היי, שלום, מה קורה?

היי, שלום, מה קורה?

קוראים לי לינור, אני בת 14 וקצת ואני נורא אוהבת להכין אוכל..זה נכנס בי חזק בתקופה האחרונה.. בכל מקרה, לאחותי יש עוד שבוע וקצת יומולדת, ולא סתם..18!! קיצר, בא לי להכין לה עוגה...עוגה..פשוט, להכין לה את ה-עוגה, אתם מבינים? אז ככה, היא אוהבת טעם קפה , שוקולד, קרמים, ...לא קשה להשיכ מתכונים על מריכיבים כאלו, אז למי שיש מתכון לעוגה ממש ממש מוצלחת ו"לא מהעולם הזה" כמו שאמא שלי אומרת..חחח, אז אני ממש אשמח לקבל..ואשמח לשתף במתכונים מוצלחים שקשורים לאוכל חלבי! תודה לינור

דנטל

New member
יאללה, למי יש מתכון

לעוגת קפה או עוגת שוקולד או עוגת קרם, אבל שתהיה חבל"ז?

shimonm

New member
מתכון עוגת שוקולד ואספרסו

מתכון: עוגת שוקולד ואספרסו - למבוגרים בלבד רכיבים: הגוון הכהה מגיע דווקא מהקפה ולא מהשוקולד, ולכן חשוב להשקיע בקפה טוב, עדיף אספרסו טחון, אבל גם קפה טורקי יצלח. רק בבקשה: לא נס קפה. תודה. ועכשיו לעבודה ולאפייה. 100 גרם שוקולד מריר משובח 160 גרם + 1 כף חמאה (להמסה עם השוקולד) 1/2 1 כוסות סוכר 4 ביצים 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתיה 1/4 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1/4 כוס מים רותחים כפית קליפת תפוז מגוררת 1 כף ליקר תפוזים משובח (למשל, גראנד מארנייה) 2 כפות קפה (אבקה) רצוי אספרסו, אבל אפשר גם שחור – רק לא נס קפה 2 תבניות אינגליש קייק אופן הכנה: 1. ממיסים את השוקולד עם כף חמאה על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). 2. מקציפים בקערה את 160 גרם חמאה עם 1/2 1 כוסות סוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת הביצים. 4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לתוך הקערה לסירוגין, תוך הקצפה איטית. 5. מערבבים יחד את הקקאו, 1/4 כוס הסוכר, הקפה, קליפת התפוז, הליקר והמים הרותחים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע שחור - פחם. 6. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס. 7. מגישים פושר או קר ומתפללים שיישאר קצת. לא יישאר. הערות: כהה, עשירה ומסתורית היא נראית קצת כמו עוגת בוץ, אבל כשתטעמו תרגישו בהבדל: עוגת שוקולד ואספרסו, שחרחורת ויפהפיה, ממתק של מבוגרים. טעימה כמו חטא מוצדק shimonm

נירהמ1

New member
בוקר טוב - עוד עוגה לקפה../images/Emo39.gif

מזמן לא הייתי כאן. אני רואה שהפורום גדל במקצת. הנה לכם עוגה שלי. מאוד קלה להכנה, וטעימה במיוחד עם קפה. אינגליש קייק (עוגה בחושה לקפה) מקור המתכון: נירהמ1 החומרים: 3 כוסות קמח תופח 1 חב´ חמאה (200 גר´) ½ 1 סוכר 3 ביצים גדולות 1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים, או חלב) ¼ כוס קליפות תפוזים מסוכרות (או אשכוליות) ¼ כוס דובדבנים מסוכרים (אפשר גם בלעדיהם) ¼ צימוקים כהים, מושרים במים חמים כ-10 דקות קליפת לימון מגוררת מלימון שלם קליפת תפוזים מגוררת (שתי כפות בערך) 2 סוכר וניל, או כפית תמצית וניל מאיכות טובה (מקורמיק) 2 כפות רום כהה (אמיתי!! לא תמצית), או ברנדי אבקת סוכר אופן ההכנה: להקציף את החמאה עם סוכר ולהוסיף את הביצים אחת אחת להוסיף לאט לאט את הקמח, ואת הנוזלים (לסירוגין) להוסיף את שאר החומרים לאפות בתבנית אינגליש קייק, בחום בינוני (180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שעה, תלוי בתנור). לבזוק אבקת סוכר על העוגה (אם רוצים) טיפ: לקמח את הדובדבנים והקליפות כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה בתיאבון!

למעלה