היי..תגידו

8-AN

New member
לא בהכרח חריקה

גם מ70-80 קמש כשאתה 20 מטר לפני רמזור, בתנאי כמובן שאתה עירני ובולם יחסית בחוזקה ללא היסוס בהתחלה ולקראת הסוף מרפה. שוב ניסיון..אתה לא תאמין כמה שזה נכון כל מה שאומרים לך על ניסיון וגם אני פיקפקתי בזה המון פעמים ושוב ושוב אני נוכח גם עכשיו כמה שזה נכון וכן, השנה ומשו שלי על ההגה היא לא מדד לכלום ולהערכתי עשיתי בה קרוב ל40K ק"מ בהמון נסיבות של כמעט תאונות, ממש תאונות בלימות חירום נסיעה בעירוני\בינעירוני שטח צר עליות ירידות תנאי ראות גרועים ועוד...

Superdror

New member
40000 ק"מ ? :)

מה אתה ? עובד בדואר בין עירוני ?

8-AN

New member
5 חודשים ראשונים

לאחר המלווה שגם בחודשיים האלו עשיתי כ2000 ק"מ נהגתי רק על דלקן, מה גם שההנאה עצמה מהנהיגה הביאה אותי המון פעמים להגה קודם כל ליסוע ורק אחרי זה לדבר עם אנשים שבמקום שאני נוסע אליו להיפגש. עם הרכב הנוכחי עשיתי אישית כ15K עכשיו הוא על קצת יותר מ102 אלף כאשר קיבלתי אותו עם 87K do the math :)

MrJacKasS

New member
כן ..

גם אם לי היה אוטו משלי הייתי נוסע בו כל היום (יש לי כסף לדלק..) יש בבית אוטו אחד ו-4 נהגים, ככה שהקילומטרים שאני אעשה על האוטו בשנה לא יהיו רבים כל כך אבל זה לא קשור אני מסכים איתך שזה עניין של ניסיון

Daemonlior

New member
סתם שתדע..

לחיצה על הבלם בזמן שהרכב במהירות של 60 קמ"ש, תגרום לעצירה מוחלטת רק אחרי 42.5 מטר בערך... את הרמזור הזה אתה מזמן כבר עברת.. לכן הרמזור מתחיל להבהב הרבה לפני שאתה מגיע למרחק של 20 מטר ממנו..

8-AN

New member
סתם שתדע

לחיצה על הבלם היא לא כמו להדליק את האור בשירותים, יש הרבה דרגות של עוצמת בלימה.

Daemonlior

New member
סתם שתדע

שרק אחרי 12.5 מטרים בערך תספיק להגיב (וזה עוד בלי לכלול הססנות "האם לעצור או לא"), נשארו לרכב בערך 7.5 מטרים לעצור, וזה להזכירך במהירות של 60 קמ"ש.. הרכב שלך מסוגל לזה? יכול להיות, אבל אני מרחם על הגב שלך אחרי בלימה שכזאת..

MrJacKasS

New member
צודק

60 קמ"ש זה 16.67 מטרים בשנייה. מהירות התגובה היא 3/4 שנייה בממוצע, לכן 16.67 כפול 3/4 זה 12.5, וזה מרחק התגובה .. אם עוצרים תוך 7.5 מטר ב60 קמ"ש זה באמת חריקה רצינית ..חח.. סתם הבאתי מספר ..20 מטר .. 40 מטר בשבילך.

Daemonlior

New member
תודה על האישור..

כי 8-AN בטוח שאני פרמיטיבי לחלוטין.. אגב, ה-40 מטר הם לא רק בישבילי, אלא גם לגב שלך =)

yany11

New member
איזה גב ואיזה נעליים?? מה השטויות

האלה?? איזה רכב מסוגל לעצור ממהירות של 60 קמ"ש ב 7 מטר??

Daemonlior

New member
אהמ, זה לא היה ברצינות..

ברור גם לי וגם לך שרכב לא מסוגל לעצור מ 60 קמ"ש ל 0 בחצי שניה..

Krishi

New member
יש לזה שיטה מאוד קלה...

כמובן שבלי קשר אתה יכול לנסוע על 50 קמ"ש או פחות ואז אם זה יהפוך לאדום אתה תעצור בלי בעיה... אבל בהנחה ואתה לא נוסע כמו זקנה (או אישה
) אז מה שצריך לעשות זה להאט קצת.. להגיע למרחק מסויים מהרמזור (משהו כמו 40-50 מטר) ולקבוע את הנקודה הזאת כנקודת ה-"אל חזור". מכאן יש 2 מקרים: 1. אם עד אז הרמזור לא להתחלף אתה נותן גז ועובר, המקסימום שיקרה זה שתעבור בצהוב וזה עדיין חוקי. חשוב להבין שאסור להתחרט, אם החלטת שאתה נוסע אז אתה נוסע. עדיף לעבור בשניה האחרונה ואולי אפילו שניה אחרי שנהיה אדום מאשר לדפוק ברקס, לסכן את הנהגים שמאחורה (אם יש) או לעצור באמצע הצומת. (ולא, אם תעבור בשניה שנהיה אדום אתה לא תסכן אף אחד.. אבל כמובן שאפשר לקבל על זה קנס) 2. אם הרמזור כן מתחלף אתה פשוט ממשיך להאט (מה שהתחלת לעשות לפני שהגעת לנקודת ה-"אל חזור") ועוצר בלי בעיה .

Krishi

New member
תראה.. זה לא קשה במיוחד..

כמו שאמרו לך כולם פה.. זה בא עם הניסיון.. בהצלחה

MrJacKasS

New member
לא הבנת אותי !!

ה"טווווב" זה "טוב" חיובי !! לא "טווווב" - נו יאללה בסדר .. אלא "טווווווווווב!!!" - יעני בן זונה !! אתה בסדר אתה.

M o l

New member
אחלה שיטה, אני משתמש בה כבר

שנתיים ומשהו בהצלחה רבה
.

wil

New member
כמה תיקונים

אכן החיישנים של מצלמת אדום נמצאים על קו העצירה או קצת אחריו. לי זכור פסי לחץ שפועלים על משקל, אבל יכול להיות שאני זוכר לא נכון וזה באמת סליל השראה שמזהה שינויים בשדה מגנטי. לגבי הרמזורים שמתחלפים רק אם יש רכב - בוודאות מדובר בשדה מגנטי בלבד. הזיהוי הוא של הגדלת ההשראות של הסליל עקב גוף מתכתי בסביבתו, אין קשר למהירות הגוף הנ"ל - כך שגם רכב נייח יזוהה בלי בעיה. אופנועים גדולים זה מזהה בלי בעיה, אבל קטנועים שעשויים ברובם מפלסטיק אכן נתקלים בבעיה לפעמים. הגיוני או לא - מדינת ישראל. (והפעם הבעיה בחוסר אכפתיות של הרשויות המקומיות לכייל את החיישנים כמו שצריך) לגבי אופניים אני לא יודע אבל עוד לא שמעתי על רוכב אופניים שבאמת יחכה ברמזור... ולגבי משקל - אין בעיה לזהות ע"י פס לחץ גם רכב שטס במהירות מאוד גבוהה - אמנם פועל עליו כח עילוי מסויים אבל כל עוד הוא עדיין צמוד לקרקע הוא גם מפעיל כח על הכביש ויזוהה במערכת שמבוססת על משקל.

Gal isr

New member
../images/Emo45.gif בתור רוכב אופניים

אני יכול להגיד שיש רמזורים שאני והקבוצה שלי כבר יודעים שמופעלים ע"י רכב בלבד, ואז או שאנחנו מעבירים את רכב הליווי שלנו קדימה, או שבודקים טוב טוב ועוברים מהר
). וסתם חוויה שהייתה לי אתמול: רכבתי מכיוון נחשון ליער הנשיא, ובאמצע עבר וואן של יונדאי, כשילד צורח עליי מהאוטו...כזו קפיצה לא הבאתי הרבה זמן, ובמזל לא סטיתי מהנתיב בשוליים.

למעלה