היי, שאלה

mimi227

New member
היי, שאלה

כמה אפשרויות יש לבחור ועד של 9 בנים ו-3 בנות מתוך 10 בנים ו-14 בנות? הבנתי את ההסבר שהיה פה בפורום לגבי בחירה של n-1 מתוך n מספרים, שזה שווה בעצם ל n בעצמו, אז לבנים יש 10 אפשרויות, אבל כמה לבנות? ואך מצרפים את הנתונים ביחד? אשמח להסבר מפורט עד כמה שאפשר תודה! :)

mimi227

New member
אני בחורה ../images/Emo68.gif

והתשובה אמורה להיות 140 לא ברור לי איך זאת שאלה מאיזו סימולציה שעשיתי לא זוכרת איזו סימולציה, או מהאוגדן או של יואל גבע ואין הסברים, רק מספר תשובה יכול להיות שזאת טעות

mimi227

New member
כן

זאת השאלה, וזאת התשובה הרשומה מצאתי טעיות בספרים של זיו כספי למשל, אני מניחה שיש טעויות בעוד מקומות ואני מניחה שגם התשובה פה היא טעות כי הדרך היחידה להגיע ל 140 היא להכפיל את מספר הגברים במספר הנשים, וזה לא נכון בכלל כי הועד אמור למנות רק 9 גברים ושלוש נשים בגלל זה העלתי את השאלה לפה כי לא הצלחתי בשום דרך להבין איך הגיעו למספר הזה או אפילו למספר קרוב לזה.

iziman

New member
גם אני הגעתי למספר הזה.

הדרך היא : יש 10 גברים צריך לבחור 9 , כלומר צריך 1 שלא יבחר וזה נותן לנו 10 צירופים . יש 14 בנות וצריך 3 , כלומר 14*13*12 אבל צריך לחלק ב3 עצרת כי הסדר לא חשוב . וכך אנו מקבלים את החישוב הבא 14*13*12*10 לחלק ב6 . והתשובה היא 3640

Xenox

New member
בחירה של 3 מתוך 14

נעשית כך: 3! / 14*13*12 כלומר 364. ע"מ לבחור ועד כדרוש יש לבחור בן שלא ישתתף וגם 3 בנות. תכלס כמו שרשמו, זה יוצא 3640 את יכולה להעלות את ההסבר של הספר?

mimi227

New member
אין הסבר, זאת שאלה מאחת הסימולציות

ואין הסבר,רק מספר תשובה, וגם כל התשובות היו מספרים די קטנים 140, 120 וכאלו בגלל זה לא הבנתי איך הגיעו לזה. בספרים של יואל גבע למשל, אין הסברים בכלל (בספרי תרגול) אבל כשנתקלתי בתרגיל שלא ידעתי לפתור הייתי בודקת מה התשובה, ויש הסבר קצר על איך הגיעו אליה, אז הייתי מבינה את העקרון ומיישמת על שאר התרגילים. בשאלה הזאת לא הצלחתי להגיע לשום מספר נמוך בשום דרך אז ניסיתי פה
וגם אני מתקשה באופן כללי בחילוק בעצרת, אני לא תמיד סגורה בעצרת של מה לחלק (למשל בשאלה הזאת לא ידעתי אם לחלק ל 3 עצרת לפי הבנות, או אולי ל 12 עצרת לפי כל הועד) אז לא ידעתי איך לפתור.

Xenox

New member
השימוש בעצרת לא מסובך כ"כ

אם אין חשיבות לסדר בין האיברים שאנחנו צריכים לבחור אז מחלקים בעצרת של כמות האיברים שנבחרים ע"מ להימנע מכפילויות בבחירה. אם יש חשיבות לסדר, למשל צריך לבחור ועד בו יש יו"ר וסיו"ר כלומר צריך לבחור אדם ספציפי לכל משרה ואז הסדר משנה. בהצלחה נ.ב איזו סימולציה? של מי?

mimi227

New member
תודה על ההסבר

אני לא זוכרת מאיזו סימולציה אני אעבור מחר על הסימולציות לגבי השימוש בעצרת, אוקיי, מחלקים במספר האיברים שצריך לבחור, אז למה לא בחלקים נניח בעצרת 12? או בעצרת של 10? יש עשרה בנים שגם בהם לא משנה סדר הבחירה בקיצור-אני מבינה את הרעיון באופן כללי, קשה לי קצת ליישם אותו

Xenox

New member
לא מחלקים במס' האלו כי בחרנו פעם

אדם אחד ופעם שלושה. פשוט מאד

נ ט ע 18

New member
אולי

יכול להיות שהם שכחו לכתוב את ה1 לפני ה 3? כאילו שזה יהיה 9 בנים ו 13 בנות? רק ככה התשובה יכולה להתאים..

למעלה