היי......שאלה........

puchit

New member
היי......שאלה........

מקורה?..... טוב אז ככה אני לא יודעת עד כמה זה קשור לכאן אבל בכל זאת..... אני בכיתה י' ובביצפר שלנו התחילו ללמד מקצוע חדש "ניהול ידע" עכשיו...עד היום אני לא מבינה מה זה המקצוע הזה....... אני לומדת מחשבים (פסקל חח) ואני יודעת שניהול ידע זה לא תיכנות אבל זה משהו במחשבים חח ..... קיצור השאלה שלי......... הניהול ידע הזה יעזור לי במשהו? (אם אני בוחרת בזה אני עושה 5 יחידות .......) זה מקצוע חשוב? נניח לקבלה לאונ' ? ואם אני ארצה ללמוד תכנות באונ' זה יעזור לי במשהו? ההתלבטות היא רק כי אני לא אוכל להגביר שנה הבאה מקצוע אחר כמו פיזיקה כימיה וכו'...... מישהו?

galh

New member
לימודים בתיכון...

מה שלומדים בתיכון לא יעזור לך כמעט בשום דבר. לא לעבודה ולא כידע שימושי. הדבר היחיד שיוצא מהלימודים זו תעודת בגרות שאיתה מגישים בקשה להתקבל לאוניברסיטה (לימודים גבוהים). על פי הכיוון שאת חושבת שתמשיכי איתו בעתיד (ריאלי או הומני) את צריכה לתכנן את הבגרות. למקצועים הריאלים, תלמדי אנגלית, מתמטיקה, פיסיקה ברמה של 5 יח' (נותן בונוסים יפים). להומניים, את המקצועות הכי קלים שאת יכולה ללמוד
. הכי טוב זה להסתכל בתנאי הקבלה הנוכחיים של מספר אוניברסיטאות (או הטכניון) ולתכנן את הבגרות עפ"י דרישות המינימום והבונוסים של כל תואר. כל השאר (ברובו) הן בגרויות מיותרות שאת הידע את יכולה ללמוד לבד. כלומר, אם את אוהבת לתכנת, אז תלמדי לתכנת לבד (ובסיוע של הפורום, כמובן
) או תקחי קורס באוניברסיטה הפתוחה. קורס כזה גם יקנה לך פטור בעתיד.

למעלה