היי - תראו - ציפור!!

nepthys

New member
היי - תראו - ציפור!!

סתם חיפשתי כותרת מעניינת. ו....חזרנו לעניין המטאטא והמראה היהודי של המכשפות. מכירים את הסיפור של באבה יאגה (סבתא מאגיה?)? ובכן, היה לה עלי ומכתש, והיא נהגה לרכב על העלי. שמעתי כמה גרסאות שהיא רכבה על..מה אתם יודעים? מטאטא. אז הנה לנו קצה חוט בעניין המטאטא. תגובות/הערות? (קטע שמצאתי עליה, דווקא מתוך תיאור של יצירת אמנות שקשורה אליה: The story of Baba Yaga is very very old and comes from Eastern Europe.She is the old crone of the forest, living in a hut made of human bones.Her enchanted house walks on chicken legs.Her servants are the three horseriders Dawn, Sunset, Night. She rides at night over the treetops in her mortar, rowing through the air with her pestle.If you chance upon her hut in the forest she will assign you impossible tasks, but if you can fulfill them you are rewarded beyond your dreams. She has a bad reputation on the surface but underneath she is not evil at all but Chaos personified.She represents the very power that creates as well as destroys.Her fierce independence and terrible power do not fit well into normal fairy tales, so she is sadly reduced to an evil baby- eating hag)

morning star

New member
תרגום

"She rides... in her mortar, rowing through the air with her pestle" היא טסה בתוך המכתש והשתמשה בעלי כבמשוט (ולא כפי שתירגמת...). שלך הנווד

אני גדלתי על בבה יגה ,אל תעצבנו

אותי... טוב מאוחר..קריאה איטית...אבל נניח.. עד כמה שאני זוכרת בספרות הרוסית מכשפות נהגו לרכב על מטאטים מדי פעם אבל האפקט המפחיד במטאטא היה שהיא פשוט גירשה איתו אנשים..הרביצה להם במטאטא פשוט כמשמעו...לעוף ?..טוב אני מניחה שככול המכשפות...למרות שלמעשה היא לא תמיד היית רעה,ורוב הפעמים היא הייתה עוזרת לגיבורים בדרכים שונות...וכמובן בשביל תנועה היה לה משהו שימושי יותר ממטאטא ,לבית שלה פשות היו רגלי תרנגולת,עד היום אני חושבת שזה פשוט גאוני,בשיא הרצינות. והיא גם לא הייתה מכשפה מהסוג הרגיל...היא נהגה לתת תשובות סמוית וחביבות או מקום לישון בו בלילה...היא לא עסקה בכישופים באופן פעיל כמו בסיפורים מערביים על מכשפים. אניווי,אני בדרך לנמנם על המקלדת עכשיו,כשאני אתאורר אני אראה מה כתבתי ... תמיד יש את סבתא אז אם יש שאלות..היא המקור...

*הערת ביניים*

לא הסיפור על באבא יגה נפטיס,בסיפורים על הבאבא יגה..יש המון,היא כמו מיתוס כזה בסיפורים רוסיים כמעט ואין סיפור שהיא לא נמצאת בו..

morning star

New member
על השם "באבא יאגה"

שאלתי ובררתי אצל מקורביי הסלאבים (הוריי הפולנים וחברתי הרוסיה וכמה מחבריה, תערובת הטרואשכנזית מוזרה שכזו...) : "באבא" - כינויי לסבתא. באיזורים הכפריים שימשה המילה "באבא" לתאר בעיקר אישה זקנה וגדולת מימדים. "יאגה" - זהו פשוט עיוות של שם, ללא משמעות מיוחדת. אני אנסה לברר עוד פרטים. שלך הנווד

RainBird

New member
המממ... כשעשיתי רפארט לתואר שלי בסיפרות על באבא יאגה מורה לרוסית אמרה לי שיאגה זה אותו עלי ומכתש שהיא עפה בו ידוע שהיה לה גם בעל דרקון עם 3 ראשים שנקרא האלמוות שהיא התחלקה איתו בשלל...

ועוד איזה עוזר אחד

שקראו לו "קוסטי" משהו כמו "עצמות" רשע מרושע בלתי ניתן להריגה כמעט,הוא והדרקון הופיאו לרוב יחדיו.. <נשטפת בגלי הנוסטלגיה>

RainBird

New member
אני חושב שזה אותה גברת בשינוי אדרת. האגדות שונות קצת מאזור לאזור ויתכן שאנחנו מדברים על אותו אחד :) אבל אני ממש לא בטוח...

RainBird

New member
ואם כבר מדברים על מאגיה באגדות רוסיות האגדה האהובה עלי היא מלכת השלג... שהיא העיפה את הרסיסים לתוך עיניו של הילד וגרמה לו לשכוח את הקיום של ההורים שלו וכדומה...

anshell

New member
באבא זה גם כינוי לדתיים הסגפניים

שחיים בהודו,אלו שמסתובבים בגלימות הכתומות ברחוב,וחיים בסגפנות, ושואפים ל"עין השלישית".. יום טוב אנשל

למעלה