היי, שלום

חי שארף

New member
היי, שלום

טוב, אז אחרי שפתחתי אימייל חדש ונקי ופתחתי לראשונה בחיי כרטיס פייסבוק, אז הגיע הזמן לומר שמי "חי שארף" (טוב.. כמובן ש..) אברך חרדי מן המנין. נשוי פלוס.
על הפורום הזה שמעתי רבות והצצתי רבות. אבל בחיים לא העלתי על דעתי שאצטרף אי פעם לפורום כזה. מה?! אני "אנוס"?! אני לא אנוס! לא ולא. אדרבה מתוקף מעמדי בחברה שאני חי הגיעו אלי אנוסים שאעזור להם, הם ראו בי אחד שהצליח כן לחיות בתוך הבועה ולתפקד עם שמחת חיים, אחד שמצליח לרבע את המשולש. תמיד הטפתי (ועדיין מטיף..) שכל הבריחה הזאת למחוזות של אנוס הוא תלות וצורך לכסות על חוסר הצלחה בחיים בשלום בית בפרנסה במעמד, וברגע שזה מסתדר הכל חוזר למקום והתשוקה לפרוץ גדרות וחומות נרגעת.
יום רודף יום שנה רודפת שנה , אחרי שעברתי כ"כ הרבה משברים נפשיים ואני כאילו מבחוץ האדם המאושר עלי אדמות, אני מפחד להסתכל במראה. אני רואה "שקר" אחד גדול. אני מתחיל להבין שאני בעצמי "אנוס" שאני בעצם לא מאמין בשום דבר?!לאאאא! אני לא רוצה להיות אנוס. אני שונא את האנוסים, אני שונא את הפורום הזה!
אבל כמו הבזקים של נפגע פוסט טראומה מתחילות להבזיק בראשי כמות של אידאולוגיות על החיים על התרבות של החרדים שבניתי לעצמי במשך השנים, כל שנה יש אידאולוגיה חדשה. ואז אני מתחיל להבין שהכל זה חומות הגנה, חומות של בטון שבניתי סביבי. ואני בפנים כלי ריק אין בו מים נחשים ועקרבים יש בו.
אוי, החילול שבת הראשון שלי,אוי טאטע! זה לא היה חילול שבת בהיסח הדעת כמו להדליק אור, לא. זה רצון לרדת הכי נמוך שיכולים, נמוך נמוך. רציתי לעשות הכל בבת אחת. הלכתי מרחק של כמה קילומטרים ואז עליתי על מונית לסיבוב כמה רחובות וחזור ותוך כדי להדליק בחדווה את המלברו כל שכאטה היה שאכטה . אוח איזה תענוג. הזמירות שבת אחרי זה, "א-ל מסתתר בשפריר חביון" בסעודת רעווא דרעווין היו כבר בכלל מעולם האצילות.
אבל שוב חזרתי. כן, אחרי שבוע נתמלאתי בהרהורי תשובה וחרטה , לא, ממש לא לבורא עולם שכבר ניתקתי איתו קשר מזמן. נתמלאתי בהרהורי תשובה על למה אני מקלקל לי את החיים היפים שהתגלגלתי לתוכם. אין לי רצון ואין לי את היכולת ואני חושב שאין לאף אחד את האשראי הנפשי להיות אנוס. למה עשיתי את זה?! יש לי אישה,יש לי ילדים,יש לי משפחה תומכת ומחבקת,יש לי מעמד, בעצם יש לי הכל. אז למה??!! למה להרוס? מה אני פירומן? האם אני נהנה מהרס? אחרי שנים של יובש דמעות ניקוו בעיני .
כף הקלע, הרב'ה בחיידר הסביר שכף הקלע זה נשמות טועות שנעות מסוחררות הלוך ושוב בחינת רצוא ושב סביב כדור הארץ ומחפשות מנוחה ללא תקנה. בדיוק זה מה שאני מרגיש. לא פה ולא שם, יש לי הכל אבל אין לי כלום, איני יודע ואין לי מושג האם בפורום הזה אמצא מזור לנפשי הפצועה , אבל לפחות אוכל להגיד שניסיתי.

זאבי110

New member
חי שלום

גם אני כאן חדש כמעט כמוך, אז אין לי זכות לומר לך ברוך הבא, מי אני שאחליט אם אתה מתאים כאן או לא, אבל הניסוח בו הצגת את הדברים, גורם לי להעריץ אותך, בלי שאני מכיר אותך, השפה העשירה שלך בה אתה מבטא את הקשיים המטורפים, מביעים נפש עשירה וחבוטה מאד מאד. אז אם להרגיע אותך אני לא יכול, לפחות חיבוק וירטואלי אמיץ אני מעניק לך... וכן שחרר את הדת לגמרי, זה רק יעשה לך טוב לדעתי, למרות שנראה שאתה הרבה חכם ובעקבות כך הרבה יותר חבוט ממני... שבת שלום. מאמין שאם תשלח בשבת אות קיום כאן, יעזור לחבר`ה כאן לתת בך יותר אימון, ואם לא לעזור לך, לפחות יהיו לא עוד חברים וחברות שסובלים מאותה נקודת פתיחה כמוך. בהצלחה באניסותך... זאבי

אין לאף אחד את האשראי הנפשי להיות אנוס

משפט מעולה.
וכמובן פוסט מעולה.

נשמע שעברת הרבה בחיים, עם ניסיון להסביר לעצמך מה עובר עליך, ועדיין להישאר במערכת.
ואז מגיע היום, שאין לך כבר שום הסבר לתופעות המכוערות סביבך.
ואז כבר יש משפחה יפה, פרנסה מכובדת, מעמד איתן, ו- נפש חלולה.

מקוה שתמצא את המקום שלך בעולם,
את פיסת האלוהים הקטנה בליבך, שתוכל לנוח בחיקה.

חי שארף

New member
נפש חלולה, זו המילה המדויקת

אם יש פיסת אלוהים, לו יהיה כדבריך ואמצא אותה.
תודה רבה!

חי שארף

New member
זה אכן כמו שנשמע

הייתי בברוגז, השלמנו, וחוזר חלילה. אבל עכשיו זהו ניתקתי קשר לגמרי,
אדרבא הייתי רוצה לשמוע מהאנוסים המנוסים האם הוא עוד יחזור לביקור בלב, האם אי פעם חוזר? או שניתוק זה ניתוק?

כועס עליו?

כי אם כן אז יש מצב שתשלימו.
אם אתה כועס על עצמך שהאמנת שהוא קיים אז הסיכוי נמוך יותר.

חי שארף

New member
כועס עליו? לא יודע. לא מבין אותו.

הזכות היחידי שיש לי עליו, שהוא לא נמצא. הכל זה עיוות של בני האנוש שלא מצאו מנוח לנפשם והחליטו שהוא קיים אי שם ''בשבילם''

ברוך הבא

נשמע שאתה עובר סערות וטלטלות וזה לא קל,

מאחלת לך למצוא את דרכך אל האושר.

reאלי

New member
זה לגיטימי לבחור בדרך שלך...

אחד הדברים שהפורום הזה חידד לי הוא, שזה לגיטימי לחלוטין לבחור את הדרך שלך!

כמו שלגיטימי (אך מצטער...) להיות חרדי, כך לגטימי להיות חילוני, מוסלמי או נוצרי, וכל דבר אחר שתבחר...

נסה לחשוב על זה יהיה לך הרבה יותר קל.

chaynobody

New member
Wow! אני בדיוק , אבל בדיוק ממש במקום שלך!

אלו ממש המחשבות שעולים לי לראש כל הזמן! למה אני עושה זאת לעצמי? יש לי הכל בעולם - אשה אוהבת, משפחה, אושר, שמחה - למה להרוס דבר טוב ומוצלח? וזה לא מרפה ממני.

אחרת9

New member
קשה לקרוא את זה, פלאשבקים.

איך אני מקנאת בך שהצלחת להעלות את הסערה הזו על הכתב. לא מזמן ממש הרגשתי בדיוק ככה. והייתי במקום דומה.
חי, לא יודעת אם תצליח להתגבר ואם תצא מכף הקלע, אבל קח חיבוק ותדע שיש כאלו שמצליחים להרים את עצמם ממחוזות הטלטלות ומוצאים חיים בכוח.
ואין עלינו הישראלים-אנחנו יודעים לחיות יפה גם בלי אשראי! תהיה חזק.

חי שארף

New member
רגשתם אותי בהזדהות איתי בכף הקלע

רציתי יותר לשמוע סגון דיבר שזה יודע וזה עובר , תרגע.
מתגובותיכם נלחצתי יותר, אני מבין מבין השורות שזה משהו שרודף אותך תמיד , אז מה ? זהו נגזר עלי לחיות חיי אבדון?

כואב לקרוא את הטלטלה

פעמים רבות חשתי כך. למה להרוס, למה לא לחיות עם הקיים בשמחה.
לא, אינני מסוגל.

אבל כיום, כאשר אני מוצא לעצמי את פינות השקט הפרטי שלי, היציאות עם חברים לסרט, לים וכו'.

אני חושב שהתעקשותי היתה נכונה.

בהצלחה לך, מכל הלב.

משפטאי

New member
כתיבה מבריקה

הבעת את עצמך באופן מקסים.
נדיר.

("רצוא ושב", בכתיב חסר. וואו, לא אופייני לליטאים).

למעלה