השלום והברכה עליכם
שלום לכם
שמי עמית ואני ראיתי את הסרטון של אמנון לוי, וגם יצא לי להתקל בחיי באנשים שמאסו בגישה הדתית, מעניין אותי לשמוע או לפחות לדעת איך מרכיבים תמונה של חיים חדשים בעולם משתנה שהתוצאות לא ידועות מראש.
חקרתי את הנושא על עולם היהדות ודיברתי בעבר עם בעלי תשובה שאמרו לי "היהדות החרדית היא...."
מי שמבין קצת היסטוריה יודע שהיהדות היא לא חרדית אלא היא זהות לאומית שאפשר לאגד בתוכה שאלות לצד תשובות, מעניין שיש מהפך גדול מאוד בעידן המודרני שסומך על קבוצה שאומרת לי "איך לחיות".
הנושא של אתיאיזם הוא מורכב וקצת חסר מעוצרים בעולם היהודי, יש את ירון ידען שהוא נכנס ברגל גסה לעולם הזה וויכוח איתו הוליד תוצאה שהבן-אדם יכול להיות צודק בחלק מדבריו אך צניעות לא תזיק בדיון מתורבת.
אני אנסה שלא לגלוש לנושאים אישים, כי אני מבין שכל אחד ואחת פה עברו משבר אישי ועולם התורה של עם ישראל נכנס בדוחק אל תוך תהום רבה שבה "הדת היא הקובעת" נוטה אני להסכים איתכם שגם אני סולד מעולם הדת במובנים שונים כי העולם הזה נראה לי מנותק מתכליתו היעודי וכל הזמן דיברו איתי על שכר ועונש עולם הבא ושאר גיבובי שטויות שגרמו לי להתרחק יותר ויותר...
אני אומנם רווק שמבלה את שארית זמני בלהבין איך העולם מתקיים בלי יותר מדי רציונאליות ומחשבה עיקשית שצריך לתפעל את השכל שעות נוספות, אני מחפש מרגוע ועונג להפיק מהעולם הזה, מבלי לכעוס על שגיאות של בני-אדם.
אני כרגע מתגורר בירושלים ומסקרן אותי לדעת האם אוכל ליצור קשר עם אנשים מהקהילה פה.
בברכת שבוע טוב
עמית