היי שוב לכולם.

היי שוב לכולם.

אחרי שהסתובבתי בין כל האספים במוזיאון (ותסלחו לי שלא הגעתי למפגש:) ), הבנתי שיש לי יותר מאוסף אחד. רק בגלל שלא השקעתי באוספים האחרים, לא החשבתי אותם כאוסף. במדבקות (פירוט בנושא באחד הדפים הקודמים) השקעתי הרבה זמן בשבוע אחד וכל שבוע הסתובבתי וחיפשתי חדשות. אבל כשהסתובבתי בין האוספים, ראיתי צדפות ואמרתי (היי, גם לי יש אוסף כזה), אח"כ ראיתי אבנים (היי, גם לי יש כאלה), אבל מכיוון שאת כל הצדפות אספתי פשוט מחוף ים (ומתוך הים) וגם את האבנים אספתי ממקום אחד, פשוט החשבתי את זה כמשהו שהבאתי איתי (ומאוד יקר לליבי) אך לא כ"אוסף" מה דעתכם? האם אוסף (וגם אני ראיתי את המילים הנרדפות..) לא במובן המילולי יכול להיחשב כך רק כאשר משקיעים בו?

beni165

New member
בודאי

לדעתי (וגן ליילנד התייחסה לזה) אוסף לא נמדד בכמות הכסף שמושקעת בו, הוא יקר לליבך? את מתרגשת מכל צדף חדש? את מסתכלת עליהם מדי פעם ומתמלאת אושר? זה האושף שלך... כל אוסף נותן לך משהוא אחר. בשלב מסויים האוסף נכנס גם לארנק אבל הוא אוסף עוד לפני זה.

היי בני, זו בדיוק כוונתי

אין צדפים חדשים או אבנים חדשות. זה פשוט קיים. זה כמו למשל שתקבל בירושה או סתם ממישהו אוסף בולים. ואתה לא ממשיך את האוסף, לא מחפש בולים חדשים, האם עבורך יש לך אוסף? אתה לא משקיע בו (גם מבחינת זמן) טוב, כנראה מבחינתי זה לא כך. או לפחות לא היה כך עד שהלכתי בתערוכה ואז הסתכלתי על כך שיש לי אוסף, הוא פשוט לא מתחדש ולא השקעתי בו. (בצדפים השקעתי הליכה לים ללא שום הוצאה כספית)

beni165

New member
זה השלב הראשון...

השלב השני הוא פשוט להודות בכך שאת מכורה לאספנות, אגרנית... אבל לא לדאוג, את בחברה טובה. פעם קראתי לזה קולקטהוליק...

למעלה