היי שאלה-

היי שאלה-

אני לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה אבל אני מקווה שכן. המקרה הוא כזה, ידיד שלי חילוני ,יש לו ילד בן 10 שלומד בביה"ס דתי,הוא ילד להורים גרושים שאין בניהם שיתוף פעולה כלל והילד מודע לבעיות בניהם. הבעיה של הילד בשיעורים בכיתה שהוא חולם הרבה,לא מרוכז, לא מקשיב, איך ניתן לפתור את הבעיה הזו? יש לציין שהילד לא מוכן לשבת עם האבא בעניניי הלימודים,שיעורי בית וכד', כי הוא אוהב רק להנות איתו כשהוא בא לביקורים. אודה לתשובה.

שריד

New member
לא תאמיני כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת

והיא לא עברה, נמחקה בדרך... איזו אכזבה... אכתוב לך מחר שוב בברכה שריד

שריד

New member
לא רוצה לעשות שעורים עם אבא

אורנית קודם כל טוב שיש חברים כמוך שדואגים. בתחילה כתבתי לך תשובה מלומדת וארוכה והיא נמחקה ובמזל... עבור הבעיה בכיתה כדאי לערב את המורה וגם במידת הצורך את יועצת ביה"ס. הם יפנו אותם להערכות המתאימות. בנוגע לשעורי הבית, כאשר חשבתי שוב, עלתה בי השאלה אז מדוע שלא יעשה שעורים עם מישהו אחר כמו למשל אמא... או חבר אחר או בעל מקצוע שיעזור... ואם הבעיה בעצם שייכת לאב, שהוא רוצה אך לא מצליח לשבת עם הילד על שעורים אזי ההתייחסות אחרת. כאן אני מזמין את האב לתאר את הסיטואציה ולהעזר בצוות המומחים שלנו... נשמח לשמוע את פרטי הארוע עצמו כדי לעזור, כלומר איך מתרקמת הפגישה שבסופה לא הגיע האב למטרותיו (ונראה שהילד כן מגיע- ללא לעשות שעורים). עזרתי במשהו ? שריד

הבעיה היא כזו

האמא כן יושבת איתו על שיעורים אבל האבא רצה לתרום את חלקו, אבל כשהוא בא לאבא הוא רוצה רק לשחק ולהנות, יש לציין פרט חשוב שהאבא בשנתיים האחרונות היה חסר בחייו מאיזשהי סיבה והוא חזר אליו בתחילת שנת הלימודים האחרונה והקשר כרגע סדיר לחלוטין. האבא לא רוצה ללחוץ עליו בקטע, אבל כמובן שמפריעה לו העובדה שהוא לא מרוכז בשיעורים והוא חולם וגם הייתה ירידה במחצית האחרונה בלימודים. מה אפשר לעשות בעניין של זה שהוא בוהה בשיעורים בביה"ס בחלק מהזמן, לא מרוכז וכו'?

שריד

New member
אז ככה

בתפיסה הקוגניטיבית דינמית מתבוננים על ארוע דרך המון פרמטרים אולם כמה מהם הכרחיים כדי שארוע יהיה מוצלח מהנה ומשתלם לכולם, את התנאים תוכלי לקרוא ביתר פירוט במאמר על תווך. הראשון הוא כוונה של האבא לעשות עם הילד שעורים שהבנתי שיש. השני הוא הדדיות כלומר הילד צריך לרצות ללמוד עם אבא והדבר השלישי הוא שהמשמעות של הישיבה על השעורים עם אבא היא שהוא יצליח יותר בביה"ס (תחושת מסוגלות של הילד). עכשיו, כאשר מסתכלים על המפגש בינהם, הבסיס הראשוני לא מתקיים כלומר אין הדדיות. האב רוצה ללמד והבן לא רוצה ללמוד. בנקודה הזו כיוון שהילד גדול צריך לברר איתו מהי המשמעות שהוא נותן לעשית שעורים עם האב, כיצד הוא חושב שאפשר לצאת מין המצב שבו האב רוצה לקדם אותו והוא אינו מעוניין.אם האב יראה לו למשל העקרונות בגאומטריה שעומדים בפני הקוון במשחק כדורגל בשעה שהוא נדרש לקבוע האם שחקן בניבדל או לא יכול להיות שהילד יראה את הקשר של הגאומטריה לחיי היום יום ואז המוטיבציה שלו תגדל. הרעיון המרכזי הוא מתן משמעות, לעשיה האקדמית מעבר לביה"ס, למורים ולשעורים המעצבנים. לגבי מצבי חוסר ריכוז בכיתה, שם הדבר מסובך יותר כי הילד צריך להתמודד בעצמו עם כלים שיש לו (או שחסרים לו) במטלות ביה"ס. חשוב מאוד לברר עם הילד אך הוא תופס את המצב. היום עם היציאה לחופש הגדול המשמעות של עשית שעורים היא קצת תלושה. הייתי בודק עם היועצת בביה"ס מה דעתה ובמקרה הצורך מפנה לאיש מקצוע בהתאם לחוות דעתה.

למעלה