היי, שלום לכולם.

MARMOR19

New member
היי, שלום לכולם.

היי,שמי דניאל ואני די חדש בכול הקטע של הפורמים. יש לי בעיה וחשבתי אולי מישהו יכול לתת לי עצה. אז ככה מאז ומתמיד הייתי מוקף חברים ויוצא מדי שישי יוצא עם קבוצה של חברים , היינו תמיד חבורה קבועה ותמיד היינו יוצאים ביחד ,נהנים ,צוחקים וכולם היו מתחברים עם כולם, ובחצי שנה- שנה האחרונה ומאז שהתגייסתי כול פעם שאנחנו יוצאים פשוט אף אחד לא נהנה או שהחבורה מתפצלת וכול אחד יוצא למקום אחר וניסינו להבין למה זה קרה ולא הצלחנו כול כך למצוא את מקור הבעיה. אז חשבתי לעצמי אולי כדאי שאני ימצא גם חברים חדשים במסגרת הצבא וכשאני יתגייס אני יכיר אנשים חדשים, אבל עם הזמן ראיתי שזה לא כך, אומנם הכרתי אנשים, אבל האנשים שמשרתים איתי בצבא כול אחד מהם גר בעיר שונה ולכול אחד יש את החברים מהבית. והקשרים שנוצרו לי בצבא הם לא קשרים עד כדי כך קרובים ואני לא רואה את עצמי יוצא עם האנשים שאני מכיר מהצבא.והגעתי למצב די מדכא בה אני לא מרבה לצאת או שאני יוצא הם החברים ולא נהנה ושאלתי מה אני יכול לעשות? איפה אני יכול להכיר אנשים חדשים מחוץ למסגרת שאני נמצא בה?

sweetdreams

New member
היי דניאל..

אני אגיד לך את האמת, נשמע לי קצת מוזר הקטע עם החברים שלך.. וזה לא עם החלק שאתם מתראים פחות, כי יש צבא ובטח הם הכירו גם חברים חדשים מהצבא, אז זה דווקא ברור. אבל יותר מוזר לי שאמרת שמתי שאתם כבר כן מתראים אז אף אחד לא נהנה.. אתה בטוח בזה?? שאף אחד לא נהנה, וזו לא רק הרגשה שלך?? כי לרוב מפגשים כאלו של חברי ילדות הם מאוד מרגשים ומשמחים במיוחד בתקופות כמו הצבא, שלא יוצא להפגש באותה תדירות כמו פעם.. ובמיוחד שאתם כבר מראים נכונות להפגש, וכן קובעים לצאת, ובכל זאת אף אחד לא נהנה?? איך זה קורה? אני אשמח אם תפרט קצת יותר על הקשר איתם. כמה זמן אתם חברים, את מידת הקרבה בניכם, ואם אתה מרגיש קרבה/ריחוק מסויימים עם חבר ספציפי כזה או אחר.. זה פשוט נשמע לי קצת מוזר שזו בעייה קבוצתית ולא בעייה שהיא יותר אישית, אלא אם כן יש לזה איזושהי סיבה.. אתה מבין?

sh53

New member
תוכל לשתף בשיחה שהיתה?זה מאוד יעזור

איך הגעתם למסקנה שאתם לא נהנים מהבילוי המשותף שלכם? מה בדיוק לא מהנה בבילוי? מה אתה חושב שהיית רוצה שיקרה בבילוי כדי שאתה תהנה? האם הם הסבירו באופן פרטני מה בדיוק לא מהנה בבילוי או שזו היתה אמירה כללית בסגנון לא כיף או לא כמו פעם? האם יכול להיות שזו עייפות? שחיקה? פחד/לחץ בגלל התמודדות עם מצבים חדשים (חברים חדשים בצבא, מטלות חדשות וכו')?

MARMOR19

New member
אז ככה...

אני יודע בברור שאף אחד לא נהנה כי דיברנו על זה ורוב החברה אמרו שהם לא נהנים, והקטע הוא שאנחנו כולם משרתים קרוב לבית אז אנחנו כן מתראים הרבה. אנחנו חברים כבר הרבה זמן מתחילת התיכון ותמיד היינו יוצאים ולא משנה לאן היינו נהנים והיו צחוקים, ועכשיו יש את העניין שכול אחד רוצה לצאת למקום אחר ואחד מעדיף מסיבות כאשר השני מעדיף ללכת לבר ופעם זה לא היה חשוב כול כך פשוט היינו יוצאים, ועכשיו לא כיף מבחינה שכבר אין צחוקים כמו פעם השיחות פחות זורמות ויש הרגשה שחלק יוצאים רק עם מטרה לתפוס בחורות ולא בשביל הכיף. אני לא יודע, אולי בגלל שאנחנו מתראים הרבה נמאס לנו קצת אחד מהשני? כי בכול אופן לא כיף לי כשאני יוצא כמו פעם אפילו לפעמיים ממש לא כיף. אולי זה קשור שלחלקנו תחומיי עניין שונים? למרות שבעבר זה לא כול כך שינה משהו. האמת שדי שמתי לב שכמה מהחבורה לא נענים בחברתו של אחד מהחברה אבל הוא בכול זאת חבר שלנו הרבה זמן ואני לא חושב שזה יהיה יפה אם לא נזמין אותו כי אנחנו כולנו חברים עוד מהתיכון.

sweetdreams

New member
אז אולי כדאי לפרק את החבורה הגדולה

ולהפגש בפורומים יותר מצומצמים.. נגיד ללכת עם שניים-שלושה חברים לסנוקר, ובפעם אחרת עם שלושה חברים אחרים לים, או מה שבא לכם.. ככה גם תחלקו את הזמן בניכם, כל אחד ייפגש עם מי שיותר מתאים לו ויותר נראה לו, וגם יהיה יותר קל להסכים על מקום בילוי שמתאים לשלושה-ארבעה אנשים מאשר לחבורה גדולה יותר שכל אחד רוצה משהו אחר. איך אפשר להחליט ככה, במיוחד כשאף אחד לא מוכן להתפשר?? אתה צודק במה שאתה אומר שפעם זה לא היה חשוב לאן הייתם יוצאים, הייתם נהנים אחד מהשני.. גם אני חושבת שזה בתכלס מה שחשוב. אבל כנראה שאנשים בכל זאת משתנים. יש להם עכשיו עוד כמה דברים בראש, כמו להכיר בחורות, או להפגש גם עם חברים חדשים ועם המשפחה, וגם הצבא שתופס את רוב היום. אז את הזמן שנותר להם לבילוי עם החברים הם מעדיפים לבלות על מקום הבילוי המועדף עליהם (אני יותר תומכת בגישה שלך, שלא זה מה שחשוב, אבל אולי זה מה שחלק מהם חושבים).

ברשותך...

אני רוצה להוסיף שלא חשוב מה יקרה אל תעשה דברים שלא כיפיים בשבילך רק בגלל שהחבר`ה עושים את זה. אם תתחלקו לקבוצות יהיה לכם באמת קל יותר להיות תמיד עסוקים בלהנות וכשתפגשו כולם וכשתתחלפו ביניכם תמיד תגיעו לפשרות של מי רוצה מה הערב ומי עושה מה וכמה. אז... מה נראה לך? יכול להסתדר?

sh53

New member
תגובה גם לך וגם ל- MARMOR19

בחיים צריך להסתדר יחד עם חברים ולהיות בין החבר'ה ולדעת וללמוד להנות גם מדברים שלא תמיד הם בראש סדר העדיפויות שלנו או הדבר הראשון שהיה עולה לנו בראש כבילוי. זה טוב גם לזוגיות - איך להסתדר יחד? איך לצאת לבילוי מסוג שאני לא הכי אוהב. יש המון דברים בבילוי שאפשר להנות מהם, גם אם זה לא בדיוק סוג הבילוי המועדף עלינו. עובדה שכותב ההודעה הראשית ניסה את מה שהצעת לו - שכל אחד יעשה מה שבראש שלו וכל אחד שיבלה איפה שבא לו, אבל מצד שני יש לזה גם מחיר - מתרחקים מהחברים או החברים מתמעטים לאט לאט כי במשך הזמן כל אחד כבר לא שואל או מתעניין בך אם בא לך לצאת ולבלות לאותו מקום, אלא "פוסלים" אותך מראש כי "ידוע" שאתה לא אוהב את הבילוי הזה. אז כמו שאומרים, לכל דבר יש פלוס ומינוס. אם רוצים להיות מוקפים בחברים רבים - השיטה היא לבלות איתם בסוג הבילויים שהם אוהבים. אם מעדיפים חבר אחד טוב (יותר איכות מאשר כמות) אז השיטה היא להתחיל לצמצם את מספר החברים שסביבנו.

sweetdreams

New member
נכון מאוד, חוץ מ.. ../images/Emo13.gif

איכות וכמות לא באות אחת על חשבון השנייה במקרה הזה.. אפשר שיהיו הרבה חברים, ולצאת בחבורות גדולות, ועדיין לדעת לשמר גם קשר בין-אישי פרטי עם אנשים ספציפיים מהחבורה או עם כולם בשביל האיכות.

sweetdreams

New member
הופה..

יש לי רק שאלה אליך: כשאתה יוצא בערב ונגיד שואלים אותך לפני שאתה יוצא לאן אתה הולך, מה אתה עונה?? "אני יוצא עם חברים", או "אני יוצא לפאב/ בית קפה/ מועדון"? האמת שזה פחות עניין של מה אתה עונה (כי זה גם תלוי בכוונת השואל) אלא איך אתה רואה את היציאה?? בתור צורת הבילוי, או בתור מפגש עם החברים?? אני אגיד לך מה.. אני יוצאת הרבה מאוד להופעות חיות. כשאני הולכת להופעה של שלום חנוך לדוגמא אז מטרת הבילוי שלי היא לראות ולשמוע את שלום חנוך. לכן להופעות כאלו אני אעדיף ללכת לכל היותר עם אדם אחד או שניים, שהם גם בעניין של לראות את ההופעה כמוני, או אפילו לבד.. כנ"ל מתי שאני יוצאת לסרט, או להצגת תיאטרון.. כי אילו באמת צורות בילוי שהבילוי הוא העיקר.. אבל אם לדוגמא החברים שלי מזמינים אותי לסנוקר, ואני לא בעניין של סנוקר (וזה נכון), יש לי שתי אפשרויות: לא ללכת כי אני לא אוהבת סנוקר, או ללכת ולהנות מחברתם של החברים שלי. אז אם מדובר בחברים שלי שאני מעוניינת לבלות איתם, אז אני אצא איתם. אולי אני אשחק, אולי אני אשב לידם ואדבר איתם וסתם אהנה מחברתם.. אני אתן לך עוד דוגמא: חברה מאוד טובה שלי, שלא יוצא לי לפגוש אותה לעיתים קרובות, כי שתינו סטודנטיות ועוד גרות בערים שונות, הזמינה אותי יום אחד כששתינו היינו בחיפה להצטרף אליה ואל החברים שלה להופעת ג'אז... מה זה הופעת ג'אז?? כאילו, אני תמיד שומעת ג'אז בערוץ מצו, ומאוד נהנית מזה למשך חמש דקות עד שאני מעבירה ערוץ.. עכשיו ללכת להופעה?? חברה נוספת שלי שהצעתי לה להצטרף אליי לא היתה מעוניינת מהסיבה הזאת ממש, היא לא בקטע של ג'אז. אני הלכתי, כי מאוד רציתי לפגוש אותה, ואמרתי, יאללה נלך על זה.. בנוסף לזה שמאוד נהניתי מהאנשים עצמם, אני מאוד אוהבת את החבר'ה האילו בגלל העניין הזה שלא משנה לאן יוצאים תמיד כיף איתם, אני גם מאוד-מאוד נהניתי מההופעה, שבהזדמנות אחרת מעולם לא הייתי חושבת לנסות.. לא שבכל מצב אתה צריך ללכת על משהו שלא תהנה ממנו, אני לדוגמא לא הייתי יוצאת למסיבת טראנס אם לא הייתי במצב הרוח המתאים באותו היום, אבל אל תשלול.. אולי באווירה מסויימת, עם אנשים מסויימים, אתה דווקא תהנה.. ואיך תדע אם לא תנסה?? אז אני דווקא הייתי אומרת שכן חשוב מה יקרה, תחשוב בהתאם לסיטואציה אם היא מתאימה לך, ותחליט בהתאם לזה אם בא לך ללכת על זה או לא.. להגיד "לא חשוב מה יקרה, אל תסכים.." זה בטח לא מה שיפתור את המצב הזה. כי אם זה מה שכל אחד מהם חושב לעצמו כרגע, לא פלא שהם לא מצליחים להנות ביחד..

MARMOR19

New member
היי

תודה לכולכם שעזרתם, ועזרתם לי מאוד מעכשיו באמת אני יתחיל לצאת בחבורה יותר מצומצמת ויתחיל לעשות יותר דברים שמעניינים אותי, ומקווה שחלק מהחברים שלי יצטרפו אליי וירצו לצאת לאן שאני רוצה. ובואתה מידה אני לא תמיד ישלול דברים אחרים שהחברים שלי רוצים אולי באמת אני יהנה. תודה שעזרתם.

למעלה