היי, שאלה =)

A 1525

New member
היי, שאלה =)

אממ, אני לא דובר רוסית
, אבל הייתי רוצה לדעת אם קיים איזשהו אתר שמראה הקבלה בין כל אות רוסית, לאות באנגלית (ז"א מבחינת איך שהיא נשמעת), או אפילו בעברית, שזה יהיה נחמד עוד יותר
. תודה רבה =)

i v g y

New member
אין הקבלה מלאה

יש אותיות או יותר נכון הבעות שאין להן הקבלה ואין לי מושג על אתר או משהו אבל זה לא בעיה לרשום את רוב האותיות איך הן נשמעות

A 1525

New member
המממ,

אז תוכל לרשום לי בבקשה
? אני אודה לך מאוד..
.

נצל"ש

אדגר, יש לך אולי המלצה לג'וב כלשהו שאני אוכל לבקש מהקצין מיון? בסוף הטירונות אני אראה קצין מיון, והבנתי שאם אעמוד על שלי אוכל לקבל כמעט כל ג'וב שאינו מותנה במיונים קדם צבאים וכו'. עכשיו, אני בדילמה כי אין לי שמץ של מושג מה להגיד לו בכלל. כעקרון, מה שמנחה ואתי בבחירת הג'וב זה היציאות הביתה, כלומר, אני חייב יומיות (כי אני צריך לעשות מלא דברים במקביל לשירות), אבל מצד שני, כואב לי הלב להתפשר על איזה ג'וב של דפ"רים כמו מאבטח מתקנים שעושה שבוע-שבוע או טבח שעושה5-9. עכשיו, כידוע, אני רואה את הדור הבא של מאבטחי המתקנים, והדבר האחרון שאני רוצה זה להמשיך עם האנשים האלה גם בשירות הסדיר. הבנתי שגם הטבחים הם-לרוב-לא האליטה של צה"ל בלשון המעטה, וחבל לי להיות בג'וב כזה מושפל במשך 3 שנים. כעקרון, מה שעכשיו אני חושב לעשות זה ללכת על איזה ג'וב סביר שיציע לי הקצין מיון ולראות מה קורה שם. אם חלילה הג'וב יהיה בלי יציאות יומיות או עם יציאות יומיות אבל בקצה השני של הארץ, שאצטרך לקום ב4 בבוקר כדי להגיע לבסיס (אחרי שחזרתי הביתה ב9-10 בלילה). אני אנסה לקבל הת"ש, ואם זה לא יעזור, אז ללכת לקב"ן. אבל הבנתי שלצאת על קב"ן זה לא פתרון אופטימלי כי זה עושה בעיות גם בהמשך השירות וגם חוסם לך מלא תפקידים. בקיצור, מנסיונך, מה אתה אומר-ש מצב לג'וב נומרלי ויומיות (בלי מכתבי המלצה וכו')? או שלנסות את מזלי וללכת בדרך שהחלטתי?

Drunk Bullet

New member
נסה קורס חובשים

אם תסיים בהצלחה, יש סיכוי גדול שישבצו אותך במרפאה בבסיס כלשהו באיזור קרוב לעיר שלך (אתה חייב להיות בתחומי הקו הירוק, לכן גם אם תצא לקורס חובשים קרביים, לא תגיע לשום בסיס באיזור סיכון). אם אתה מעונין בקורס הזה, תתכונן מראש לחרוש הרבה במשך 10-14 שבועות (משך הקורס) ולהשקיע הרבה. אולי נתראה בבה"ד 10 בקורס, בתקווה שאני אצליח להגיע לשם. חוץ מזה, לא יודע מה עוד אפשר לבקש, תפקידים במודיעין, קרוב לוודאי, חסומים בפניך כי לא התמיינת. אתה יכול לנסות לצאת לקורס סמב"צים, אבל הסיכוי ליציאות יומיות בתפקיד הזה, תלוי בבסיס שבו תשובץ (ולהיות סמב"צ זה לא בדיוק עבודה קלה, למרות שאם זה מעניין אותך (עבודה עם יח' שונות, מפות תכנונים של פעילויות של יח' וכד') זה יכול להיות תפקיד לא רע, כי התנאים בדרך כלל טובים). ואם ממש לא יהיה לך מוצא מול הקצין מיון, יש את אופציית הנהג (העדפה ברורה לנהג בוס, כי מהיכרות עם נהגי בוס בבסיס שלי, הם לא עושים הרבה). בכל מקרה, קרוב לוודאי שקצין המיון יציע לך בעצמו תפקידים, שתוכל לבחור.

תודה../images/Emo13.gif

רק תזכיר לי מה הפרוש של ראשי התיבות סמב"צים? (וזה יהיה אירוני לחזור לצריפין <בה"ד 10 זה צריפין, נכון?> אחרי שכ"כ נאבקתי כדי לצאת משם)

תגיד..

אחרי קורס חובשים, אתה בהכרח משובץ כחובש מרפאה (במקרה שלי)? כלומר, ראיתי חובשים שיושבים במרפאה ורק מודדים חום ולחץ דם לכל חייל שצריך לראות רופא, ומאידך יש את החופ"לים שהם עושים קצת יותר. כלומר, אתה בהכרח משובץ לאיזו מרפאה, או שיש סיכוי שתהייה חובש פלוגתי(מסוג שראיתי עד כה)?

Drunk Bullet

New member
יש סיכוי לשיבוץ בבט"ר

ואז תיהיה לך יותר פעילות וענין בתפקיד. כמובן שהכי מעניין, לדעתי, זה להיות חובש בתאג"ד בחטמ"ר, אבל הדבר דורש שירות מעבר לקו הירוק (אבל לא יותר מזה, ז"א שלא תיקח חלק בלחימה וכד'), משמע חתימת הורים לבן יחיד. בכל מקרה, תודיע אם ישלחו אותך לבה"ד 10. אני אחרי החג מתחיל את המלחמה שלי, כדי להגיע לשם.

../images/Emo122.gif

מה זה תאג"ד וחטמ"ר?.. בהצלחה במלחמה! ואם אפשר שאלה- אתה לא מתחרט שלא התמיינת לשום תפקיד לפני הגיוס? אני עדיין מתלבט אם בכלל לבקש את זה.. כעקרון, עד היום בכלל לא חשבתי על האפשרות הזאת. תכלס, זה נראה מאד נחמד (וכמובן אין שום הבטחה שבכלל יתנו לי ללכת לזה). תגיד, יציאות יומיות זה דבר בטוח בתפקיד? ושיבוץ בבט"ר זה בעייתי, רק מחנה 80 זה בסדר.. השאר נמצאים במרחק שנות אור מהבית שלי.. (ומחנה 80 צפוי להסגר בזמן הקרוב)..

Drunk Bullet

New member
...

תאג"ד = תחנת איסוף גדודית. חטמ"ר חטיבה מרחבית. תאג"ד זה בדרך כלל אמובלנס צבאי גדול, שנע בין בסיסים שונים בחטמ"ר, ונותן שירות כשצריך. לא מתחרט שלא התמיינתי, בטח לא כשהמיונים שנשלחו אלי היו ליח' קרביות התנדבותיות, וזימון אחד למודיעין, שויתרתי עליו מסיבות מסוימות שקשורת לסיבת הזימון. לחובש קרבי אין צורך להתמיין, וכמעט תמיד ניתן לצאת לקורס הזה מהיחידה שלך. אני יכלתי לא להשאר בבסיס שלי ולחזור לבקו"ם אחרי הטירונות, אבל לא בטוח שהייתי מקבל קורס חובשים. עכשיו אחרי כמה בירורים במדור קורסים, קיימת אפשרות לצאת לקורס הזה מטעם היחידה שלי, אבל הבעיה יכולה להיות המפקדת שלי, לא תשמח לשחרר אותי. בעיקרון, לא הייתי חושב על הקורס (בסה"כ כבר יש לי 2 תפקידים, ושירות בתנאים מצוינים), אבל אם תזכר איפה תשרת הקצינה שלי אחרי החג, ואיזה סוג חובש אני שואף להיות, ישאר לך לעשות 1+1 כדי להבין למה אני קופץ פתאום. בקשר ליומיות - אם תיהיה חובש במרפאה בבסיס פתוח כלשהו, יש סיכוי גדול ליומיות (אם כי בטח תצטרך לפעמים גם להשאר ללילה, כי בלילה חייב להיות חובש גם). אם תשובץ בבט"ר, הסיכוי ליומיות נמוך. אגב, יכולים לשבץ אותך גם בטכני בחיפה.

חחחחח תודה

ואתה מדבר על מודיעין לטבית, נכון?
בכל אופן, שמעתי שמתורגמנים במודיעין זה תפקיד פ33ה (אני מכיר מישהו שהיה מתורגמן אנגלית-עברית).. ולהגיע לטכני-זה חלום..
(חצי שעה נסיעה מהבית..)

AeroSlash

New member
באמת??

הלכתי למיונים של שפות זרות או משהו. מישהי שגם הלכה חתמה ויתור אחרי המיונים. כדאי להמשיך עם זה במידה ואני אעבור?

למעלה