היי שלום. בנים שאלה.

פiwט wiNלp

New member
היי שלום. בנים שאלה.

מה כדאי. להניח תפילין.. או ללמוד גמרא שעה ביום? הייתי בישיבה, וואלה כיף ללמוד גמרא. אבל היום עובד וזה לא ככ מסתדר יחד. אז מה יותר חשוב?

אני יכולה לענות גם אם אני לא בן?... ../images/Emo13.gif

קודם כל שלום לך
אז ככה, אני חושבת שאין דרגות מה יותר חשוב, הכל חשוב, ואני חושבת שללמוד שעה ביום או להניח תפילין זה לא משהו שאפשר להשוות, זה עושים אותו בבוקר וזה עושים שעה במהלך כל היום.. לא?

פiwט wiNלp

New member
שלום גם לך.

אני מבין מה את אומרת אבל משהו פה לא מסתדר לי. כאילו... כבד עלי שניהם יחד. מבחנתי ביום שאני מניח תפילין... סיימתי ענין ואני אומר אלוהים שחקתי אותה היום בשבילך. ומצד שני גמרא שעה ביום אפילו שכיף ונחמד, זה קצת יותר מדי.

השוואה לא נכונה בעליל.

אבל תעשה מה שאתה רואה לנכון. אם יצא לך להניח תפילין וגם ללמוד לא תעשה את זה? תתעקש שלא, אתה את שלך כבר עשית להיום?

אפשר להניח תפילין לפני תחילת הלימוד

וכך כשהוא מעוטר בתפילין יכול לשבת וללמוד גמרא . בהצלחה .

צריך לשאול רב

לעניות דעתי תפילין יותר חשובות. כי זה חלק מהתפילה. מה שאומר שאתה לא מתפלל..

Waxa

New member
תיקון

1. בכל התורה כולה אין מצווה יותר חשובה מתלמוד תורה. 2. אין קשר בין תפילה לתפילין. תפילין קיים ממתן תורה. תפילה התחילה רק מאחרי חורבן הבית. 3. מצוות תפילין היא כל היום כולו.

כבוד הרב

1. אני יודעת 2. התכוונתי שיש חיוב למצוות תפילין (לאדעת מה איתך, אבל כששמים תפילין זה בתפילה) 3. מה הקשר?

Waxa

New member
מה לא ברור?

1. כתבת לעניות דעתי תפילין יותר חשובות. אז לא! 2. כתבת שתפילין זה חלק מהתפילה. אז לא! אין קשר בניהם. 3. מצוות תפילין לא רק בתפילה כמו שנראה מדבריך אלא כל היום כולו.

אממ..

1. התכוונתי לתשובה סופית לשאלה שלו. בלי פילסופים. ועובדה שגם אתה כתבת שצריך תפילין. המילה "חשובות" מכוונת על תשובה לשאלה. אולי המילה "עדיף" היתה נשמעת לך יותר טוב... 2. התכוונתי שאם הוא לא מניח תפילין מן הסתם הוא גם לא מתפלל. ולפני לימוד תורה יש חיוב להגיד ברכות התורה. ואם אדם כבר אומר ברכות התורה, מה עניין שלא יתפלל? וכפי הידוע לי יש תפילה שאומרים כשמניחים תפילין (אינלי כוח לברר הייטב את כל ההלכות. היית צריך לשאול אותי אתזה לפני שנתיים כשהייתי רבנית)... 3. לא איכפת לי מה נראה מדברי. חשוב לי מה התכוונתי. ומצוות תפילין זמנה עד שקיעה (אאל"ט)

Waxa

New member
התכוונתי והתכוונתי

כוונות תשארי לתפילה. הבעיה שכתבת א והתכוונת לת. אין שום תפילה להנחת תפילין.

וואי וואי

איך הסתבכתי איתך?
ניסיתי לקצר תהליך ולכתוב תגובה קצרה ולא מחייבת ומצאת את עצמי בשירשור התנצלויות שלא נגמר. אינלי עצבים לדיוני סרק האלה. מיציתי. WAXA המלך ואימרו אמן.

Waxa

New member
ממש לא מגוחך

תפילין עדיף. למרות שאין יותר ממצות תלמוד תורה. תפילין זו מצווה חובה בכל יום וים. לימוד תורה זו מצווה ללא זמן מסוים אם לא למדת היות תלמד מחר אבל תפילין אם לא הנחת היום אז עברה לך המצווה ולמחרת זה יום חדש.

למעלה