היי שאלה

nik name

New member
היי שאלה

הייתי היום בבדיקת שד אצל כירורוג,אמר שהכל בסדר
ונתן לי הפניה לממוגרפיה (בת 40)
האם הוא היה צריך לתת לי אישור שהייתי אצלו ?
או שמספיק אישור מהממוגרפיה?

בראון10

New member
את צריכה את האישור לצורך IVF?

כי בעיקרון כירורג שד תמיד מפנה לממוגרפייה. מבקשים אישור ממוגרפייה לקראת IVF.
אם את לא צריכה, תשקלי אם לעשות את הבדיקה. אני אישית לא הייתי עושה

nik name

New member
כן לivf

לא רציתי אבל הוא אמר שאני חייבת לעשות..
ולא נתן לי אישור על הבדיקה,רק הפניה
השאלה אם אני אצטרך לחזור אליו לקבלת אישור או שמספיקה התשובה מהממוגרפיה?

בראון10

New member
מוזר, הם בד"כ נותנים גם תשובה נראה לי..

וממה שהבנתי תלוי איפה את עושה. יש מקומות שיוותרו על ממוגרפייה ויסתפקו בבדיקה ידנית.

איגי84

New member
כשהרופא פוריות שלי ממלא את הטופס בקשה ל-ivf

הוא כותב שהייתי בבדיקה אצל כירורג שד (על סמך זה שאני אומרת לו שהייתי בבדיקה). בשביל האישור של הקופה זה מספיק, אבל אני קצת יותר צעירה (34). יכול להיות שאת יכולה לראות באינטרנט סיכום של הביקור אצל הכירורג?
הכירורג שד אמר לי לא להסתפק בבדיקה ידנית ושלח אותי לעשות אולטרסאונד שד.

אני הייתי עושה את כל הבדיקות שהכירורג שד ממליץ עליהן, גם אם לא צריך לצורך האישור של הטיפולים.

nik name

New member
אני עוד חדשה בכל העניין של הivf

יש מצב שאגיע לרופא שלי (רופא פרטי) עם שאר הבדיקות ,והפניה שהייתי אצל כירורוג ובקופה יאשרו לי?
כי כרגע אין תורים זמינים לממוגרפיה
ועוד צריכה לחזור לכירורוג שיאשר לי את הבדיקה... וזה סתם לוקח עוד זמן

מפעם

New member
מעל גיל 40 צריך ממוגרפיה וגם בדיקה ידנית

אם תחסר לך בדיקה אחת יתנו לך להתחיל אבל תצטרכי להשלים וגם חשוב מאוד לדעת מה המצב כי התוספת של ההורמונים בטיפולים עלולה להחמיר מצב או נטייה קיימים.
אם אין תורים זמינים במכון מסוים תבדקי במכונים אחרים באזור שלך ואל תוותרי על הבדיקה.
בהצלחה!

nik name

New member
היי, השגתי תור לשבוע הבא

ושוב שואלת אם מספיק להביא את התוצאות של הממוגרפיה, או שאצטרך לחזור לכירורוג שיתן אישור?
&nbsp
תודה

haych

New member
למה שלא תשאלי את יחידת ה-IVF?

אני מניחה שהנוהל משתנה בין היחידות השונות.
ההגיון שלי אומר שמספיק להביא את אישור הממוגרפיה, אבל לא הכל הגיוני בחיים

מפעם

New member
מספיק המסמך שתקבלי אחרי הממוגרפיה

תגישי אותו ליחידת ivf כשתפתחי את התיק ואת לא צריכה לחזור לכירורג אבל אם הוא ביצע בדיקה ידנית ולא נתן לך סיכום ביקור זה לא תקין. בכל מקרה את יכולה לגשת למרפאה גם בלי תור ולקבל העתק.

Nakatoma

New member
אני לא הסכמתי לעשות ממוגרפיה

הם הסתפקו בסיכום של הבדיקה הידנית, הסיכום נכתב על ההפניה לממוגרפיה וזה מה ששלחתי למרפאת הפוריות בנוסףוהודעתי להם במפורש שאני לא מעוניינת לעשות ושלא יעצרו לי את הטיפולים בגלל זה

מפעם

New member
היה שרשור בנושא לא מזמן (שאבד בבור התקלות)

מישהי התלוננה על כמה שזה מטרד לעשות את הבדיקות האלה ו..אכן זה לא כיף בכלל אבל אלה דוקא הבדיקות שאני שמחה לעבור כי עם כל חוסר הנוחות הן חשובות כל כך.
אנחנו עוברות טיפולים מתוך מסירות וכמיהה להיות אמהות וחשוב לודא שנזכה להיות אמהות בריאות לילדים שיוולדו לנו ולא נמסור את נפשנו ממש ונשאיר יתומים חס ושלום.
אפשר לעשות גם אולטראסאונד, אפשר להסתפק בבדיקה ידנית, העיקר שנהיה בריאות.

nik name

New member
זהו שגם אני לא רציתי לעשות

הכירורוג אמר לי בגלל הגיל אני חייבת
האמת שאני חוששת מהקרינה בממוגרפיה בגלל בעיה בבלוטת התריס ,יש לי תת פעילות
הרופא אמר שזה לא משפיע,אבל עדיין זו קרינה..
&nbsp

ursula1111

New member
אני עשיתי רק ממוגרפיה

זה הספיק ל ivf, אף אחד לא ביקש סיכום של כירורג שד. אני דווקא נבדקת אצל כירורג שד כל חצי שנה (היסטוריה משפחתית), אבל לא ביקשו אישור ממנו ולא לקחתי.

journe y

New member
הדרישה היא לכירורגית שד או ממוגרפיה או אולטרסאונד שד

אלא אם כן בבדיקה הידנית הרופא קובע על סמך ממצאי הבדיקה הידנית שיש לעשות בנוסף ממוגרפיה או אולטרסאונד ואז חייבים לעשות גם את הבדיקה של הממוגרפיה או האולטרסאונד.
&nbsp
למיטב ידיעתי, ברוב המקרים של בדיקה ידנית כשאשר מדובר בשדיים גדולים מפנים גם לבדיקות הנוספות, שיספקו תמונה יותר מלאה.
&nbsp

למעלה