היי, 2 שאלות

kendog keds

New member
היי, 2 שאלות

הבנתי שיש מכללות המסווגות כ"על תקן אוניבסיטאי"- רציתי לשאול- מה זה בעצם אומר, חוץ מהמחירים שאמורים להיות קרובים יותר לאוניברסיטה מאשר למכללה?
איך אני יכול לגלות (או שמיהו פה כבר יודע) באילו מהמכללות הנ"ל אני יכול ללמוד תקשורת עם מנהל עסקים?
מראש!

Golgi

New member
למה בדיוק אתה מתכוון?

1) יש מכללות של המדינה בדומה לאוניברסיטאות (בניגוד למכללות פרטיות) ששם שכר הלימוד דומה לשכר לימוד אוניברסיטאי (אבל נראה לי שזה בלי הנחה שמקבלים סטודנטים לתואר ראשון באוניברסיטאות, כלומר סטודנטים במכללות כאלו משלמים 11 ומשהו אלף שקל כמו סטודנטים לתואר שני באוניברסיטאות בניגוד ל- 8300) אבל בסוף מקבלים תואר של המכללה. 2) יש מכללות שהן שלוחות של אוניברסיטאות שהסטודנטים (כולם או של מסלולים מסויימים) מתקבלים כסטודנטים של המכללה, אך בשנה אחרונה עוברים ללמוד באוניברסיטת האם ובסוף מקבלים תואר של האוניברסיטה. בד"כ תואר של אוניברסיטה נחשב יותר מאשר תואר של מכללה, אך לא תמיד ההבדלים הם גדולים (תלוי במקצוע, ביוקרה של המכללה וביוקרה של האוניברסיטה אתה משווים).

מנע"ס ותקשורת

יש לבדוק במכללה עצמה מה האפשרויות לשילוב התחומים. מכללת עמק הירדן מכללת עמק יזרעאל

Golgi

New member
כדאי לחפש ב- YORAM או במידעת

www.yoram.co.il קודם כל כדאי לחפש עם קיים מסלול משולב, וכדאי גם לבדוק עם קיימים מסלולים דו-חוגיים במכללות (באוניברסיטאות ניתן ללמוד כמאט כל תחום עם כל תחום, למעט מסלולים מיוחדים כמו רפואה וכו' שקיימים רק במסגרת חד-חוגית), אבל אני לא יודע עם יש דבר כזה גם במכללות.

למעלה