היי שלום לכם

היי שלום לכם

אני חדשה בפורום בזה וסיפרתי לחברה שהייתי אצל רופא נשים השבוע בנושא של אי פריון ומבדיקה אחת של אולטרסנד הוא שאל אותי עם אני יודעת שיש לי "אנדומטטריוזיס" רק מהשם הארוך הזה נבהלתי ואמרתי לו שלא ומעולם לא שמעתי על זה הוא שאל אותי על כאבים מזמן הווסת שאני מאוד סובלת ואמרתי לו "כולם סובלות" אז הוא אמר שלא כולם ותלוי במידה. שיצאנו משם אני ובעלי פתאום קלטתי שגם ביחסי מין יש לי כאבים. בבוקר דיברתי עם חברה והיא עשתה לי חיפוש קצר ומצאה מלא חומר וגם את הפורום הזה אז תודה לחברתי היקרה. אני יספר לכם אני בת 33 יש לי בת מדהימה בת 7 ולמעלה מ 4 שנים אנחנו מנסים להכנס שוב להריון לפני כשנתיים היה הריון שהושג ע"י השבחת והזרעה עד לשבוע 16 אבל אז היתה לידה מוקדמת - והסוף היה עצוב
כיום התחלתי שוב טיפולים אם זריקות גונל במטרה שוב להשבחה + הזרעה מקווה לטוב ומכיוון שרק השבוע גילית את "אנדומטטריוזיס" האם זה יכול לעקב לי הריון? או האם יש קשר שהריון ההוא לא החזיק מעמד? אשמח לקבל התייחסות

רציתי להוסיף...

שאחרי לקראתי את השאלון מסתבר שעברתי כמה דברים בעבר שהתאימו למה שקורה איתי 4. האם יש לך עבר של אנדומטריומות שחלתיות? (ציסטות "שוקולד") תשובה כן לפני 3 שנים לערך 5. האם יש בעברך הפלות, אי פוריות, הריון חוץ רחמי? כן הפלות 9. באם את פעילה מינית, האם את חווה כאב במהלך פעילות מינית? לא פעילה מינית כי יחסים כואבים לי ולא נעים 11. האם עברת ניתוח אגני כגון לפרוסקופיה בו התעורר חשד לאנדומטריוזיס אך לא אובחן בוודאות? כן ע"י צריבה. אז מה אתם אומרים מה יהיה? יהיה טוב? עכשיו אני ממש לחוצה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

השם המדוייק של המחלה הוא : אנדומטריוזיס ובקיצור אנחנו פשוט קוראים לה אנדו' והיא באה
טוב שהיית אצל רופא נשים שהעלה בפניך את החשד לאנדו'- לא כל הרופאים בקיאים או ערים לסימפטומים, מה שעלולו לגרום להזנחה ו/או טיפול לא נכון ובעקבות זה החרפת המחלה. צר לי לקרוא על הלידה המוקדמת שעברת. פשוט מרסק
ארבע שנים זה זמן לא קצר לנסיונות להרות ולכן לאור החשד והסימפטומים אותם את מתארת, שבהחלט מתאימים לאנדו' הייתי ממליצה לך בחום לפנות לרופא פריון הבקיא בתחום (פרופ' זיידמן/משיח/שולמן) פרטים נוספים תוכלי לראות בטאגליינס. טיפול אצל רופא שאינו בקיא יכול להוביל להחרפת המחלה. מעבר לזה אני ממליצה לך לקרוא את המאמרים והקישורים של הפורום (סרגל כחול למעלה) ע"מ שתוכלי לקבל את מלוא המידע. שמחה שמצאת אותנו- אנחנו פה לכל שאלה

תודה רבה ( :

אני מתופלת עכשין אצל דר' אריה ברקוביץ שהוא בעצם על על האנדו' כל כך הפליא אותי שבבדיקה קצרה הוא ישר אמר לי שיש לי אנדו' למרות שכבר לפני 1/2 עשו לי צילום רחם והרופא הקודם לא אמר לי כלום (האמת שהוא אפילו לא הסתכל הדיסק) רופא פרטי ששילמתי לו לא מעט. בכל מקרה האם הטיפולים שהתחלתי היום הם בסדר או שאני צריכה ללכת ישר להפריה חוץ גופית?אם הרופא הנוכחי עלה על הזה לא אומר שהוא מבין מספיק או שאני בכל זאת צריכה לפנות למומחים שציינת? ושוב תודה

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לכל מה שרומיה הסבירה לך. אנדומטריוזיס מתגלה גם ב"עקיפין" עם בירורי פריון וטוב שרופא הנשים שלך "עלה" על העניין. אם התחלת לקרוא את כל החומר בנושא אז כן, אבחנה סופית מתבצעת בלפרוסקופיה, אבל לדעתי כדאי לך קודם כל ללכת לייעוץ נוסף לאחד מהמומחים שרומיה ציינה כי את עכשיו בטיפולים, וכדאי שתשמעי דעה נוספת אם כיוון הטיפול שקיבלת מתאים לאישה עם אנדו, לאחר נסיונות כה רבים להרות, לאור המקרה העצוב שחווית, ולאור עברך שהניב הריון ספונטני. בכל מקרה, זהו תחום לרופא פריון (המתמצא באנדו) ולא לרופא נשים. בטח ובטח אחרי 4 שנים (למרות שהוא בהחלט מקבל שאפו). אנחנו כאן

טשומפי

New member
ברוכה הבאה

צר לי לשמוע על מישהי נוספת שאובחנה עם אנדו', ומאוד עצוב לקרוא את הסיפור שלך, בייחוד על האובדן בשבוע 16. אני שמחה שמצאת אותנו, כי כאן באמת תוכלי לקבל הרבה מאוד מידע שיוכל לעזור לך, בנוסף לתמיכה שבנות הבית הזה מתמחות בלתת. כבר כתבו לך שמאוד מומלץ לפנות לרופא פריון שמתעסק הרבה עם חולות אנדו'. אני יכולה רק להצטרף להמלצה. כדאי שתדעי שמרבית המומחים נוטים שלא לבצע טיפולי הזרעות בנשים עם אנדו' בשל הסיכונים בהחמרת המחלה. כל הכבוד לרופא שביצע את האבחנה, ואני יודעת שהוא נחשב רופא פוריות מוערך, אך כדאי לפחות לשאול אותו (גם אם לא לעבור לרופא אחר) אם הוא סובר שהזרעות הן דרך טיפול מומלצת למישהי עם אנדומטריוזיס. ברוכה הבאה טשומפי.

תודה בנות ../images/Emo25.gif

ממש התיחסותכם חיממה את ליבי מחר בבוקר יש לי בדיקת דם וב22:00 יש לי שוב אולטרסאוד ואני ישאל את הרופא לגבי ההזרעה או הפרייה? וכמובן שאני יעדכן אותכם אגב הקישור שנתתם פה בנענע 10 עזר לי מאוד לכם זה אולי היה ברור אבל לי שפעם ראשונה גיליתי את זה זה נתן לי עימות למה שאני חווה ויותר מזה היה לי פאפס שהוצא ע"י צריבה דרך פרוסקופיה ואף אחד לא אמר לי על אנדו' מעולם!! כמה חבל אחרי כל מה שסבלתי. מזל שאני פה עכשיו ואתן מאוד מעודדות
כבר התאהבתי בפורום הזה ויש פה באמת תחושה של
חם

למעלה