היי תמי, עזרתך בבקשה

חופית882

New member
היי תמי, עזרתך בבקשה

מה עושים עם ריצוף של אריחים מצוירים ברצפת המקלחון - כאשר לא רוצים לשבור את האריחים למשולשים לקראת הניקוז ע"מ ליצור שיפוע?
ראיתי אצלך באתר כמה וכמה פרויקטים שיש אריחים מצוירים כריצוף במקלחון - והשארת את המרצפות שלמות, בלי לחתוך ובלי לרצף באלכסון כמו שעושים בדר"כ?
האם ניתן פשוט לעשות הנמכה של כל הריצוף בתוך המקלחון עצמו בכמה מ"מ משאר הריצוף במקלחת? או בקיצור, איך יוצרים שיפוע לקראת הניקוז מבלי לשבור את המרצפות המצוירות?
הניקוז במקלחון יהיה ניקוז עגול רגיל, ולא תעלת ניקוז.
תודה תמי על כל העזרה והידע שאת חולקת איתנו, זה עוזר בצורה לא מובנת מאליה בכלל
 

מרי פופ

New member
תודה חופית, אני שמחה לעזור

לצערי אני לא אשת בשורות, נתחיל מזה שאפשר לייצר שיפועים ברצפות מצויירות גם אם חותכים וגם אם לא... ואפשר לקצף גם שלי משולשים, תלוי בצורת המקלחון והכל הכל נופל וקם על איכות הרצף! הקבלנים שאני עובדת איתם מקפידים על רצפים שהם רבי אמן.
אגב אצלי בבית במקלחות מרצפות עם דוגמא ויש משולשים וזה עשוי בצורה עדינה ויפה, כלומר זה אפשרי.
 

חופית882

New member
אוקיי, ומה לדעתך יאפשר כמה שפחות התעסקות

עם המרצפות - תעלת ניקוז או הכיסוי העגול הרגיל?
אני מעלה תמונה של הריצוף שאני מעוניינת לקנות למקלחת (מידות 60*60, אשמח אם תחווי דעה באופן כללי גם, והאם עדיף לא להסתבך עם זה ופשוט לקנות גרניט פורצלן דמוי פרקט?



 

מרי פופ

New member
לא לוותר על ריצוף שאתם אוהבים, בגלל קושי קל! ביישום

בגדול תעלת ניקוז מקלה במעט על היישום של הריצוף (מסבכת את האינסטלציה), אבל רצף טוב יודע לעבוד עם שתיהן וזה לא אמור לאתגר אותו.
 

חופית882

New member
אם כבר מעלים תמונות של חיפויים

מה דעתך על הקרמיקה הזו לשירותי האורחים? מדובר באריחים הכחולים המצוירים, הוספתי תמונה מקרוב גם... הריצוף יהיה אפרפר בהיר וחלק ללא דוגמאות.
קיר אחד מאחורי האסלה עד התקרה (אסלת מונובלוק)? השאר יהיה שליכט? משום מה, ייעצו לי כבר בכמה חנויות לעשות בשירותי אורחים את אותו החיפוי כמו בחדר המקלחת - אמרו שזה ייראה לא קשור - לא מבינה כל כך למה? מדובר בשני חדרים שונים.. האם מקובל שהחיפויים יהיו זהים?



 

missh1

New member
בטוח שתמי תאהב את החיפוי והיא גם בטוח תגיד שלא מחייב שהחדרים

יהיו זהים ;]
 

מרי פופ

New member
חחח, אכן חביב, דוקא לא "עפתי" על הדקור הנ"ל.

ואני אוהבת שהחדרים שונים!
 

רונצי83

New member
אני גם הייתי בהתלבטות הזו

בסוף הלכתי על אותו ריצוף כי החדרים צמודים והשוני יהיה בצבע הארונית..
 

חופית882

New member
הקטע הוא שבשירותי אורחים אין ארון

אין אפילו כיור כי החדר קטן מדי אפילו לזה, אז זה רק אסלה וקרמיקה, אז אין שום דבר אחר מלבד הקרמיקה הצבעונית שייתן לזה ייחוד..
 
למעלה