היי שאלה.

talellert

New member
היי שאלה.

שלום, למתכדרת שלי יש שריטות על הבטן שבהתחלה היו קטנטנות והפכו להיות יותר גדולות ואדומות. מישהו יודע מה אני יכול לעשות (אין חימום בטרריום כרגע הוא חם מספיק.)

רן333

New member
ההימור שלי הוא שהנחשה שלך מפתחת

Dermatitis - זיהום חידקי בקשקשי הבטן. (זה אכן רק הימור, מכיוון שלא ראיתי את הנחש). נדמה לי שהבעיה הזו נידונה בשרשורים קודמים. אתה מוזמן לחפש. עיקרי הדברים: א. הבעיה נגרמת על ידי חידקים גראם-שליליים, שאחראים לרוב המחלות הבקטריאליות של נחשים. ב. בד"כ, נוכחות החידקים האלה בלבד אינה גורמת לבעיה הזו (או למחלות אחרות). בד"כ ישנה מעורבות של גורם חיצוני שקשור בתנאי הגידול: מגע עם גוף חם מדי, שהיה על מצע קר מדי או על מצע מלוכלך/רטוב לאורך זמן רב. ג. במקרים קלים מאוד - שיפור תנאי הגידול וטיפול חיצוני במשחה אנטיביוטית מתאימה פותרים את הבעיה. במקרים קשים יותר יש צורך בטיפול אנטיביוטי בהזרקה. תוכל לפנות עם הבעיה לוטרינר שמתמצא בזוחלים. אם ניחשתי נכון ואכן מדובר בדרמטיטיס, הוטרינר אמור לדעת מה לעשות.

talellert

New member
...

תודה. אבל התנאים הם טובים איפה שהיה צורה ניקיתי מהר והחלפתי. הבעיה היחידה היא שהיא ברחה ליומיים והייתה על ריצפה קרה. כמו שאמרתי אין חימום זה לא ניראה כל כך קשה... אני ינסה להעלות תמונות.

talellert

New member
..

סליחה על רצף ההודעות, אבל שכחתי להוסיף פרט נוסף היא בשלבי נשל מתקדם..

talellert

New member
תמונה של הנחשה..!

סליחה על האיכות הייתי צריך לקבץ אותה=\ אבל בכל זאת ד"א הבעיה הם השריטות נעלמה לאחר הנשל..אבל בכל זאת אני הולך לוויטרינר ביום ראשון..

רן333

New member
במקור דיברת על שריטות אדומות.

אם לא דייקת, ולמעשה מה שהיה שם זה בסה"כ ורדרדות כלשהי של הגחון - יכול להיות שאין שום בעיה: בתקופה שלקראת הנשל, הגחון של פיתונים מתכדרים נעשה ורדרד. זה קורה באופן נורמלי, ולא מעיד על בעיה. בכל אופן, מכיוון שלא ראיתי את הבעיה (אפילו לא בתמונה), כל מה שאני יכול לעשות זה לנחש.

למעלה