתידים" יתקבל כל מי שהתקבל לעתודה האקדמית, ועומד בקריטריונים של "עתידים" (שזה לרוב מסתכם במקום מגורים). ההטבות והעזרה הכספית יחושבו לכל אחד ואחד בתוכנית בנפרד, לפי המצב בבית.

לירו

New member
הרי לך מינין...

מתוך שיחה עם סגן אלוף שאחראי על תחום השיבוצים למקצוע הספציפי של הנדסת תעשייה

amir_aikido

New member
OK אם כך ../images/Emo18.gif

אם אותו סא"ל אמר לך את הדברים כחבר משפחה, זה מצב אחד, אם הוא אמר לך אותם במסגרת תפקידו, בכנס של העתודה, המצב שונה. ובשני המקרים, רצוי שתקח בחשבון שנקודות המבט של אותו סא"ל על העתודה מאוד שונה מנקודת המבט של עתודאי מהנדס שרק נכנס לשירות. ואת האמירה האחרונה אני יכול להגיד לך באחריות מתוך הרבה ניסיון. נקודת המבט של מי שנשאר הרבה שנים בקבע מאוד שונה מנקודת המבט של מי שבוחר במסלול אחר לחיים ו/או נמצא בתחילת דרכו המקצועית. אני מכיר זאת טוב מאוד, אחד מחברי הטובים עד היום הוא הרמ"ד הראשון שלי, שיצא ללימודים על חשבון הצבא, וחזר למסלול הטכני. אנחנו חברים טובים אבל צורת ההתבוננות שלנו על מסלול העתודה ועל תפקידי העתודאים מאוד שונה. וזא למרות שיש לנו לא מעט שנות שירות משותף (כמעט 3) והמשכנו להפגש בשירות גם אח"כ (אני גם התייעצתי איתו לא פעם על דרכי). להבהיר, אותו חבר שלי, שירת כמהנדס באותם התפקידים שמשרתים העתודאים. הוא לא היה רק בתפקידים השלישותיים שמציבים את העתודאים. והוא בעל הכשרה של מהנדס. רובם המוחלט של האנשים שאחראיים על ההצבות של העתודאים (מדור עתודה ואב"א בכלל), לא משתייכים לאותה האוכלוסייה - הם התקדמו בשלישות הכללית או חילית (כל הזוטרים שבהם וחלק מהבכירים) או עברו לשלישות מהאוכלוסייה הלוחמת של צה"ל (בעיקר היותר בכירים שבהם). ככאלה, השפה שלהם ושל העתודאי שונה בתכלית, והם אפילו לא יבינו שהם "שיקרו" לך כשסיפרו לך על העתודה! אתה והם פשוט לא מדברים על אותו הגל. אם שנינו לא נסכים לעולם על מהותם של תפקידי העתודה, וננראה אותם באופן שונה. ברור שנקודת המבט של אותו סא"ל ושלך (לפני שירות או כאחד שרק יוצא מהאוניברסיטה) מאוד שונות. ואם אותו סא"ל הופיע והסביר על התפקידים במסגרת תפקידו, ולא כחבר שלך/המשפחה. אני בכלל מציע שתקח את דבריו בערבון מאוד מוגבל. כפי שהוסבר כבר כמה פעמים, יש לצה"ל נטיה לפרסם ולשווק מסלולים ולא לתת עליהם מידע אובייקטיבי. לכן הרבה
ואל תסתמכו רק על מקורות מעין אלה.
אמיר

לירו

New member
לא רלוונטי...

הבנאדם כן עתודאי ועוד אחד שלמד במגמה שבה אני בחרתי והיא הנדסת תעשייה

wiz

New member
זה נשמע כאילו

אתה מנסה לשכנע את עצמך שבחרת במסלול כדאי... מבחינתי זה בסדר. אבל מה שאמיר כתב רלוונטי ועוד איך, ואתה כנראה עוד לא רואה את זה.

לירו

New member
זה נשמע כאילו...

...אתה בדרך, ללימודי פסיכולוגיה משהו מוזר קורה בפורום, אנשים מנתחים כל נקודה ופסיק שלך ובאים בגישה של זלזול ולקיחה ללב מוגזמת ולמה אני מתכוון: כשאני אומר לא רלוונטי אז אני מתכוון למקרה הפרטי שלי ולא לכלל המקרים אז די לרצח אופי ומה זאת ההודעה המסריחה הזאת על זה שאני מנסה להצדיק את המקצוע שבחרתי: א. אני עדיין לא בטוח שזה מה שאני הכי רוצה ללמוד ב. תאר לך שהייתי שולח לך את ההודעה הזאת ואז מה הייתה הדעה שלך על הודעה כזאת ג. במקרה אחר בהודעות על כספי תואר שני רשמתי תעזבו אותכם מזה ומזה... ואנשים כותבים (תוך רגישות יתר) כאילו אני בא להניא אותכם מלהתייחס להודעות אלו או אחרות ומהעניין כולו, מצטער, זאת רק צורת ביטוי! אז חלאס... תנו לגדול בשקט נא לרשום לעניין, בתרבותיות ובנימוס וזהו, סך הכל דיון לא עליהום

פלטרון

New member
דווקא כדאי שתקרא ותפנים טוב

אני מאמין שלבוא לסא"ל בקבע ולשאול אותו על תפקידי עתודאים שלמדו מקצוע כזה או אחר זה די סיכון . תסכים איתי על זה - לשאול את החתול מה דעתו על השמנת זה די טיפשי , לא ? ועוד יותר מזה - העובדה שהוא לא "בגילנו" היא כבר אחת הסיבות שמלכתחילה לא הייתי מתייחס רבות לכל מה שנאמר כדעתו האישית (בניגוד לעובדות ). עם זאת - יש עובדות שהן מוצקות בשטח . הבעייה היא להבדיל בין עובדות בשטח לעובדות לכאורה ! מאחורי ביטויים כמו "מחקר ופיתוח", או ניהול פיננסי , אחראי על רכש , אפשר להחביא הרבה אמת ( ופי שניים שקר ). דוגמא : אחראי ראשי על תעבורה ואיכות הסביבה בעיריית חיפה = נהג אוטו זבל . כמו שנאמר פעם באוז - you don´t shit a shitter . מה שאני מנסה לטעון הוא שאני לא הייתי סומך על מילה של אותו סא"ל בגלל שהוא סא"ל , ולא עתודאי בשירות ( חובה או קבע ראשוני ). דווקא בדרגות "הזוטרות" יודעות פי 10 אמת מהבכירים שלמעלה . פלטרון

amir_aikido

New member
והוא כעת בקבע

נתתי כדוגמא אדם מסוים, כיוון שהיחסים שלי איתו היו ממש קרובים, ונשארנו חברים עד היום. במקרה שלו אני בטוח שהדעות שאני שומע ממנו הן שלו, ולא דברים שהוא אומר כיהוא פוחד שאצטט אותו. מספר העתודאים במקצועי, שבחרו לשרת בשירות הקבע, והם מלאי הבנה לקשיי המערכת ובטוחים שאחרת זה לא יכול להיות, הרבה יותר גדול. כפי שניסיתי להסביר בהודעה הקודמת, לאנשים שנמצאים במערכת הצבאית כמסלול קבוע יש אופן חשיבה מסוים על המערכת. הזדהות מסוימת עם המערכת ומעשיה, שהיא מחויבת המציאות. זה בעיקר נכון בדרגות היותר גבוהות. כתוצאה מכך אותם האנשים מפרשים את אותן העובדות אחרת. לאור הניסיון שלהם בחיים שמכיר כמעט רק את המערכת הצבאית, אין כמעט אנשים שחזרו מחברות אזרחיות לצבא, כך שקשה מאוד לקבל השקפה מאוזנת מאותם האנשים. אגב, בהיסטוריה של הפורום פה היו הרבה תופעות דומות, שקל לראות אותן. כמו למשל תופעת העתודאים הצעירים שהיו בטוחים שבבחירת המסלול הם עשו את עסקת חייהם שאין בה שום חסרונות (יתכן שלחלקם זו באמת תהיה העסקה המוצלחת בחייהם, אבל בטוח שיש לה גם יתרונות וגם חסרונות). מקווה שעכשיו אני יותר מובן. אמיר

talia17

New member
גם לי יש שאלה...ואתם מוזמנים לענות!

יש לי שתי שאלות: 1. רציתי לדעת אם מישהו כאן שייך ל"פרוייקט עתידים" או שמע עליו ויודע מאיזה ציון פסיכומטרי יש סיכוי להתקבל? 2. ואם יש כאן עתודאים להנדסת תעשייה וניהול? כי רציתי לדעת מה בדיוק לומדים שם ומה עושים עם זה בצבא?

למעלה