היי שאלה

dana555554

New member
היי שאלה

בנות,תחשבו שנגיד הייתן עושות איזשהו קורס בעיר אחרת קורס ערב בשיא החורף פעמיים בשבוע.
אין לכן רכב, לא כלום רק לנסוע או במונית שירות או באוטובוסים ואני מדברת על לילה וחורף.
תורה לפעמים שאתן צריכות לעמוד בקור לרעוד פשוט לקפוא מקור לחכות לאיזה מונית שתגיע, כשבינתיים החבר שלכן יושב בבית מעשן נרגילה או סתם יושב בבית כשיש לו רכב פרטי משל עצמו צמוד לתחת שלו והוא אפילו לא מתאמץ להציע לבוא לקחת אותך, או שהוא מציע לך כבר אחרי שיצאת מהשיעור ועד שהוא יגיע כבר מונית תגיע קודם. (ואני קוראת לזה הצעה לא אמיתית כי אם הוא היה רוצה הוא כבר היה בשעה 11 שם לא,? תקנו אותי אם אני טועה)
וכככה זה במשך חודש וחצי. ואחרי חודש וחצי משהו מציק לך בלב ואז את מתפרצת אומרת לו שהוא חוצפן ושהוא עצלן ושהוא לא יכול היה פעם אחת להזיז את התחת שלו במשך חודש וחצי לבוא לקחת אותי?
והכי חשוב זאת התשובה שלו- לא ידעתי מתי את מסיימת, לפעמים ב11 לפעמים ב11 ורבע, לא ידעתי שקר בחוץ, לא ידעתי שקר לך, לא ידעתי שאין מוניות לפעמים.

אוקי,

הייתי חולה לפני כמה ימים היה לי סינוסיטיס זה כאבי תופת בראש למי שיודע ופעם היה לו,
הייתי בשירות ולקחו אותי משם לרופא שיבדוק אותי, משם הייתי צריכה ללכת לשעה לעבודה כי לא היתה לי ברירה והעדפתי ללכת מאשר להוציא מחלה ולהוכיח להם שאני חולה לא משנה. יאמר לזכותו של חבר שלי, שהוא הקפיץ אותי לעבודה והחזיר אותי,בדרך הוא שאל אם אני באה אליו היום אז אמרתי לו שלא כי אני חולה ושזאת שאלה דיי מיותרת בכלל לשאול עכשיו אמרתי לו תבוא אתה אלי. אוקי הכל טוב ויפה.
יום אחרי זה הוא קם הלך לעבודה אני בבית, זה היה יום שישי, עברו איזה 7 שעות מאז שהוא הלך לעבודה והוא לא הרים אליי טלפון אחד! לראות איך אני מרגישה ומה איתי. חשוב מאוד לציין ש"החבר" שלי לא עובד בשב"כ או באיזה מפעל או לא יודעת מה הוא מתעסק במכירות, איש מכירות כל היום מדבר בטלפון אוקיי, יום שישי הוא עבד מ-9 וחצי עד 1 וחצי אוקיי. איש עסוק.
אז אני התקשרתי, שאלתי אותו מה קורה למה לא התקשרת אליי כל היום, התשובה שלו הייתה זה שהוא עבד מ9 וחצי עד 1חצי ואחר כך הלך הביתה לאכול ואחר כך הלך לחבר ועכשיו הוא אצל החבר הזה. אבל בכל הזמן הזה לא היה לו רגע אחד להתקשר לשאול מה שלומי
? בסדר.
שעה הוא מתקשר לפני כניסת שבת ואומר לי מה קורה אני אומרת לו בסדר עדיין כואב לי הראש, אז הוא שואל: "את באה אלי היום?" אז אמרתי לו "לא" אני עדיין לא מרגישה טוב.
הוא- במקום להגיד לי טוב אוקיי אני יבוא אלייך לראות אותך, מה הוא אומר?
" אבל למה?, אמרת בבוקר שאת תבואי" (אז מה אם אמרתי בבוקר הרגשתי יותר טוב ועכשיו עדיין לא על מה הוויכוח)
והתחיל להתעצבן ככה, ואני התחלתי גם להתעצבן כי מספיק כואב לי אני עוד צריכה את הוויכוחים הלא נורמליים האלה אז אמרתי לו אתה בנאדם רע אם אתה רוצה שאני יצא החוצה במזג אוויר כזה.
אז הוא התעצבן והתחיל לריב ולתקוף וכ'ו.
אוקיי.
הגיע הערב הוא הגיע אליי הביתה, נכנס אליי לחדר ואומר לי: לא מגיע לך בכלל שאני יבוא אלייך באתי רק בגלל שאת חולה. אז התחלנו להתווכח, ואז שאלתי אותו אמרתי לו שאני בסך הכל אמרתי שאני לא יבוא היום מה הבעיה?
אז הוא אומר לי: יכולת להזמין אותי לבוא אז אמרתי לו שהוא חווצפן ושהוא לא יומיים אצלי בבית ואני לא חושבת שאני צריכה להזמין אותו לבוא אליי כשאני חולה אם הוא רוצה לבוא לבקר שיבוא לא אז לא. כאלו מי חושב בכלל על הזמנות וחצוצרות ומה?
הוא-"מה את מנחיתה עליי פצצה פתאום שאת לא באה אלי? "
וברגע שהוא אמר לי את זה העפתי אותו מהבית שלי אמרתי לו פשוט ללכת כי לא יכולתי כבררררררררר
כבר כמה ימים אני אומרת לו יש לי כאבים והוא אומר לי "פתאום" איפה הפתאום פה?????

תגידו לי זה בנאדם נורמלי?
כמובן שיש עוד מליון קטעים זה רק 2 מתוכם.
כמובן שאני לא טלית שכולה תכלת אבל האם ככה מתנהגים?!

הי שלום לך

א.איני יודעת מה הגילאים שלכם אבל אתם מתנהגים כמו שני ילדים בגן כל אחד מנסה לחנך תשני בכמה הוא לא בסדר.ב.נראה לך שחבר זה "טרמפיסט" ואת מכריחה ומאשימה אותו כאילו הוא חייב לך משו הוא לא חייב לך כלום אם ירצה מטוב ליבו להקפיץ אותך כשאת תקועה בקור מה טוב .אם לא אל תבואי בטענות אליווו ותצרחי עליו כמו שרשמת.ג.אם את חושבת ורואה שהוא לא גבר מעניק.מפנק.עומד לצידך ברגעים קשים אל תהייייי שםםםםם אבל כשאת טעונה כלפי ויעני מכריחה אותו לבוא אליך ואחכ את שומעת משפט ממנו כמו"לא היה מגיע לך שאבוא" ואז את נפגעת אז תחסכי את זה ממך את יוצאת לא טובב בעינך ולא בעיניו.בהצלחה אם מה שתחליטי

dana555554

New member
תשמעי...

א. אני לא חושבת שחבר זה טרמפיסט ממש ממש לא, אבל אני כן חושבת שאחרי 5 שנים שאנחנו ביחד בקשר רציני והדוק אז תוך חודש וחצי חודשיים לתת יד מה שנקרא לא היה מזיק לו במיוחד כשהוא לא היה עסוק.
ואין קשר לטרמפיסט או לניצול כלשהו שלא צריך להיות ממש לא בכוונה כזאת. זה פשוט לדעתי מבחינתי נקרא להראות קצת אכפתיות, אני לא חלילה דורשת כל יום, כל שבוע כל שיעור אבל תוך כמה חודשים אפילו לא פעם אחת?
דרך אגב לא אמרתי לו שום דבר על זה, פשוט יום אחד כבר נישברתי ולא הכרחתי אותו שום דבר פשוט התעצבנתי בתוך תוכי ואמרתי לו שלא היה קורה לו כלום גם אם היה פעם אחת בא לקחת אותי. זה א'.
ב. כשהייתי חולה אף אחד לא הכריח אותו לבוא, הוא התקשר אחרי שהוא יודע שאני חולה רוח סערה בחוץ ואומר לי תבואי אליי, אמרתי לו לא היום לא אני חולה, אז הוא התחיל לתקוף אותי ולהתעצבן למה אני לא באה. אז הסברתי לו שאני חולה. (הסברתי שוב)
ואז הוא אומר לי "את לא מזמינה אותי" אז אמרתי לו שאני לא חושבת שאני צריכה עכשיו לדאוג ולהזמין אותך אני עם חום חולה, אתה חבר שלי אתה חי אצלי בבית כבר 5 שנים אם אתה מרגיש צורך תבוא. אין פה צורך בהזמנות בשביל לבקר אדם חולה. לדעתי...
ודרך אגב אני חושבת שגבר אמיתי היה בא אליי הביתה ושואל מה שלומי ומרגיע את רוח העניינים ולא מדליק מדורה מחדש במשפט: " לא מגיע לך שאני יבוא בכלל".... כי גם אני בסך הכל באותו היום התעצבנתי על זה שהוא יום שלם לא הרים אליי צלצול. או הודעה או סמיילי משהו. ועובדה כשהתקשרתי הוא היה בבית אכל והלך לחבר אז מה הבעיה להרים טלפון?! זה מעליב. ברור שאני לא יכולה להכריח אותו להתקשר או משהו,אבל תסכימי איתי שזה מעליב?
אבל שוב זאת דעתי... אבל אשמח לשמוע עוד דעות אולי אני הדפוקה פה בסיפור אולי אני חיה על איזה כוכב.

הלאן

א.את לא דפוקה אני מבינה אותך מאוד לאחר שפרטת יותר ועובדה שהזכרתי שלקבל משפט מגבר כמו"לא מגיע לך"זה בהחלט מעליב ופוגע. לא ידעתי ש5שנים אתם יחד חשבתי חודש וחצי את איתו ואת מצפה יותר מדי בחודש וחצי לדרישות מצידו.ב.שבי דברי איתו בנחת על זה אבל לא ממקום של אתה חייב אלא ממקום של בקשה .ג.5שנים אתם יחד האם היחס בקשר להקפצות כשאת תקועה היה אותו דבר?או שאחרת. .

Peace and Love3

New member
כמה דרמה

כשקראתי את ההודעה שלך לא הפסקתי לחשוב איך כל דבר קטן הופך לדרמה וקושי שלא ניתן להתמודד איתו.
- קורס בערב הופך ל"לילה בעיר אחרת", יש מאות אלפי אנשים שנוסעים באוטובוס כל יום בלילה, לא מתים מזה.
- קצת חורף הופך ל"לרעוד פשוט לקפוא מקור". תשימי מעיל, מה קרה? אפשר לחשוב כמה קר במדינה הזאת, יש מדינות שקוראות לזה קיץ.
- וכמובן, סינוסיטיס הופך ל"כאבי תופת" לרגע חשבתי שאת מאושפזת. בתור מישהי שמקבלת פעמיים בחורף, כל חורף, זה אמנם כואב מאוד. אבל זה עובר עם אקמול, ונעלם אחרי כמה ימים או עם קצת אנטיביוטיקה.

אז הוא לא שירות הסעות פרטי שלך, וכמו שאמרתי, לנסוע באוטובוס בערב/לילה לעיר אחרת זה נורמלי לגמרי ולא חסר אנשים שעושים את זה. כל יום, גם בחורף וגם בגשם. אז מן הסתם החבר שלך חושב שאת מספיק גדולה כדי לעשות את זה לבד. יש לו חיים משלו.
והוא אפילו הציע לקחת אותך! אמנם הסיבות שלו נשמעות כאילו הוא די מפגר, אבל יכול להיות שלא הסברת לו כמו שצריך מתי את מסיימת?

בקשר למחלה, נראה לי שהוא לא לגמרי מבין את חומרת המחלה. אני במשך הרבה מאוד שנים לא זכרתי כמה גרוע אנשים מרגישים כשהם חולים, ואז גם לא הבנתי למה הם לא רוצים לצאת בזמן שהם חולים, גם כשאני הייתי חולה, שכחתי די מהר כמה גרוע הרגשתי. (ואגב, את כל כך דרמטית שאני לא אתפלא אם הוא לוקח כל עוצמת רגש שאת מביעה ומנמיך אותה לרמה נורמלית).
לדעתי גם הוא ככה (בעיקר אם הוא לא היה חולה כבר הרבה זמן), בגלל זה הוא לא ראה צורך להתקשר, (ולמען האמת, אני גם לא רואה סיבה למהר להתקשר במיוחד, מחלה זה גם משהו די רגיל שקורה אינספור פעמים בחיים, להתעדכן פעם ביום זה מספיק).
וכנראה שהוא גם נעלב מזה שאת לא רצית לבוא אליו .

אחר כך התחלתם ריב מגוחך על מי מזמין את מי, סתם משחק אגו דבילי. אז ככה: לא באים אל מישהו בלי שהוא מזמין אותך, מה ציפית? שהוא יבוא כאילו בהפתעה? הוא כבר חושב שאת לא מעוניינת להפגש איתו אצלו, אז בטח לא הרגיש נוח במיוחד להזמין את עצמו אלייך.
ונראה שגם לו יש תגובות דרמטיות ונעלבות-יותר-מדי, ואם הוא היה זה שפונה לפה הייתי מעמידה אותו במקום.

ועכשיו לפתרון:

נראה שאת כבר החלטת בראש שלא אכפת לו ממך, ועכשיו כל דבר שהוא יעשה או לא יעשה את תוכלי למצוא את החלק של הלא-אכפת-לו במעשה, ולהתבשל לנצח במחשבות על כמה הוא מניאק חסר רגישות. זה בסדר, וזה טבעי וזה קורה לכולם. אבל זה לא טוב לזוגיות וצריך לדעת להלחם במחשבות כאלה.
תשבי עם עצמך ותנסי לחשוב על כל הדברים הטובים והמקסימים והמתחשבים שהוא עשה בזמן האחרון, וככה תנסי להעביר את צורת החשיבה שלך לכמה שהוא החבר הכי טוב בעולם, ותזכרי בעוד ועוד הוכחות לכמה שהוא אוהב אותך.

עכשיו יכול להיות גם שאני טועה, ובעצם הוא חבר נורא ואיום. אבל את צריכה לשבת עם עצמך ובאמת לנסות להיות אובייקטיבית ולהחליט אם הוא בחור טוב או לא. ואם החלטת שהוא בחור טוב שאוהב אותך, תחליטי שזה מה שאת מתמקדת בו.
ופשוט ברגע שעולות לך מחשבות רעות תעיפי אותם מהראש ותחשבי על הדברים הטובים. כי מה שאת חושבת על הבנאדם זה בדיוק מה שתגלי עליו.

Megie

New member
ערב מקסים..

אני אחלק את התשובה בהתאם למה שרשמת בכל פסקה..

א. אני לא חושבת שהחבר לא הציע מעצלנות-אלא מחוסר מודעות..מסכימה איתך שלפעמים אנחנו מצפים שיחשבו עלינו גם בלי שנצטרך להזכיר שאנחנו קיימים כלומר, מבחינתך כן הגיוני שהחבר יציע גם בלי שתעלי את הדברים..ואולי לא כ"כ נעים לבקש ממנו..אבל את לא לשמור בלב ואז להתפרץ..כי הוא מבחינתו באמת לא ידע ולא הייתה לו כוונה רעה.. פעם הבאה פשוט תבקשי-רק אם יסרב תוכלי להסיק שהוא עצלן או מה שלא יהיה..

ב. אני חושבת שאת צריכה לפתח איתו תקשורת נכונה בלי להתפרץ ולחשוב שהוא קורא מחשבות..הוא לא! את קצת מרוכזת מדי בעצמך וחושבת שהכל מגיע לך, נכון..את חולה..אבל יש דרך להתנהל מבלי לצפות שהחבר יעשה מה שהיית רוצה שיעשה מבלי להגיד לו את זה.
אז כנראה שהוא פשוט לא חושב על דברים לבד, לא מסיק את המסקנות ולא יוזם..כן, אולי הציפייה שלך הגיונית-שירגיש ויעשה מתוך הרגש ולא כמו רובוט-רק כשאת מבקשת..ופה חשוב להשים דגש.

את צריכה לדבר איתו ותנסו לנהל שיחה בוגרת, תסבירי לו את הדברים ומה בדיוק מפריע לך, שיגיד מצידו גם את מה שמפריע לו..כי ברגע שאת שומרת בבטן והוא לא מודע לדברים-הוא לא יכול לצאת לא בסדר! הוא באמת לא ידע, הקו מחשבה שלו היה אחר..אם היית אומרת או מבקשת והוא היה מסרב, אם לא הייתה לו רגישות כלפייך והיה מתעלם מאיך שאת מרגישה-בסופו של דבר הוא לא היה בא אליך וזה מה שאת צריכה להבין..

אם חשוב לך הקשר, אל תתנהגי ככה.. כי בסופו של דבר זה יהרוס את מה שיש בינכם.
אם את מרגישה שהתקשורת בינכם פוגעת בך ואת לא מקבלת ממנו את מה שהיית רוצה, אז אולי אתם לא מתאימים ועדיף לסיים את זה..חבל שהקשר הזה יפגע בכם.

מקווה שתקחי את דבריי לכיוון הנכון, אני באמת מנסה לתת לך דיעה אובייקטיבית כדי שהקשר יתנהל בצורה בריאה-כמו שקשר אמור להיות.

בהצלחה

למעלה