אופס,ניסיון נוסף
בעצם,הנה הכתבה כי הULR מוזר.
מתוך "מציאות וחלומות"(נראה כבלוג אישי)
האם חיפה יכולה להיות עיר תיירות?
09/03/2013·by einatkalisch· in אישי, חיפה, עיר, תיירות. ·
הפוסט הזה מוקדש באהבה גדולה לפרופ' אדם מזור, אדריכל ומתכנן ערים, שקיבל השנה, בתחילת חודש פברואר, את פרס ישראל.
כתבה עליו ועל הפרס
כאן.
בשנות השמונים אדם הגה ותכנן את פרויקט שיקום תל-אביב שנקרא "לב העיר". הוא המוח מאחורי השינוי האדיר שעברה תל-אביב בעשורים האחרונים. אדם דיבר רבות על המזל הגדול שנפל בחיקו לעבוד עם צ'יץ' (שלמה להט), ראש עירייה שהבין את החזון המקצועי שלו, האמין בו וקידם אותו ביתר שאת.
אדם היה המורה שלי. המורה ב-"ה" הידיעה. לא רק שהוא ליווה אותי מתחילת התואר הראשון ועד התואר השלישי ואחריו – הוא היה שם בכל נקודות הצומת החשובות, והוא זה ששינה לי את ההחלטות והבחירות שעשיתי בעיצוב דרכי המקצועית. אדם תמך ודחף אותי ללמוד את הדוקטורט בחו"ל, בשוויץ.
אדם מזור הוא אדם נדיר. הוא מבין ערים כמו אנשי מקצוע מעטים – הן בידיו כחומר ביד היוצר. הוא אדם אופטימי חסר תקנה, לא מקבל שום מציאות עירונית כעובדה מוגמרת שלא ניתנת לבחינה ולשינוי. תמיד עם חיוך על הפנים, עם תשובות מקוריות, עם חשיבה יצירתית יוצאת דופן, עם פירגון ענק לכל מי שנמצא סביבו, ועם צניעות שכאילו לא שייכת למישהו שצבר כל כך הרבה הישגים והצלחות. אדם גדול.
את אדם אני מצטטת בערך שלוש פעמים ביום באופן מודע, ומן הסתם עוד כמה עשרות פעמים מבלי לשים לב. הידיעה על הפרס העלתה בי נשכחות – החזירה אותי לשנת 1993, סטודנטית שנה ג' בתואר הראשון לארכיטקטורה, בסטודיו לעיצוב עירוני בטכניון אותו הוא לימד יחד עם אדר' אירית צרף נתניהו (לימים הפכה לחברה טובה, היום ראש המחלקה ללימודי אדריכלות בויצ"ו).
הפרויקט של הסטודיו היה חיפה. במיוחד נמשכתי לעסוק בקו החוף של חיפה, באיזור בת-גלים והעיר התחתית. זה היה הפרויקט הראשון שעשיתי על העיר התחתית בחיפה. מאז, ועד סוף הדוקטורט לא הפסקתי לחקור רק את העיר חיפה בכלל ואת הלב ההיסטורי של חיפה בפרט.
לא אשכח שיעור אחד בו אמרתי לאדם שרק תיירות תשנה את פניה של העיר, "תציל אותה" מהשקיעה שלה (היי….. זה היה ב- 1993!! מישהו נרדם
כאן בשמירה…). על זה ענה לי אדם בחיוך גדול אך לא בלי ביקורת – כשתושבי העיר יאהבו את העיר שלהם, הם יהיו התיירים שלה. כשהם יהיו התיירים שלה, יבואו לראות אותה תושבים של הערים הקרובות. וכשהם יגיעו לתייר בה, וידברו עליה בכל מקום, יגיעו אנשים גם מערים רחוקות. ואז, רק אז, יגיעו אליה לא רק תושבי הארץ, אלא גם תיירים מחו"ל.
אדם הסביר לי בשלווה האופיינית שלו שאי אפשר להמציא עיר תיירות רק כי מישהו החליט שהיא תהייה כזו. עיר צריכה להיות קודם כל אטרקטיבית לתושביה. ערי תיירות אמיתית הן ערים שקודם כל אוהבות את תושביהן.
אדם אינו בקו הבריאות בשנים האחרונות.
אני מתגעגעת אליו, אל העצות שלו ואל ההרצאות שלו – געגועים עזים.
אדם – מזל טוב על הפרס!!!
הוא מגיע לך, הכי בעולם.