היי שבת שלום לכולם

madona22

New member
היי שבת שלום לכולם

אני בת 54 בעיצומו של תהליך גירושים, לא השמיים לא נפלו עלי ואני מתמודדת די יפה, אבל קשה לי מאוד עם הכעס ותחושת הרחמים שאני מרגישה כלפי האקס שלי ואני אסביר, אנו נשואים קרוב ל-25 שנה והורים לילדים בוגרים ומקסימים . לפעמים בלילה הייתי מסתכלת עליו וחושבת מי זה האיש הזה שלצידי? ולמה אני איתו במיטה אחת? אבל מיד הייתי תופשת את עצמי ומתמלאת רגשי אשם וכועסת על עצמי על שבכלל העזתי להעלות במוחי את הספקות האלה שהרי הוא אבי ילדי הבחור המקסים איתו התחתנתי. ואני מנסה להבין מה קרה לנו ומתי זה קרה לנו האם עומס החיים הוא שחיבל ברגשות שלי ? האם העובדה ששנינו היינו כל כך עסוקים? האם העובדה ששנינו עבדנו מבוקר עד ערב מנסים לעמוד בתשלומי המשכנתא והחיים מטפלים בילדים והולכים לישון קרועים מעייפות וכבר שנים שאנחנו במירוץ המטורף הזה שלא השאיר לנו זמן משותף, וכן אני יודעת שלהזמין צימר בצפון או ללכת למסעדה לאור נרות היה יכול להציל את יחסנו אבל זה רק הטריף אותי יותר למי לעזאזל יש זמן לצאת ולבלות ויותר מזה האם זה מה שהיה יכול להציל את היחסים שלנו?. אני אפילו לא יכולה לאמר מתי קלטתי שמשהו השתנה ברגשות שלי כלפיו בתוך כל הלחץ לא התעכבתי לבדוק מה קורה לנו, כן, שמתי לב שאין בנינו סקס כבר הרבה זמן ולא שאלתי את עצמי שאלות בקשר לזה אבל אפילו אני עם יכולת ההדחקה שלי נעצרתי בסופו של דבר כדי להתבונן בחיי ולא יכולתי לשקר יותר לעצמי והבנתי שאין לי כבר אליו בלב כלום . והוא בצעד דרמטי קם ועשה מעשה כן, הוא הכיר אישה בנט, פליפינית שכפי הניראה מצליחה במקום שאני נכשלתי. והוא בה והודיע לי ואני בקרירות רבה עניתי שזה בסדר ושאני מאחלת לו הצלחה ועכשיו, איך מטפלים בנושא מול הילדים בבית מול הילדים שנמצאים בחו"ל ומצאתי את עצמי מנצחת על המצב באופן יוצא מין הכלל בעדינות,בחוכמה,בשקט ובצינעה עד ליום בו עזב את הבית. היום אני לבד עם ילדי, בבית עשיתי מעט שינויים שיתאימו למצב החדש, הילדים חזרו מחו"ל (נסעתי לשם כדי להודיע להם) והכל מתנהל בסדר ,הוא גר בדירה שכורה עם עוד 7 אנשים כולם עובדים זרים , עזב את הבית רחוק מילדיו רחוק מהגינה שטיפח כל חייו רחוק מהכלב שהוא כל כך אהב (הוא לא לקח את הכלב כי אין לו מקום) רחוק מהבית שבנה בעשר אצבעותיו ואני לא מצליחה שלא לכאוב את הכאב הזה בשבילו וזה מטריף אותי, כולם אומרים לי שזו בחירה שלו וזו דייסה שהוא בישל ובכל זאת אני לא מצליחה להשתחרר מרגשי הצער והרחמים כלפי האיש.(מדובר באמת באיש אבא ובעל טוב) פשוט היתה התרחקות תהומית בנינו. לאחרונה התחלתי לבקר אצל מאמן אישי עד כה 2 מפגשים, אני לא יודעת לקראת מה אני הולכת ומה בדיוק אני עומדת להשיג אבל בינתיים החלטתי שזה עדיף לי מפסיכולוג (גם המחיר היה סביר) . מקווה שתוכלו לשפוך קצת אור ולהסביר לי האם צעדי נכונים? האם באמת אוכל להעזר במאמן? אגב גם מצבי הכלכלי לא כל כך טוב היום. תודה למי שקרא עד הסוף. מחבקת את כולכם ושבת שלום.

אוריק3

New member
היי מדונה..

סיפור מהחיים... רק שלא ציינת או שלא ראיתי . מה מטרת הליכתך לאימון?

madona22

New member
היי אוריק תודה על תגובתך

אני עצמי מלמדת (תחום אחר) יצא שאחת התלמידות שלי היא מאמנת אישית והיא יעצה לי לעבור אצלה אימון אישי כי לדעתה אני לא מנהלת את עצמי נכון בתחום המקצוע שלי, אבל, מה שקרה הוא שבמגביל התחלתי בתהליך הגירושין שלי אז בינתיים אנחנו מדברות בעיקר על הנושא הזה ועדיין לא הגענו לנושא שלשמו הלכתי אליה .אני לא יודעת בדיוק מה אשיג שם ואיך בכלל פועלת השיטה הזאת של אימון אישי היה קל מאוד לשכנע אותי אולי דווקא בגלל המשבר שאני עוברת אני מקווה שעשיתי צעד נבון בינתיים, אני מרגישה כמו על ספת הפסיכולוג עם הבדל אחד המאמנת מדברת שלא כמו הפסיכולוג.

אוריק3

New member
הרעיון האימוני מצויין, ברם לטעמי הקשר

המקדמי בינכן בעייתי קצת.

אוריק3

New member
לטעמי הקשר בן מאמן מאומן צריך להתחיל "טהור"

ולא נשען על איזה קשר מוקדם שעשוי להעיב על איכות "נקיון" האימון

madona22

New member
אוריק סליחה על האיחור בתגובה

לא הייתי קורא לזה קשר, את המאמנת הכרתי דרך סדנה קצרה מאוד שהעברתי אני לא מכירה אותה והיא לא אותי פרט לכמה מפגשים קצרים שהעברנו יחד עם עוד משתתפים , במהלך הסדנה הבחינה המאמנת שאני לא מתנהלת נכון מול המעביד שלי והציעה את שירותיה.

isaacm

New member
המציאות חזקה יותר מהדמיון שלנו

אתחיל מהסוף. לדעתי תוכלי להיעזר במאמן. אוריק שאל, וגם אני תוהה - למה את נעזרת במאמן? (על מה אתם עובדים?) בעיקרון, מתוך מה שסיפרת - כל מה שעשית נכון. זה מאד חשוב לך? בתחילת הודעתך כתבת על תחושת כעס ורחמים. ראיתי את הרחמים, תרצי לשתף קצת על הכעס? מעניין אותי איציק

madona22

New member
כן איציק יש בי

כעס על העובדה שנבגדתי נכון אני יודעת שיהיו כאלה שיגידו את היא זו שדחפה אותו לחפש אישה אחרת שהרי היתה התרחקות מצידי ובנוסף גם פסקה האהבה אבל נשארתי איתו בכל זאת נשארתי כי פחדתי לפרק את המשפחה, כי השלמתי עם חיי איתו וכי בסך הכל לא היה לי כל כך רע איתו הוא היה בעל ואבא טוב לא יותר ואז ביום בהיר אחד הוא מטיל פצצה ואומר שהוא מצא אחרת ורוצה להתגרש זה מאוד פגע בי וכן יש בי כעס על שבמקום לבוא ולדבר לנסות לשפר אתה מחפש ומוצא אישה אחרת זה מאוד פוגע . אבל הלבד הזה דווקא מעצים אותי ואני רוצה לשעוט קדימה ולהתחיל פרק חדש בחיי וזו הסיבה שהחלטתי לתת הזדמנות גם לאימון אישי למרות שאני לא בדיוק מבינה את השיטה. עדיין לא.

isaacm

New member
תראי מדונה, ממה שאת כותבת אני רואה

שאת מאד מאוזנת בקשר למה שקורה איתך. אולי יש קצת רגשות אשמה שמציקים לך, וקצת כעס כי את מרגישה נבגדת (ואולי את אפילו צודקת), אבל בסך הכל את בסדר. אז יש דברים שקצת מפריעים לך. אוקיי. בסה"כ זה לא נורא, זו המציאות - וגם אם הדברים קצת מפריעים, את מסתדרת איתם. בכל זאת, בואי נראה אם אפשר קצת להקל על התחושות שלך. הנה אמליץ לך על תרגיל - וכמובן אסביר לך את המשמעות שלו - לפני ואחרי. כדי לעזור לך להיות במקום בו את חווה את המציאות כמו שהיא, ללא שיפוטיות (אם זה טוב או רע), בא התרגיל. במקום לשפוט את המציאות תוכלי להעריך אותה כמו שהיא, להפיק ממנה את התועלות ולשפר את החלק שתרצי לשפר, פשוט בראש נקי. אם המטרה נראית לך, הנה התרגיל. פעם אחת ביום, למשך חמש עשרה דקות, פני את עצמך מכל עיסוק אחר. יש לך פגישה עם האדם החשוב ביותר בעולם. את! שבי במקום בו לא תהיינה לך הפרעות. חשבי על כל הדברים שאת מוקירה תודה עליהם. אני מתכוון לכל הדברים שיש ואת מוקירה תודה על קיומם. אני בפירוש לא מתכוון לכך שאת מוקירה תודה על כך שלא שדדו אותך אתמול, או שלא פרצו אלייך הבייתה. אני מתכוון על העבודה שלך, על הילדה שלך, על החברה שלך, וכל דבר אחר שעולה בדעתך. תהיי עסוקה בהוקרה הזו רבע שעה. זה תהליך, והוא פועל אצל כל אחד בצורה שונה - אבל תמיד בצורה מיטיבה. מעבר לזה - שאת זה תעשי בפרטיות שלך, אזמין אותך לשאול את עצמך שאלה: איפה את רואה את עצמך בעוד ארבעה חדשים מבחינת מערכת היחסים שלך עם בעלך? בכוונה בחרתי ארבעה חדשים, שהרי עלו כל מני אופציות כאן . . . מה שאני מבקש ממך זה שאם יש לך ספק בכל חלק שהו מהמחשבה שלך על השאלה הזו - שימי את עד ימין על הטבור (כף היד פרושה על הבטן) וקחי לךל את המחשבה הראשונה שעולה לך. איל זה נראה לך? איציק

גלעד63

New member
בואי נראה אם הבנתי נכון -

1. מתי שהוא במהלך חייכם המשותפים הפסקת לאהוב את הבחור - לא שקרה משהו, סתם, נסיבות החיים. 2. הבחור, כנראה, זקוק מאוד לאהבת אשה ועל כן הלך ומצא אשה אחרת שתמלא אצלו צורך חשוב זה במקומך. 3. לצורך כך עזב הבחור בית מסודר ומטופח שבנה בעצמו, את הגינה, כלב, ילדים ואותך ועבר להתגורר בדירה שכורה עם עוד 7 עובדים זרים. מכל מה שרשום למעלה אני מבין שהיה עדיף לבחור, לדעתך, לדבוק בחיים נטולי אהבה בשביל לשמור על הבית, הגינה, הכלב והילדים. הבנתי נכון? ולשאלתך - לא, לא נראה לי שמאמן יכול לפתור את בעיית היחס שלך לבעלך לשעבר.

madona22

New member
זאת הנקודה גלעד

אני יודעת שהמהלך הזה שלו בא כתוצאה מההתרחקות שלי ומהעובדה שהפסקתי לאהוב אותו ולכן אני כואבת כי אני מרגישה אשמה, אני מרגישה כאילו בגללי הוא היום רחוק מילדיו ביתו וגר בתנאים לא תנאים מתחושה זו אני רוצה להשתחרר שהרי הוא עשה את הבחירה הזו הוא בגד בי לא אני בו ובכל זאת קשה לי וכן יש בי גם כעס, באשר למאמן אולי לא לפתור את בעיית היחס אבל לראות את הבעיה באור אחר זה אפשרי?

גלעד63

New member
מה שכתבתי למעלה

היה מה שהבנתי ממה שאת כתבת לגבי מה שקרה באמת. אבל האמת היא שבעצם קרה משהו אחר לגמרי - ההליכה שלו לא קשורה לשום דבר שאת עשית או לא עשית, הוא פשוט הלך ולמיטב ידיעתך (לא ניחושים והשערות - ידיעה ממש) לא היה שום דבר שיכולת לעשות כדי למנוע את זה. בואי תנסי רגע לוותר על רגש האשמה, אפילו בלי להשתכנע, סתם בתור תרגיל אינטלקטואלי, איפה את עומדת מולו בלי הרגש הזה? ודבר אחרון - מהתיאור למעלה אני מבין שהמאמנת שלך לא באמת מעבירה אותך תהליך אימוני בעניין, יותר משמשת כחברה טובה וככתף תומכת ואת יודעת מה, במקרה הזה נדמה לי שזה מה שאת באמת צריכה כרגע
.

האלי

New member
עכשיו בשעת לילה מאוחרת

אומרים שגברים בוכים בלילה. אני חושב שגם לנשים זה זמן טוב לאוורר את הרגשות, להוציא אותם בכנות, בלי שיהיה לך צורך "להציג הצגות" בפני אף אחד. נראה לי שזה זמן טוב לבדוק. מה באמת כואב שם? כואב לך עליו? או על הלבד שהוא השאיר לך? אם תרצי לענות מעל דפי הפורום נוכל להמשיך ולראות מה קורה לך ולמה.

madona22

New member
האלי כן אני לפעמים

בוכה גם ביום, האם זה על הלבד? לא יודעת אני דווקה די מסתדרת יפה לבד ובאמת השמים לא נפלו נכון שהכל עדיין טרי וחדש אבל אני מאוד רציונאלית ואני מסתכלת קדימה וכן האלי נמשיך מעל דפי הפורום. תודה ושבוע טוב לכולכם.

אוריק3

New member
שאלת לגבי מטרת האימון מבחינתך..

אכן אימון אמור לסייע לך בכמה תחומים. לטעמי את צריכה לבוא לאימון עם שאלות יסודיות מבחינתך. כמו מה את רוצה להיות אחרי האימון..

האלי

New member
על מה?

לשיטתי נדרשים ארבעה שלבים כדי לצאת ממקום שלא טוב לך למקום טוב יותר. א. לזהות את המקום בו את נמצאת. ב. להגדיר את המקום שאליו את רוצה להגיע. ג. להתוות את הדרך מאלף לבית. ד. ללכת לאורכה של הדרך. נכון שעל פניו נראה לך שאת יודעת איפה את נמצאת, אבל תהליך אימוני (או טיפולי, אם הוא טוב, לא משנה איך האדם שינחה אותך קורא לעצמו) יכול לחשוף את הסיבות האמיתיות של התחושות שאת מרגישה. אולי תחושת האשמה שאת מדברת עליה היא אשמה שאת סוחבת איתך? יתכן שרגש האשמה הזה בכלל לא שייך למה שקרה ביניכם שהוביל לפירוד? אולי זה רגש אשמה ישן שאת סוחבת איתך מזמנים רחוקים ועכשיו רק התעורר? אולי זו התחושה שאת נבגדת שמעוררת היא תחושה מאד ישנה שאין על מי לסמוך ושתמיד אנשים מאכזבים אותך? אני מזכיר פה תחושות שאני פוגש לעיתים מזומנות אצל אנשים איתם אני עובד, אין זה בהכרח התחושות שעולות בך שהרי אותך אישית אינני מכיר. אבל חשוב לך לזהות מה הן התחושות האמיתיות שהמשבר הזה עורר בך. וזו עבודת עומק שלא תמיד מאמן הוא האדם המתאים להתמודד איתה. למרות שזו לא חייבת להיות עבודה ארוכה ומייגעת בסגנון הפסיכואנליזה הקלאסי. זה תהליך שאפשר לעשות אותו גם יותר מהר. אחרי שתדעי מה באמת עורר בך המשבר הזה ומדוע תוכלי להחליט איך את רוצה שיראו החיים שלך מכאן והלאה (זה תחום שהרבה מאמנים ישמחו לעבוד איתך בו) ואז סמני את הדרך ובעזרת מאמן טוב ראי שאת הולכת בה בלי לעצור. כל התהליך הזה אמור לדעתי לקחת בין ארבעה לשמונה חודשים של עבודה אינטנסיבית ואמיצה לכל היותר. בהצלחה.

הי מדונה

שמחים שפתחת את הנושא ושיתפת אותנו. קודם כל בהצלחה באיזו דרך שלא תלכי. למרות שהסיטואציה לא נוחה, אני נוטה להאמין שרק דברים טובים יצאו מכך גם לך וגם לבעלך. לגבי רגשותייך כלפיו, אני חושב שבהחלט יש מקום שתחשבי מהם בדיוק, והאם היית רוצה אולי בסיטואציה מסוימת לבטל את תהליך הגרושים ולחזור אחורה, ואני אגיד לך למה. לפי שמשתמע מהסיפור עליך ועל בעלך, בעלך הוא קודם כל במן fase שבהחלט יעבור לא תוך חצי שנה שנה (זו אינטרפטציה שלי - נא לא לקחת אותה כתורה מסיני :) פשוט קחי את זה כדבר אפשרי) זה עדיין לא אומר כמובן שהוא ירצה לחזור לחיי הנישואים, אבל גם זאת אפשרות . להרגשתי את הגבת באיזושהי צורה רפלקסיבית להודעה שלו, גם בגלל שיחסיכם הצטננו במהלך השנים, וגם בגלל שבגלל מי שאת, אישה טובה ואחראית ומפוקחת, שמבינה לרגשות הזולת, את כבר מזמן מאמינה שגירושים ופרידה אינם סיבה לפתיחת מלחמה, ושבמיוחד אם אין רגשות חזקים יותר, אפשר להפרד ברוח טובה. אני לא אומר שמחשבות אלה אינן נכונות, להפך - הלוואי ויותר מתגרשים היו נוקטים בגישה כל כך בוגרת. מצד שני, אל תתעלמי מרגשותיך. אין ספק שיש אלמנט של אכזבה וכעס מסוימים שהם בסדר גמור. אני חושב שיש מקום להביע אותם ולדבר עליהם, וזה לא מוריד ופוגע מערכך. ברכות לדרכך החדשה, ובהצלחה. שפי

madona22

New member
הי שפי תודה על תגובתך כן אני

מנסה לברר ולזהות את הרגשות שלי ומאוד מאוד קשה לי אני לא יודעת אם זה כעס או עלבון או רחמים או רגשי אשם או הכל יחד קשה לי להצביע על רגש מסוים ולהגיד כן זהו זה מה שאני מרגישה הכל מאוד מבולבל אני יודעת למשל מתוך תסריטים שאני מעבירה לי בראש, שלא הייתי רוצה שהוא יחזור כי די נחמד לי וטוב לי בלבד הזה גם כל התהליך הזה של הבגידה שלו ניראה כל כך הזוי ומוזר התאהבות בעובדת זרה ומגורים עם עוד כמה עובדים זרים הכל ניראה כל כך הזוי ונדמה לי שאוטוטו הוא פשוט יתעורר ומה אז? ואני מנסה בכל כוחי לעבוד על עצמי להשתחרר מכל המחשבות האלה למרות שביומיום אני מתפקדת מצויין והכל בסדר ובכל זאת אני מוצאת עצמי מנסה לפרש ולפרשן אותו על כל צעדיו ומהליכיו ולמה הוא עשה כך והאם זה בגלל כך וזה ממש מעייף אותי הייתי רוצה להבין בדיוק מה אני מרגישה לזהות לטפל ולסיים .

למעלה