היי, שוב....

birka

New member
היי, שוב....

כתבתי לכם על זה שאימא שלי נפטרה... עוד שבועיים שנתיים... כתבתי גם שנקשרתי למישהי מאוד מיוחדת, במהלך הזמן התחברתי אליה מאוד, היא כמו החליפה את אימא שלי, ייעצה, עזרה, עודדה, תמיד הייתה שם. היא טסה לפני חודשיים, וכמה זמן לפני זה היא הבינה שלא ממש בריא לנו לדבר, התחרפנתי כל פעם שדיברתי איתה, השתגעתי לגמרי, התגעגעתי אליה בטירוף, פחדתי שהיא גם תעזוב. כשהיא טסה לא רציתי להיפרד, פחדתי ממש. אבל בסוף נבהלתי מהמחשבה שלא לראות אותה יותר ונסעתי אליה כמה שעות לפני שהיא עזבה ונפרדנו. ת'אמת לא חשבתי עליה יותר מידי בחודשיים האלה, כאילו לפחות לא כמו אז. היה לי פחות קשה. היו לי דברים אחרים לחשוב עליהם. עכשיו... בשבוע האחרון כמהתי לחיבוק, ולא היה מי אתם מבינים? אני לא ממש בקשר עם אבא שלי ועם אחת מהאחיות שלי, והשניים האחרים רחוקים מידי. ונזכרתי בה, וקבענו לדבר באינטרנט. היא דיברה איתי קצת והחליטה שאולי עדיף שנפסיק קצת לדבר, שאני צריכה להתאפס על עצמי. היום דיברנו שוב, והיא אמרה המון דברים, כולם נכונים... אבל המחשבה שלא לקבל ממנה עוד איימיילים,זה מעצבן! למה היא מחליטה שזה לא טוב לי? היא האור היחיד שנשאר לי... אין לי כוח "לחפש את עצמי" כמו שהיא אמרה. נחמד לי ככה... להישאר באותו מצב. טוב, לא באמת. אבל אני לא יודעת איך לצאת מזה. כל פעם שמדברים איתי על העתיד, על השחרור, על להקים בית יש בי צמרמורת מטורפת. אני לא יכולה אפילו לדמיין את זה. אני שבועיים בחופש בבית. יצאתי פעמיים, כל הזמן אני במחשב, אוכלת וכותבת שטויות לבנות שאמורות להתגייס לחיל שלי... אני סביב הצבא כל הזמן... ונמאס! אני רוצה לצאת, לבלות לחיות, לעשות דיאטה מטורפת לחזור לקצת כושר. אבל אין מה שיניע אותי... אני לא מוצאת מה שיניע אותי... ועכשיו אחרי שהיא כתבה לי את עוד פחות. הייתי אמורה לקבל קידום ממש טוב בצבא, אבל הוא נמנע ממני כי חושבים שאני לא אוכל לתפקד, שזה לא יהיה בריא בשבילי. נתנו לי תפקיד פשוט. כזה שאני מכירה, שהם יודעים שאני טובה בו. אבל אני לא רוצה את זה! נמאס לי, אני מסוגלת ליותר. כולם ויתרו עלי... אפילו האנשים הקרובים אלי ביותר. וכל החברות שלי... הדפתי את כולן. יש שעדיין משום מה רוצות לשמור איתי על קשר, אבל לא בא לי...אין לי כוח "לחיי חברה" ואני בת 20!!! מתי זה ייגמר לעזאזל? מתי אני אפסיק לבכות כבר ואתאפס על עצמי?! היא כתבה לי "את צריכה להבין שאימא שלך מתה ושהיא לא תחזור"- לא רוצה!!!! לא רוצה... לא מסוגלת. זה לא פייר! אני צריכה אותה... היא היחידה שמושכת אותי למעלה. מה לעשות? ממי לבקש עזרה עכשיו? ואני צריכה לעשות את זה לבד... בלי לערב משפחה או חברים... אני צריכה להוכיח להם... חייבת להוכיח להם. אבל אני לא יודעת איך.... אם מישהו מכם יודע, בבקשה... תעזרו לי...

אחשל

New member
לוחמת יקרה

את לא חייבת להוכיח כלום לאף אחד, מלבד לעצמך. את לא מוכרחה להתמודד לבד, ולמעשה גם לא רצוי שתנסי לעשות את זה לבד... קראתי את רוב מה שכתבת כאן בעבר ולאור מה שלמדתי עלייך (ואני לא איש מקצוע
, רק בעל נסיון חיים...), נראה לי שחוויית הפרידה מהחברה הקרובה שלך, זו שהיתה לך אוזן קשבת ומבינה, מתחברת אצלך למוות של אמא שלך. כל פרידה מאדם יקר היא אובדן שמתאבלים עליו, רק שבמקרה הזה את עדיין יכולה להתקשר ולדבר איתה... כדאי מאוד שתסתייעי באיש מקצוע שיעזור לך להתמודד עם כל מה שחווית בשנתיים האחרונות (ואולי גם לפני כן...). אני לא יודע מה האפשרויות שעומדות בפנייך במסגרת הצבא, אבל ייעוץ וליווי פסיכולוגי בהחלט יכולים לעזור לך לבנות את החיים שלך להמשך הדרך.

birka

New member
אוקיי...

ראיתי קב"ן... בטירונות, ואז הפסקתי, ובקורס חובשים, ועד הפסיקו לי... ואחרי שהיא עזבה את הפלוגה שלי הלכתי שוב לקב"ן... ראיתי אותה 8 חודשים. עד שהיא קרסה תחת הקורס של הצבא. ושחזרתי אליה, היא החליטה שהיא לא יודעת מה יש עוד לעשות איתי, אז היא העבירה אותי למפקדת שלה...מפקדת המרפאה...! כבוד ממש...! שהיא נחמדה והכל, אבל קצת קשה להתחיל לספר לעוד מישהו מה קורה איתי. זה כבר מתחיל להיות מעצבן, אני מרגישה שאני מספרת משהו שלא שלי... כבר סיפרתי את זה כל כך הרבה פעמים ואני פשוט לא מסוגלת להמשיך לספר את זה!!! מתי זה כבר די? למה כולם במשפחה שלי מסתדרים... למה הם יכולים להמשיך להיות... להמשיך לחיות ואני פשוט תקועה פה??? תודה שענית...

אחשל

New member
את " תקועה"...

כי כנראה לא השמלת את ההתמודדות שלך
... נראה לך שכל האחרים שסביבך המשיכו הלאה בחיים כאילו כלום, אבל זה לא תמיד כך. יכול להיות שהשגרה גורמת להם להמשיך הלאה ובעצם הם לא עיבדו את המוות ולא התמודדות עדיין עם האבל, ויכול להיות שהתגובה תבוא הצלם מאוחר יותר... כל אדם מתמודד אחרת עם חוויות וטראומות, ומה שקורה אצל אחרים לא בהכרח חייב לקרות גם אצלך. את צריכה את הזמן שלך ואת הדרך שלך להתמודד עם כל מה שעברת. את אומרת שנמאס לך לספר שוב ושוב את "קורות חייך" לאנשים זרים
. תחשבי על זה אחרת - בכל פעם שאת מספרת, את נוגעת שוב בדברים הכואבים, ו"משחררת" אותם מתוכך. לכל אדם ששומע את הסיפור שלך, יש נקודת מבט שונה, ונסיון חיים שונה, והתגובות השונות בהחלט יכולות להעשיר אותך ולסייע לך בהתמודדות. אל תמהרי להתייאש. את עדיין צעירה מאוד ועוד חיים ארוכים לפנייך. לא הכל צריך להספיק בגיל 20...

birka

New member
כן...

אבל זה נמאס את יודעת, מצד אחד יש את האנשים עם המבט המרחם, של אני משתתף בצערך... מצד שני יש את אלה שאומרים נו לא נורא, אז מה כבר קרה... אימא שלי הייתה אומרת (משפט שאני שונאת להגיד, למה הייתה לעזאזל?!) שיש אנשים במצב יותר גרוע. ופעם באמת חשבתי כך והעברתי את זה והלכתי עם הראש למעלה... כי אומנם אין לי הכל, אבל יש אנשים שגדלו בלי אימא... לאט לאט הבנתי שנתנו לי לראות על הקצה, שנתנו לי בדיוק את השנים האלה, של הרבים, של הבאלגנים של ההתבגרות, של החוסר הבנה... ולקחו לי אותה בדיוק בשניה שהכל התחיל להתבהר, שלדברים התחילו להיות יותר משמעות... כאילו טעמתי ממשהו מדהים ולקחו לי את זה. אני חייבת לצאת מזה... פשוט חייבת, נמאס לי... אבל אין לי מושג איך... ואני רוצה לבד...! אני רוצה להצליח לבד... הבטחתי לה שאני אלמד רפואה, ואני חייבת לקיים את זה...זה חשוב. אבל בקצב הזה הבטיחו לי כבר מקום באברבאנל....:+/ בצד הלא נכון של המיטה.

LostInTheSky

New member
.........

אני מצטערת שאני מפריעה באמצע השיחה... אבל מה שאת מתארת, אני חושבת שזה עבר\עובר על כל אחד שאיבד מישהו קרוב אליו. גם אני הרגשתי ככה, אח שלי נהרג בתאונת דרכים ורק אחרי שנה הבנתי שאני חיה במן הכחשה...רק אחרי שנה הבנתי שהוא לא יחזור... אח"כ לקח לי עוד שנה וחצי להבין שאם אני לא אחזיק את עצמי בידיים, אף אחד לא יעשה את זה במקומי ואם אני לא אוציא את עצמי מהדיכאון - אני אהרוס לעצמי את החיים... ולמרות הכאב ממשיכים הלאה, מתבגרים ומתחילים חיים בצורה אחרת, וזה בידיים שלך אם את מחליטה לשנות אותם לטובה או לרעה.. ואני יודעת שזה קשה מאוד, ואולי את צריכה עוד קצת זמן כדי לעכל את המוות אבל בסופו של דבר, זו החלטה שלך.

birka

New member
כן,

ניסתי, ממישהי, אבל היא החליטה שעדיף שלא. שאני אסתדר לבד. ועכשיו אני לא מפסיקה לבכות כי איבדתי גם אותה.

LostInTheSky

New member
../images/Emo23.gif

אם את רוצה, אני אשמח לנסות לעזור לך ... בכל מקרה, חשוב שתחליטי באמת שמה שאת רוצה זה לשנות את החיים שלך לטובה. להפסיק לגרום לעצמך להרגיש רע כל הזמן. לנסות לראות דברים בצורה אחרת. בצורה אופטימית - למרות שזה קשה.

birka

New member
תודה.

אני יתחיל לבד. סביר להניח שאני עוד אבקר פה. הרבה.

אחשל

New member
"מה כבר קרה"../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לשמחתי לא נתקלתי עדיין בחוסר רגישות כל כך קיצוני... ההשוואה למי שגדלו יתומים בכלל לא רלוונטית, ובכלל אני אל מתייחס לשק הצרות של מישהו אחר, כשאני בוחן את שלי. לא זה מה שיעזור לי למצוא את הפתרון. לא קל למצוא אדם שיקשיב בצורה אובייקטיבית ויעזור לך למצוא את הדרך שלך במבוך, בלי עודף אמפתיה מחד או חוסר רגישות מאידך, אבל זו לא סיבה לוותר על הנסיון להיעזור במישהו. אני לא רוצה חו"ח לרפות את ידייך במאמץ שלך לחזור לחיים "נורמאליים", אבל -
אם אין לך מושג איך (כדברייך), כדאי שתקבלי ייעוץ והכוונה שימנעו ממך מלטעות בהחלטות ולתעות בדרך.
לגבי ההבטחה וההתחייבות לקיים אותה - האם זה באמת משהו שאת רוצה לעצמך, או שזו רק ההבטחה לאמא

birka

New member
אמממ

אני רואה קב"ן, מידי פעם, פשוט כל הזמן הוא מתחלף, או שיש עומס או שהיא בגימלים, זה לא קבוע, וללכת למישהו קבוע זה מלא כסף. אני רוצה ללמוד רפואה, אני לא באמת יודעת באיזה תחום ברפואה, אבל זה בהחלט מעניין אותי. התחלתי היום לעבוד, וזה ממש נחמד, בזמן החופשי כשאני לא בצבא. פשוט אני חייבת להתחיל לזכור את הדברים הטובים שהיה לי איתה, ולא את הרעים, וזה מה שאני עושה עכשיו. פשוט זה קשה... כי הייתי איתה בעיצומו של תהליך ההתבגרות... ואתם יודעים כמה רבים בגיל הזה.. על הכל.

אחשל

New member
תחלופת מטפלים ../images/Emo31.gif../images/Emo4.gif

זה רע מאוד, ולא תורם להתקדמות. איך אפשר לקדם טיפול אם כל פעם צריך להתחיל מהתחלה
אני מבין את התסכול שלך
. דיברת על זה עם מפקדת המרפאה?

birka

New member
אמממ

אז זהו, שהקבנית שלי הבינה שזה לא בריא, והיא העבירה אותי לטיפול של מפקדת המרפאה... הבעיה היא שלא בא לי כבר... כבר נמאס... אני 7 חודשים אצל אותה קבנית, והיא פתאום אומרת לי שהיא לא חושבת שהיא יכולה לעזור, ומעבירה אותי למישהי אחרת.? נסיון משנה דברים מן הסתם. אבל אני עובדת צמוד לרופא (חופלת) והוא נמצא בקשר ישיר איתה, ואני שונאת שזה ככה, יש מן דיווח ישיר על "המצב שלי". הייתי אמורה להתקדם, אולי... לתפקיד חוג"דת... אבל בגלל "ההתקפי בכי" והמצבי רוח הוא לא חושב שאני יכולה להתמודד עם זה. יותר מידי אנשים עושים פסיכונאליזה "למצב" שלי... ואנשים מתמודדים עם מוות כמעט כל יום... ואני תקועה. המפקדת מרפאה נחמדה והכל... ואני מניחה שאני צריכה לתת לה צ'אנס... נראה מה יהיה עכשיו, המפגש הבא שלי איתה הוא עוד חודש בכלל. לא יודעת מה זה ייתן.

למעלה