הי מישמיש
תראי, לא עברתי טיפולי פריון. עם זאת, לדעתי יש מספר שאלות שצריכות להישאל- האם כל המחזורים היו אצל אותו הרופא? האם ניסו איתך פרוטוקולים שונים? האם יש בן זוג? אם כן, האם יש בעיה גם עם איכות הזרע שלו? קיבלת חוות דעת נוספת? היכן את מבצעת את הטיפולים? כלומר - באיזה מעבדה? תראי- ישנם הרבה פרוטוקולים- קצרים / ארוכים עם הורמונים כאלו / אחרים עם תוספות כאלו / אחרות. כל פרוטוקול, אמור "להיתפר" למידותיה המאוד מדויקות של המטופלת ואם יש בן זוג- למידותיו של הזוג. הפרוטוקול הוא תלוי המון גורמים............. אני מצטרפת להמלצה של ליאת להתייעץ גם בפורות פוריות, אבל - וזה אבל גדול - צריך לזכור שאין אישה שזהה לרעותה. לכן יש לקחת בערבון מוגבל, מה שכותבות לך בנות אחרות, שלרוב מבוסס על ניסיון אישי (גם עם עשיר במיוחד) ותו לא. אני חושבת שבהחלט צריך לסמוך על רופא. אבל אם עשית את כל המחזורים אצל אותו רופא, עם פרוטוקול שהיה כל פעם זהה, שווה להתייעץ עם הרופא האם לא כדאי באמת לנסות לשנות משהו. אני גם מציעה שתתייעצי עם הרופא, תשאלי אותו מה לדעתו גורם לכשל, שיסביר לך קצת יותר לעומק, ותשאלי אותו על פתרונות נוספים. אם לא תקבלי תשובות מספקות, לפעמים צריך לדעתי, גם לשקול להחליף רופא. צריך לזכור שכמספר הרופאים בתחום- מספר השיטות, דעות וכו'. לפעמים בהחלט המשפט "משנה מקום משנה מזל"- עובד. לפעמים צריך להחליף מעבדה........ אני לא חלילה אומרת, שמי שלא בסדר זה הרופא, או המעבדה. אישה עם אנדו' זה מצב לא פשוט. גם אחרי לפרוסקופיה, לא תמיד הבעיה נפתרת במלואה. הגיל- הוא פקטור חשוב מאין כמוהו. ואם יש בן זוג, כאמור גם איכות הזרע מאוד משפיע. מספיק אישה אפילו ללא אנדו' בגיל יחסית מתקדם (מעל 35-37) עם ביציות באיכות בינונית וזרע באיכות בינונית כדי להביא לכך שיהיה קשה להרות, ויהיה צורך בטיפולים + הרבה סבלנות.... ומכאן אני בהחלט רוצה להוסיף, שצריך גם הרבה סבלנות. כן, תאמיני לי שאני יודעת שקשה להמתין למשהו שכל כך רוצים וכמהים. ואני לא כותבת את זה כמו איזה מנטרה שתשמעי עוד הרבה מצוות מטפל כזה או אחר.... אני כותבת את זה כי אני יודעת שלפעמים אין ברירה, ופעמים רבות הסבלנות משתלמת.....
מאחלת לך המון בהצלחה. ושתגשימי את כל משאלות ה
לטובה ובהקדם.....