היי שרונקה וכולם

גאיה ק

New member
היי שרונקה וכולם

הבאתי לכם כתבה.
אין לי מושג אם הגיעה כבר לכאן.

האם חיפה יכולה להיות עיר תיירות ? היא הכותרת.
לדעתי כן

גאיה ק

New member
אופס,ניסיון נוסף

בעצם,הנה הכתבה כי הULR מוזר.
מתוך "מציאות וחלומות"(נראה כבלוג אישי)

האם חיפה יכולה להיות עיר תיירות?

09/03/2013·by einatkalisch· in אישי, חיפה, עיר, תיירות. ·

הפוסט הזה מוקדש באהבה גדולה לפרופ' אדם מזור, אדריכל ומתכנן ערים, שקיבל השנה, בתחילת חודש פברואר, את פרס ישראל.

כתבה עליו ועל הפרס כאן.

בשנות השמונים אדם הגה ותכנן את פרויקט שיקום תל-אביב שנקרא "לב העיר". הוא המוח מאחורי השינוי האדיר שעברה תל-אביב בעשורים האחרונים. אדם דיבר רבות על המזל הגדול שנפל בחיקו לעבוד עם צ'יץ' (שלמה להט), ראש עירייה שהבין את החזון המקצועי שלו, האמין בו וקידם אותו ביתר שאת.

אדם היה המורה שלי. המורה ב-"ה" הידיעה. לא רק שהוא ליווה אותי מתחילת התואר הראשון ועד התואר השלישי ואחריו – הוא היה שם בכל נקודות הצומת החשובות, והוא זה ששינה לי את ההחלטות והבחירות שעשיתי בעיצוב דרכי המקצועית. אדם תמך ודחף אותי ללמוד את הדוקטורט בחו"ל, בשוויץ.

אדם מזור הוא אדם נדיר. הוא מבין ערים כמו אנשי מקצוע מעטים – הן בידיו כחומר ביד היוצר. הוא אדם אופטימי חסר תקנה, לא מקבל שום מציאות עירונית כעובדה מוגמרת שלא ניתנת לבחינה ולשינוי. תמיד עם חיוך על הפנים, עם תשובות מקוריות, עם חשיבה יצירתית יוצאת דופן, עם פירגון ענק לכל מי שנמצא סביבו, ועם צניעות שכאילו לא שייכת למישהו שצבר כל כך הרבה הישגים והצלחות. אדם גדול.

את אדם אני מצטטת בערך שלוש פעמים ביום באופן מודע, ומן הסתם עוד כמה עשרות פעמים מבלי לשים לב. הידיעה על הפרס העלתה בי נשכחות – החזירה אותי לשנת 1993, סטודנטית שנה ג' בתואר הראשון לארכיטקטורה, בסטודיו לעיצוב עירוני בטכניון אותו הוא לימד יחד עם אדר' אירית צרף נתניהו (לימים הפכה לחברה טובה, היום ראש המחלקה ללימודי אדריכלות בויצ"ו).

הפרויקט של הסטודיו היה חיפה. במיוחד נמשכתי לעסוק בקו החוף של חיפה, באיזור בת-גלים והעיר התחתית. זה היה הפרויקט הראשון שעשיתי על העיר התחתית בחיפה. מאז, ועד סוף הדוקטורט לא הפסקתי לחקור רק את העיר חיפה בכלל ואת הלב ההיסטורי של חיפה בפרט.

לא אשכח שיעור אחד בו אמרתי לאדם שרק תיירות תשנה את פניה של העיר, "תציל אותה" מהשקיעה שלה (היי….. זה היה ב- 1993!! מישהו נרדם כאן בשמירה…). על זה ענה לי אדם בחיוך גדול אך לא בלי ביקורת – כשתושבי העיר יאהבו את העיר שלהם, הם יהיו התיירים שלה. כשהם יהיו התיירים שלה, יבואו לראות אותה תושבים של הערים הקרובות. וכשהם יגיעו לתייר בה, וידברו עליה בכל מקום, יגיעו אנשים גם מערים רחוקות. ואז, רק אז, יגיעו אליה לא רק תושבי הארץ, אלא גם תיירים מחו"ל.

אדם הסביר לי בשלווה האופיינית שלו שאי אפשר להמציא עיר תיירות רק כי מישהו החליט שהיא תהייה כזו. עיר צריכה להיות קודם כל אטרקטיבית לתושביה. ערי תיירות אמיתית הן ערים שקודם כל אוהבות את תושביהן.

אדם אינו בקו הבריאות בשנים האחרונות.

אני מתגעגעת אליו, אל העצות שלו ואל ההרצאות שלו – געגועים עזים.

אדם – מזל טוב על הפרס!!!

הוא מגיע לך, הכי בעולם.

שרונהה

New member
איזה יופי, תודה גאיה

אהבתי במיוחד את תשובתו של אדם מזור:
"..כשתושבי העיר יאהבו את העיר שלהם, הם יהיו התיירים שלה. כשהם יהיו התיירים שלה, יבואו לראות אותה תושבים של הערים הקרובות. וכשהם יגיעו לתייר בה, וידברו עליה בכל מקום, יגיעו אנשים גם מערים רחוקות. ואז, רק אז, יגיעו אליה לא רק תושבי הארץ, אלא גם תיירים מחו"ל...."

ובאמת שאלה לחברי הפורום, האם תושבי חיפה אוהבים את חיפה?

FreeSoft

New member
סליחה אבל

יש לפיסקא הזו עוד צד ואי אפשר לאהוב את הראשון בלי להעריץ את השני:

" אדם הסביר לי בשלווה האופיינית שלו שאי אפשר להמציא עיר תיירות רק כי מישהו החליט שהיא תהייה כזו. עיר צריכה להיות קודם כל אטרקטיבית לתושביה. ערי תיירות אמיתית הן ערים שקודם כל אוהבות את תושביהן."

שרונהה

New member
בהחלט

וזה כבר תלוי במנהיגי העיר, למרות שרוב התושבים כאן אוהבים מאוד את העיר הזו, על שלל נופיה. יש בה את כל המרכיבים להיות עיר תיירות מושכת. יש בה ים, הר, יערות, ונוף מדהים.

FreeSoft

New member
קצת מוזר שאת מציינת את זה

דווקא בשרשור שהאדום הנבחר שלך כינה את כותבת המאמר כ"פרמיטיבית מסריחה"...או משהו בסגנון.
(ט.ל.ח)

שרונהה

New member
הבנתי... אבל...

הכינוי היה לנושא הסיור ולא לכותבת המאמר.
מותר להביע דעות.

FreeSoft

New member
כנראה שלא הבנת

מי שעשתה את הסיור ומי שמנהיגה את התנועה להחזרת העיר אל חיפה ומי שכתבה את המאמר - זו אותה אישה!
אני גם מקווה שהיא תהיה ראש העיר של חיפה האומללה. הרסו אותה מספיק - הגיע הזמן לשקם ולבנות...

בוודאי שמותר להביע דעות - השאלה אם לכנות בני אדם כעכברי ביוב נכלל,בעינייך,כהבעת דעה? (או שגם בבהקשר זה אין לך מושג על מה אני מדבר?)

flower45

New member
תושבי חיפה אוהבים את העיר

רואים תנופת פיתוח בעיר בכל התחומים, יש פשלות אבל מי שלא עושה לא טועה ובזה חיפה לא שונה מערים אחרות שפרוייקטים
תחבורתיים למשל מתעכבים . יש רצון להכניס חיים,פעילות אמנותית. הנה קראתי שבמהלך פסח מדרחוב נורדאו יהפך למקום תוסס חיים ואמנות ל3 ימים. לאט לאט הנסיונות להחיות ליפות ולהעשיר את העיר יהפכו אותה למוקד תיירות פנים ולא רק חוץ.
דווקא בחיפה יש מקרה הפוך ממה שאמר בתשובתו אדם מזור: תיירי חוץ שבאים לפה (הבהיים למשל) כאשר תיירות הפנים לא משהו. בניית הרבה בתי מלון בעיר שרואים לאחרונה ,והתמקדות באירועי תרבות כמו הבאת תערוכת ענק של דאלי למרכז הקונגרסים,אירועי רחוב תרבותיים בעיר התחתית כל אלו יביאו גם את תיירות הפנים.

למעלה