היי שני...

FireDragon

New member
היי שני...

השאלה שלי נוגעת לחנות, ככה שהתלבטתי אם לשאול במסרים או כאן, אבל כאן נראה לי יותר טוב... שאלתי היא: לאחותי יש יומולדת 16 בקרוב, והיא ביקשה ממני לקנות לא "מאלה" מאבן אודם (אני לא יודע איך רושמים מאלה אז רוב הסיכויים שזה לא ככה) אני כמעט בטוח שאתם לא עושים שיבוצים, אבל אני יודע (או מקווה) שלפחות יש לכם אודם מלוטשת למכירה...והמלצה למקום בו אפשר לעשות את השיבוץ. למקרה שאת לא יודעת, הנה הגדרה של מאלה: חוט עבה יחסית, בצבע שחור, עליו מושחלים חרזים, זהים לרוב לאבן המשובצת. במאלה אבן מרכזית אחת המשובצת במרכז, אבן מסויימת זו נמצאת בסבך קשרים מסובך, שחושף את פניה, קושר אותה בחוזק, ולמרות זאת לא מבצע מגע ישיר בינה לבין מתכת. המאה, ייחודה העיקרי הוא שהיא אמורה להעבי את כל האנרגיות שלה, אל העונד אותה, ולא אל הסביבה. אני אשמח גם לקבל ערך מספרי של כמה כף יעלה לי לקנו אבן אודם מלוטשת, קטנה יחסית, עגולה ומונה לשיבוץ(או קשירה)

stoneage

New member
אני אמנם כבר לא בת 18 אבל בכל

זאת לא לדעת מה זה מאלה...אני לא עד כדי כך זקנה....וחוצמזה ששכחת לציין שלמאלה אמיתית חייבים להיות מספר מסויים מאוד של חרוזים נדמה לי 128 לא בטוחה. המלות שבהן מספר אבנים נכון ואבנים אמתיות עולות כ 300-700 ש"ח. יש לנו רובי מלוטשות אבל קטנות יחסית לאבנים המרכזיות במאלות. עדיף אולי להשתמש בגולמית שיש לה את צורת המשושה ואז היא לא יקרה. היתה לנו מלה מקסימה עם רובי זוייסיט במרכז... אתה יכול להתקשר אלינו ונומר לך בדיוק גודל מול מחיר (כאן אין לי אבנים לשקילה)

FireDragon

New member
אמ...

לא ידעתי בקשר לחרוזים... אני לא אוהב שרשראות עם יותר מדי חרוזים... צריך להיות אחת מרכזית, וכמה בצדדים...וזהו... אבל זו דעתי... מלוטשת- חובה...לא יעזור.... אני יכול להסתדר עם כסף...מקסימום אני אבקש מסבתא שלי שתבוא איתי... לא התכוונתי לרמוז על משהו, אבל (כמה שאני בטוח שזה מפליא אותך) חלק גדול מבני הנוער בגילי לא יודעים דבר וחצי דבר בנושא...

stoneage

New member
הי, לא חשבתי שאתה רומז סתם צחקתי

אולי זה בגלל שחגגתי יומולדת לפני כמה ימים....חוצמזה שאני מרגישה מאוד צעירה וזה מה שחשוב... לגבי הרובי, יש מלוטשות בצורת פאסט שטוח אבל הן קטנות יחסית ל"סנטר" של מאלה. אתה יכול לבחור חלוק נחל שיהיה גדול יותר אבל אז הוא חלק ולא מדוייק לעומת הליטוש פאסט שהוא מדוייק והליטוש מרשים יותר. בכל אופן, אתה מוזמן כמובן לראות.... לגבי בני הנוער שלא יודעים...אשמח ללמד אתכם ! בשביל זה אני כאן

Talia E

New member
היי ../images/Emo13.gif - לגבי מאלה

לא הצלחתי להבין מההסבר... האם יש לך אפשרות לשים קישור לתמונה, או לאיית את השם באנגלית, כדי שאוכל לעשות חיפוש?

stoneage

New member
מצטערת, אין לי תמונה של מאלה

ואין לי מושג מה השם באנגלית (לא האיות, השם, המקור של מאלה לא באנגלית). בעיקרון: המאלה עשויה מחוט שחור דק בקשירות כמו מקרמה (כמו שעושים - או לפחות היו עושים שהייתי בבי"ס - בשעורי מלאכה - מתלים לעציצים וקישוטים מחוט עבה). בין הקשירות משלבים חרוזים במרכז אבן גדולה לרוב בליטוש קבושון אשר מסביבה מלופף חוט גם בקשירות מקרמה. בשני הצדדים החרוזים כאשר שני הצדדים זהים במספר הקשירות סוג הקשירות וסוגי החרוזים. נפוץ בעיקר בשילובים שונים של טורקיז, לאפיס, קורל ואמבר. לאבן שבמרכז קוראים "סטנר". יש שבתור סנטר משתמשים בחלוק נחל , בדונאט או באבן בליטוש פאסט. במרבית המאלות אין הרבה חרוזים - עניין של מחיר ועבודה. כפי שציינתי אם אני לא טועה המאלה המקורית (נדמה לי שמקורה במזרח) מכילה כמות עצומה של חרוזים ואז המחיר גבוה מידי למרבית האנשים ולכן נהוג לעשותה עם פחות חרוזים.

למעלה