היי - שאלה

היי - שאלה

אני כמעט שנה אחרי לפרוסקופיה, מטופלת פוריות. עברתי כבר 5 מחזורי IVF ובקושי יוצאות לי ביציות. אלו שכן יוצאות ומופרות לא מצליחות להקלט אצלי או להגיע לאיכות המספיקה להקפאה. יש למישהי פה נסיון עם משהו כזה? מכירה פרוטוקולי טיפול שכן עזרו אצלה? תודה..

liats80

New member
היי מישמיש

קודם כל אני ממליצה לך בחום לשאול גם בפורום פוריות. ישנן שם גם בנות עם אנדו ואולי הן ידעו לענות לך יותר. אנדו בהחלט יכול להשפיע על הפוריות. אבל האופן בו הוא משפיע אינו לגמרי ידוע ולכן גם הפתרון אינו ברור. כן ידוע שאנדו יכול להשפיע על איכות הביציות, כמו גם יכולת ההקלטות. באופן אישי אני עוברת טיפולי פוריות בעצמי ועוד לא מצאתי את הפרוטוקול שעבד עבורי. אולי בנות אחרות יוכלו לעזור לך יותר. אבל חשוב מאוד לזכור שאין פרוטוקול מנצח לכולן (גם לא לכל נשות האנדו כי גם אם אנדו עומד מאחורי אי הפריון, סביר שאופן ההשפעה שלו לא זהה אצל כולנו). אצל איזה רופא את מטופלת? האם הוא מבין באנדו? כדאי לעשות חיפוש בפורום פוריות ל"אנדומטריוזיס". בודאי תמצאי שם פרוטוקולים שונים. גם ללא אנדו לפעמים דרושה יצירתיות רבה. אם תכתבי בפורום פוריות אילו פרוטוקולים כבר עברת הבנות שם יוכלו להעלות רעיונות לפרוטוקולים נוספים. יש המון וריאציות. בסופו של דבר, כמובן, הכי חשוב זה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המקרה הספציפי שלך. בהצלחה!! ליאת.

פז08

New member
הי מישמיש

תראי, לא עברתי טיפולי פריון. עם זאת, לדעתי יש מספר שאלות שצריכות להישאל- האם כל המחזורים היו אצל אותו הרופא? האם ניסו איתך פרוטוקולים שונים? האם יש בן זוג? אם כן, האם יש בעיה גם עם איכות הזרע שלו? קיבלת חוות דעת נוספת? היכן את מבצעת את הטיפולים? כלומר - באיזה מעבדה? תראי- ישנם הרבה פרוטוקולים- קצרים / ארוכים עם הורמונים כאלו / אחרים עם תוספות כאלו / אחרות. כל פרוטוקול, אמור "להיתפר" למידותיה המאוד מדויקות של המטופלת ואם יש בן זוג- למידותיו של הזוג. הפרוטוקול הוא תלוי המון גורמים............. אני מצטרפת להמלצה של ליאת להתייעץ גם בפורות פוריות, אבל - וזה אבל גדול - צריך לזכור שאין אישה שזהה לרעותה. לכן יש לקחת בערבון מוגבל, מה שכותבות לך בנות אחרות, שלרוב מבוסס על ניסיון אישי (גם עם עשיר במיוחד) ותו לא. אני חושבת שבהחלט צריך לסמוך על רופא. אבל אם עשית את כל המחזורים אצל אותו רופא, עם פרוטוקול שהיה כל פעם זהה, שווה להתייעץ עם הרופא האם לא כדאי באמת לנסות לשנות משהו. אני גם מציעה שתתייעצי עם הרופא, תשאלי אותו מה לדעתו גורם לכשל, שיסביר לך קצת יותר לעומק, ותשאלי אותו על פתרונות נוספים. אם לא תקבלי תשובות מספקות, לפעמים צריך לדעתי, גם לשקול להחליף רופא. צריך לזכור שכמספר הרופאים בתחום- מספר השיטות, דעות וכו'. לפעמים בהחלט המשפט "משנה מקום משנה מזל"- עובד. לפעמים צריך להחליף מעבדה........ אני לא חלילה אומרת, שמי שלא בסדר זה הרופא, או המעבדה. אישה עם אנדו' זה מצב לא פשוט. גם אחרי לפרוסקופיה, לא תמיד הבעיה נפתרת במלואה. הגיל- הוא פקטור חשוב מאין כמוהו. ואם יש בן זוג, כאמור גם איכות הזרע מאוד משפיע. מספיק אישה אפילו ללא אנדו' בגיל יחסית מתקדם (מעל 35-37) עם ביציות באיכות בינונית וזרע באיכות בינונית כדי להביא לכך שיהיה קשה להרות, ויהיה צורך בטיפולים + הרבה סבלנות.... ומכאן אני בהחלט רוצה להוסיף, שצריך גם הרבה סבלנות. כן, תאמיני לי שאני יודעת שקשה להמתין למשהו שכל כך רוצים וכמהים. ואני לא כותבת את זה כמו איזה מנטרה שתשמעי עוד הרבה מצוות מטפל כזה או אחר.... אני כותבת את זה כי אני יודעת שלפעמים אין ברירה, ופעמים רבות הסבלנות משתלמת.....
מאחלת לך המון בהצלחה. ושתגשימי את כל משאלות ה
לטובה ובהקדם.....

זואילי

New member
הי מישמישי

מניחה שאם את כאן, אז את אנדואית..
האם את ממשיכה ללכת לביקורות אצל רופא אנדו? עושה בקרת נזקים אצלו, ובאופן כללי - איך את מרגישה מבחינת האנדו? מניחה שבן זוגך עבר בדיקות זרע, אז בהנחה ואצלו הכל תקין, מה הנתונים ההתחלתיים אצלך? מצב FSH? מצב החצוצרות? לגבי החצוצרות, גם אם IVF עוקף אותן, לפעמים, אם יש חצוצרה סתומה, אז זה יכול להפריע להשתרשות - לכן חשוב לדעת אם הן תקינות. ושוב, אם נניח הבעייה היא בהשתרשות, אז האם עשית גם היסטרוסקופיה לראות אם הרחם בסדר? לגבי 5 הסבבים, אז כמו שאמרו לפניי - האם היו שינויים בפרוטוקולים? ומה זה "בקושי יוצאות ביציות? בכמה ביציות מדובר בכל סבב? לפעמים זה באמת עניין של תרופה זו או אחרת או מינון כזה או אחר, כולל המיקסים. לפעמים בשינוי מעבדה רואים הבדל באיכות העוברים. מה איכות הביציות שנצפו במעבדה, ומה איכות העוברים? ומה אומר הרופא? והאם הוא מציע כל מיני "אקספרימנטים"? האם את עושה סבבים רצופים? (אם לא, אז מה קורה בין לבין?) יש הרבה שאלות - ובהחלט, אחרי 5 סבבים צריך לבחון מה נעשה עד עכשיו ומה עוד אפשר לנסות שטרם עשיתם. לכל אחת יש את הפרוטוקול "שלה", אבל גם פרוטוקול מוצלח לאחת - בא עם רקע מסויים, אז לא בהכרח שיתאים לאחרת. ניסוי וטעייה זה שם המשחק. עד הסוף הטוב.

תודה בנות על ההתייחסות וקבלת הפנים :)

הייתי אצל אותו רופא במהלך השנה האחרונה, רופא מדהים שהתייחס לאנדו וניסה פרוטוקולים שונים בכל טיפול (גם עוד כשעשיתי הזרעות) אז דבר ראשון אני רוצה להמליץ עליו - דר גיא גוטמן - עובד בקופת חולים כללית במרכז לבריאות האישה בקטוביץ ובבית חולים איכילוב בניגוד לרופאים אחרים שאני מופנה אליהם עכשיו, הוא לא לקח כסף על שאיבות והחזרות שעשיתי אצלו פרטי במדיקל סנטר הרצליה. אלא רק הייתי צריכה לשלם על חדר ניתוח 600 ש"ח. אחרי שנה וקצת איתי, הוא בעצמו המליץ לי לשנות אוירה/ רופא / מקום. חסר אגו, דואג ומקסים. עשיתי צילום רחם שהיה תקין ואחרי זה לפרוסקופיה שאמרו לי שעברה בהצלחה לפני כמה ימים כשקיבלתי עוד חוות דעת על המקרה שלי הרופא אמר שהשחלה השמאלית שלי דבוקה לגמרי לרחם ושיכול להיות שזה כתוצאה מהניתוח מפחיד ואני עוד לא יודעת מה ההשלכות של העניין הזה אני בת 30 ויש לי בת זוג כבר 5 שנים. משתמשות בתרומת זרע מחו"ל. במעבדה אמרו שהזרע מצויין, ושהעוברים "יפים". אבל הם תמיד אומרים את זה לא?.. והעובדה שהעוברים לא מגיעים לאיכות של הקפאה מצביעה לדעתי שהם פחות איכותיים יוצאות לי בין 0 ל- 3 ביציות בממוצע ואחת עד 2 מצליחים להפרות. ובפרוטוקול אחד יצאו לי 10 אבל הגיעו להפריה במיקרומניפולציה רק 3, שני עוברים החזירו ואחד התבזבז. תודה על העצות והעידוד מחר יש לי תור בתל השומר ונראה מה יציעו שם

זואילי

New member
אחד בפה ושני על הנייר

את צריכה את דוח המעבדה. גם אני שמעתי דברים על הביציות שלי, אבל פתאום כשעברתי עם הרופא על דוח המעבדה, אז הסופרלטיבים השתנו... בקיצור - תבקשי מהמדיקל העתק של התיק. כולל דוחות המעבדה. גם אני כשטופלתי במדיקל - לא הגעתי למוקפאים.... ושם דרך אגב הביציות שלי זכו לתיאורים מאוד לא יפים (שחורות, מגורגרות, עם וקואולות וגופיף פולארי לא תקין). אחרי כמה סבבים שם הרופא הציע בעצמו להחליף מעבדה... במעבדה בתה"ש - היו לי מוקפאים בסבב אחד בלבד. אפילו ללא איקסי (תמיד עשו לי איקסי. פשוט שם שכחתי לבקש באותה פעם). התכוונת למח' IVF בתה"ש כן? אילו מינונים היו לך בפרוטוקולים? מניחה שעד מחר לא יהיה לך העתק תיק, אבל תארגני בינתיים סיכומי טיפולים כדי להראות לרופא החדש מחר (באם זה רופא פריון) ותרשמי בדיוק מה היה כל פרוטוקול - מתי התחיל, מה התרופות, מינונים ותוצאות מעקבים ואז תוצאות שאיבה עד ההחזרה. בהצלחה!

טוב לדעת

במדיקל רוצים 140 שקל על צילום התיק שלי - זה הגיוני?...... אני קצת בשוק. היה לי טיפול עם גונל 225 היה שהוספנו לגונל 1 או 2 מנופור היה רק של מנופור 3 אמפולות היה עם פרגובריס 3 אמפולות ועוד טיפול שאני לא זוכרת מחר ליחידת אנדו בתל השומר ומשם יעבירו אותי ל- IVF אני מקווה קצת מיואשת תודה בכל אופן

liats80

New member
וואו

זה נשמע הרבה. מצד שני אני לא יודעת אם זה חריג. את יכולה אולי לנסות לבקש מהרופא החדש שיבקש מהם העתק של התיק. יכול להיות שאז לא תצטרכי לשלם דבר. אבל יכול להיות שזה אפשרי רק בקופות החולים... אני לא בטוחה. בכל אופן אני מסכימה לגמרי עם זואילי. חשוב מאוד שתראי את התיק בעצמך. הרבה פעמים נאמרים דברים ובתיק כתוב משהו שונה. במקרה שלי רופא אמר לי שכנראה הביציות שלי לא טובות לאחר שמתוק 13 ביציות רק אחת הופרתה באיקסי. זה היה מאוד מוזר כי סבב במקום אחר היו הפריות יפות. בקיצור, לאחר שראיתי את התיק (והיה לי ממש קשה להשיג אותו - דרך אגב אני לא הייתי צריכה לשלם דבר רק טרטרו אותי. אבל אני לא בארץ כך שזה לא משליך לדרישה של המדיקל) התברר לי שהשאיבה התבצעה מוקדם מידי וביציות פשוט לא היו בשלות מספיק. במקום שהרופא יודה שעשה טעות ששאב מוקדים מידי הוא האשים את הביציות שלי. יכול להיות שהמעבר למעבדה שונה יעזור ויצליחו להפיק יותר ביציות. גם אם לא, חשוב לנסות ולברר ממה זה נובע ונשמע לי ממה שכתבת שלא נערך בירור כלשהו. בהצלחה מחר!!! ליאת.

הלוואי שהשינוי יעזור

עוד לא מצליחה להחליט איזה שינוי יהיה הכי נכון ואצל מי אבל מעודד לשמוע שיש סיכוי שמשהו ישתפר :) תודה רבה חיבוק

זואילי

New member
מצטרפת לדברי ליאת

נראה לי סכום פסיכי על צילום תיק. בבתי חולים ציבוריים לדעתי זה סביב 80 ש"ח אבל לא סגורה על זה גם. אני בזמנו ביקשתי מהרופא שלי שיבקש את צילום התיק, אז אני מבינה שהוא חסך לי את ה140 ש"ח האלה. קחי בחשבון שאם יומלץ לך להיות מטופלת במח' הIVF בתה"ש - אז השיטה בבי"ח ציבורי היא לא מה שהתרגלת אליו... את בידיים של כל הרופאים ו99% מהם לא מקדישים מחשבה לאנדו.. תנסי לקבוע שם ליום היחיד בו ד"ר אליצור מקבל מרפאה. כדי שלפחות הוא יהיה זה שיעבור על נתוני הטיפולים ויציע לך פרוטוקול. משם והלאה את בידיים של האחיות... את יכולה לקרוא על התרשמויות מהיח' בפורום פוריות, וגם לחפש פה את חוויותיי משם. שוב - מדובר על יח' הIVF בתה"ש... לא על מרפאת האנדו. בהצלחה מחר!

אוקיי, איזה כייף שאתן פה

בסוף התקשרו בבוקר לדחות לי את התור במרפאת האנדו לשבוע הבא. וב- IVF תל השומר רצו לקבוע לי ליום א לאיזה דר רענני אז העדפתי שלא כי לא מצאתי עליו כלום באינטרנט. אחפש מה שכתבת על ה- IVF שם ונראה מה אחליט לעשות. תודה וחיבוק

למעלה