היי, שאלה

Lee Rock

New member
היי, שאלה

נחשפתי לאחרונה לכל התחום של פמיניזם וקוויריזם. וזה העלה בי כמה תהיות.

אני זכר הטרוסקסואל, כלומר אני נמשך לנשים (אין לי סלידה מגברים אך גם אין לי משיכה אליהם) ובכל זאת אני לא מגדיר את עצמי כגבר ונשים לא רואות אותי כגבר.
אני לא מתחבר לגבריות או לנשיות ולא מתנהג בהתאם לאף אחד מהמגדרים, האם זה נכלל בהגדרה של ג'נדרקוויר?

מעניין לשמוע בעצם מה זה

"מתחבר לגבריות" או ל"נשיות".

אינטואיטיבית ,כמובן שאני מבינה מה שאתה אומר... וברור מה זה "להתחבר לגבריות" או "להתחבר לנשיות"...

אבל בכל זאת... זה מעניין.

כשאתה אומר - לא מתחבר לגבריות - זה אומר שאתה לא מתעניין בכדורגל או במכוניות ספורט (ושאר סטריאוטיפים?) -כי כמובן שלא כ-ל הגברים מתעניינים בכדורגל . אין מה לעשות.

כשאתה אומר - לא מתחבר לגבריות - אתה מתכוון שאתה לא הזכר השובינסט מעיר ההערות הסקסיסטי , הסטריאוטיפי שקיים ? .. כי יש הרבה זכרים הגונים שלא מתנהגים כמחפיצי נשים :)

לדעתי זה לא קשור לג'נדרקוויריות... אבל זה משהו שמומחיות הפורום בעלות התואר האקדמי בדבר תדענה יותר טוב.

Lee Rock

New member
גם מה שציינת

אני באמת לא אוהב כדורגל ומכוניות ואני גם לא שוביניסט.
אבל התכוונתי יותר שאני לא מתחבר לתפקידי מגדר במובן הזוגי, אני לא רוצה להיות ה"גבר" בזוגיות. למשל, אני לא חייב להיות יותר גבוה ממנה ולא רוצה לגרום אף אחת להרגיש קטנה, לא רוצה להיות מוחצן ולדבר בטון סמכותי, לא רוצה להסתיר את החולשות שלי (ואני לא מתכוון אחרי זוגיות של שנה כשזה מקסים כשגבר מראה שהם גם בנאדם, אלא כבר בדייט הראשון ושלא ישפטו אותי על זה).

אני לא הכי חיה בהגדרות (ולפעמים דווקא חבל כי

הגדרות לפעמים קצת עושות סדר במחשבה)

אבל לדעתי זה מעט ג'נדרקוויר, אבל יותר נופל בקטגוריה - של - לגברים ,(ונשים) טווח אופיים שונה. זה הכל :)

הגבריות נעה בין "ברוס ויליס" הסטריאוטיפי , לוודי אלן הנאבאך , ולאו דווקא צריכה להיות בדמות הקריקטוריסטית של אף אחד מהם.

יש (יותר נכון) היה לי ידיד ילדות , הכי סטרייט, הכי נמשך לנשים, והכי גיי פרינדלי ,והכי לא נמצא בשום הגדרות , ולאו דווקא בעניין המגדר.. הוא יכול לבוא לחתונה בסנדלים...

אגב, לגבי תכונות שציינת כמו "שגבר מראה שהוא גם בן אדם"... אלה כבר דברים שקשורים לעניינים פסיכולוגיים וחברתיים.. כלומר - אין מה לעשות - חשיפת החולשות כבר בדייט הראשון - יכולה להראות כחיננית מצד אחד, ומצד שני מפחידה ובכיינית...וכדוגמא למשהו בעייתי באותו אדם .
יהיו כאלה בנות שותכלנה להכיל את זה וכאלה שלא.

Lee Rock

New member
אני לא מדבר על להיות גבר לא מוצלח

אלא לא להיות גבר בכלל, מבחינתי אפילו להתייחס לעצמי בלשון נקבה לפעמים. העיקר להתנער מהמגדר הזה.

lily kane

New member
מצד אחד כן

זה בהחלט יכול להיות זה אחת הדברים הנהדרים בזה
זו הגדרה רחבה עם המון תתי קבוצות כל אחד.ת מבטא את זה אחרת
זו הגדרה עם המון מקום להכלה ושוני בין בנות אדמה.

השאלה היא האם זה מתבטא בתחושה שלך שאתה לא מתנהג בסטריאטיפ
או האם אתה ברגש שלך, מרגיש לא זכר.
לא במובן של מה זכר אמור להיות לפי החברה רק, אלא גם לפי תחושה של מגדר.

שים לב לנטיה המינית שלך אין קשר, מדובר על נטייה מגדרית..
זה לא אותו דבר.

Lee Rock

New member
לא ברור לי מה זה להרגיש זכר

אם את מתכוונת לא מרגיש גבר אז אני חושב שגבר זה כן הגדרה חברתית.
אם את מתכוונת לרצון להרגיש גדול וחזק במיוחד ליד נשים או שהן ירגישו חלשות וכנועות לידי אז לא, אין לי את זה.

lily kane

New member
אם *אתה*

ובכן אני לא רוצה להרגיש שא/נשים כנועים לידי
ועדיין אני לא מרגיש שזו ההגדרה היחידה לגבר
בדיוק כמו שכנועה היא לא מה שמגדיר נשיות.

Lee Rock

New member
סליחה*

אוף, זה מאוד מתסכל, למה אי אפשר להיות פשוט בתאדם
.

יש חוק שאם אני זכר ונמשך לנקבות אני חייב להיות גבר או להיות גבר כושל אם אני לא מנסה לעמוד בסטנדרטים.

lily kane

New member
כאמור

אתה לא חייב להיות "גבר"
גם אם אתה זכר בילוגית
אתה בהחלט יכול להיות ג'נדר קוויר או סתם זכר שלא שם
על ההגדרות של הסביבה לכישלון והצלחה
אלא יוצר את אלו שלו כאדם עצמאי...

orald

New member
סליחה על ה
...

אבל "אני לא רוצה להרגיש שא/נשים כנועים לידי", ובכן, זה לא מה שאתה אומר לי לפעמים...

Ch3sh

New member
הגדרה עצמית

בסופו של דבר זאת הגדרה עצמית: אתה מגדיר את עצמך כגבר? כאשה? לא ולא? גם וגם? מדי פעם ככה ומדי פעם ככה?
מי שמגדירה את עצמה כג'נדרקווירית היא ג'נדרקווירית. וזהו.

אם אתה שואל על הגדרות נטו אז מי שלא מזדהה כגבר או כאשה היא ג'נדרקווירית (באופן שטחי. יש הרבה סוגים של קוויריות)

אם נכנס קצת יותר עמוק אז צריך לשאול מה זה גבר או אשה ואז מכניסים לעניין הגדרות חברתיות ותפישת העצמי ואיך נדמה לי שאחרים תופשים אותי ואיך לאחרים נדמה שאני תופשת את עצמי ועוד הרבה שאלות עמוקות שאפשר (ולפעמים כדאי) לחפור בהן. ללבוש טוניקה ונעלי עקב זה נשי או גברי? (רמז: במאה ה-11 היית מקבל תשובה אחרת לגמרי מהיום)

ושוב, בסופו של דבר. מי שמגדירה את עצמה כג'נדרקווירית היא ג'נדרקווירית. וזהו.

למעלה