היי, שלום... :)

היי, שלום... :)

אני תמר, אני חדשה פה. קודם כל, אשמח לקצת מידע על התנועה. אני מבינה בערך אבל אני רוצה לדעת עוד קצת... מה עושים בפעילויות? איך הכל הולך...יש שעות וימים קבועים, כמו צופים, לדוגמא? בקיצור, מידע. אני מירושלים. יש כאן סניפים באזור? תודה רבה!

תמר*

זה לא פייר, למה יש כל כך הרבה שרוצים להצטרף לנוער מרצ ואף אחד לא לנוער שינוי?

לא מסיבה מסוימית,

אני לא יודעת בכלל מה ההבדל בין שתי התנועות. אני יכולה להבין ששתיהן תנועות נוער שמולאניות (איך שכותבים, נו), אבל מה חוץ מזה? מה ההבדל? מה עושים בכל אחת מהן? :)

ממש לא נכון .

נוער מרצ היא תנועה שמאלנית קיצונית לעומת זאת נוער שינוי תנועה מרכזית ויש עוד הרבה הבדלים, חוץ מההבדל המדיני ביטחוני, נוער שינוי היא תנועה ציונית ונוער מרצ לא. אנחנו בעד מדינה יהודית והם בעד מדינה דו לאומית (ככה נדמה לי), אנחנו בעד כלכלה ליברלית והם בעד כלכלה סוציאליסטית. כך שיש הרבה הבדלים. נ.ב עוד הבדל קטן, אנחנו תנועה של 3 אנשים והם תנועה של כמה עשרות אנשים ואפילו אולי כמה מאות..

revengen

New member
זה פשוט לא נכון...

בנוער מרצ יש אנשים מכל הגוונים עם דעות מגוונות, חלקם שמאלנים קיצונים , חלקם מתונים מאוד , חלקם אנרכיסטים וחלקם מתנגדים לאנרכיסטיות. נוער מרצ היא תנועה מגוונת ואי אפשר לקרוא לה "שמאלנית קיצונית". מפלגת מרצ עצמה היא ציונית וכך גם נוער מרצ , כמובן שיש בה אנשים שאינם מגדירים את עצמם כציונים אבל הם לא בהכרח מהווים את הרוב. אין לעשות הבדלה כל כך ענקית בין נוער מרצ למפלגת מרצ עצמה , מפלגת מרצ בעד מדינה יהודית ומדינה פלסטינית ולא מדינה אחת ל2 עמים. אז מה שאמרת אינו נכון חוץ מאולי הגוון הסוציאליסטי למרות שאני בטוח שיש כמה אנשים גם אם הם מעטים בנוער שהם קפיטליסטים. זהו...רק תיקון קטן ואם מישהו רוצה לתקן אותי אז אני אשמח.

אם הם אנרכיסטים מה הם עושים

בנוער מרצ מה היא מפלגה אנרכיסטית? (יש כזה דבר בכלל אנרכיסטים?!) כן ממש ציונית רק שבערך חצי אם לא יתר אוחזים בדעות אנטיציונית או לא ציונים או פוס ציונים או אלוהים יודע מה..

Islington

New member
אותו דבר שעושים אנטי-ציונים במדינה

ציונית. יש אנרכיסטים ואפילו לא מעט מהם. חלקם חניכים בארגון מכיוון שהוא נותן להם מקום לדיון עם קבוצת השווים שלהם על נושאים הקרובים לליבם, מארגן פעילויות שמתאימות לערכיהם ורוב האנרכיסטים היום משחקים גם בתוך השדה הדמוקרטי-פרלמנטרי, בצורת הפגנות או אקטיביזם ישיר.

revengen

New member
אוי אני מצטער , ערכת סקר ומשאל?

כי לא ידוע לי שכן... כשתלך לכל אחד בנוער ותשאל מה דעתו...אז תבוא אלי ותאמר לי שחצי מהם אנטיציונים. וגם אם זה נכון , זה לא אומר שמרצ עצמה היא אנטיציונית.. זה פשוט שנוער מרצ הוא מקום מגוון שאנשים מכל הגוונים נמשכים אליו...

that girl

New member
אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר

אולי עדיף שתשתוק. נוער מרצ, למרות שיש בה אינדיבידואלים מסוימים שאינם ציונים, היא תנועה ציונית שעובדת עם מפלגה ציונית. היא תומכת בפתרון של שתי מדינות לשני עמים ולא במדינה דו לאומית. יותר מזה, תמיד מצחיק לשמוע מישהו שמביע מרמור כלפי זה שנוער מרצ יותר גדולה מהתנועה שלו. פשוט משעשע. לי

tooly111

New member
GO לי!!

מסכים עם כל מילה של לי. ובנוסף לזה, אתה אולי קורא לשיטה הכלכלית של שינוי "כלכלה ליברלית", אבל אני קורא לכלכלה של שינוי שמתאכזרת לעניים ומורידה אותם עוד יותר נמוך מתחת לקו העוני, מכניסה עוד אלפי זקנים מתחת לקו העוני, פוגעת בנכים, באמהות החד הוריות ובכל מי שלא הצליח לו להיות עורך דין צפוני, מפונק וחזירי (אברהם פורז), או עיתונאי גזען ועשיר (טומי לפיד). השיטה הכלכלית של מרצ היא באמת ליברלית, כלכלה שממנה יכולים להנות כל אזרחי ישראל. כלכלה שמשרתת את אזרחי המדינה ותדאג לכך שהם לעולם לא יחששו לפתוח את המקרר ולגלות שהוא ריק, או לדאוג שאולי הילד/ה שלהם לא יוכל/תוכל לקבל חינוך ראוי, כי החינוך יקר מדי, או לרכוש השכלה גבוהה, כי השכר באוניברסיטאות פשוט עצום.

Fleddermaus

New member
שקרן מעלי

לכל המתעניינים בהצטרפות לנוער מרצ, נא לא לשים לב לדבריו של איש נוער שינוי מעליי, המנסה להגן על תנועתו הגוססת על ידי "לכלוך" על נוער מרצ. עצוב ביותר.

את יכולה להסתכל

בתגובות שלנו לJustRain, היא שאלה בערך אותו דבר. דבר ראשון, יש פעולות שבועיות שמבטאות את הפן החינוכי של הנוער ולמזלך, יש סניף שלנו בירושלים ואת מוזמנת להצטרף אליו.
הפעולות ממש כייפיות ומעניינות ואני ממליצה לך לנסות לבוא לאחת מהן. בנוסף, יש את הפן האקטביסטי שכולל הפגנות, סמינרים, פעולות בשטח ועוד.. כך הנוער משמיע את קולו וזו גם הזדמנות נהדרת להכיר אנשים מכל הארץ.

כן, רק תשלחי לי או ללירון (ל שכזו)

מסר עם המס' שלך ונדאג שיודיעו לך על פעולות.

ל שכזו

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אין לי מה להוסיף להסבר של מאיה, חוץ מזה שיש פעולות בימי שני בסניף ירושליים, ושאם את רוצה להצטרף (מה שמאוד מומלץ
) את מוזמנת לשלוח מסר עם טלפון ואני אבקש מיו"רית הסניף או מאחת המדריכות להזמין אותך לפעולה הבאה. אם תרצי להצטרף לפעילויות של כל הנוער לפני שתהיי בפעולה, נתקשר אלייך לפני כל פעילות שתהיה. אגב, ענינו לך באיחור כי היה מאהל זכויות אדם של נוער מרצ ביומיים האחרונים. בד"כ זה יותר מהיר

למעלה