היי .. שאלה

גליתה15

New member
היי .. שאלה

אני אוטוטו צריכה ללכת לביקורת אחרי 4 חודשים עם גלולות( עברתי שלושה ) השאלה היא האם אני צריכה לקבל מחזור לפני הבדיקה או אחריה? תודה רבה

רווית04

New member
גליתה אהלן,

אילו הוראות קיבלת מהרופא שלך לפני שקיבלת את הגלולות? המטרה היא הדיכוי כן, אבל האם הוא אמר לך שאת אמורה לקבל וסת לפני? זה גם נושא חשוב לשאול את הרופא שלך שאת מקבלת הנחיות לקבל את הגלולות אם הרעיון סביבו לקבל את הגלולות רציף ולא לקבל את הוסת או שאת צריכה לקחת תקופה מסוימת את הדיכוי ואחר כך לתת לגוף לקבל. כל אחת כאן מקבלת הרי הנחיות שונות לגבי הטיפול שאותו היא מקבלת. יש כאן כאלה שנוטלות את הגלולות רצוף במטרה לא לקבל את הוסת, ויש כאן שמקבלות דיכוי לתקופה מסוימת ואחר כך הן אמורות לקבל וסת. חשוב שתשאלי.

גליתה15

New member
תודה!

לפי מה שאני זוכרת הוא אמר שאני יעשה הפסקה כל ארבעה חודשים... פשוט לפני או אחרי הבדיקה? אני לא ממש יודעת מה הוא ירצה לראות בבדיקה ובגלל זה לא ממש יודעת מתי להפסיק לקחת את הגלולות... יש לי הרבה שאלות אליו כשאני אגיע לבדיקה... נוספה עוד אחת.. לדעת למה בדיוק אני מקבלת את הגלולות ברצף! תודה רבה על העזרה :)

זואילי

New member
הי גליתה

כל אחת מקבלת את ההנחיות לגבי דיכוי - ע"פ המקרה הפרטי שלה. יש מי שינחו אותן לקחת רצוף את הגלולות בלי שום הפסקה, יש שינחו אותן להפסיק כל 3 או 4 חודשים - הכל תלוי בהנחיית הרופא ובגוף הספציפי. להבא, צריך פשוט לשאול את הרופא, באם את מגיעה לביקורת - מתי הוא מבקש להפסיק - לפני או אחרי התור, ומה ההבדל.. וכמובן, כמו שכתבת, להבין מה עומד מאחורי ההנחייה להיות בדיכוי רצוף. (ואת זה בגדול, את יכולה להבין גם מכאן.. שווסת בכל חודש לא מועילה לנו, במידה ואיננו מתכננות הריון מדי חודש).

גליתה15

New member
היי

אני לא מתכננת הריון כרגע אבל אחרי כל מה שקראתי על המחלה הזו אני כבר תוהה אם צריך להקדים לנסות :/ הייתי ממש בהלם אצל הרופא אז ככה שלא הבנתי כלום חוץ מזה שאני ישי לי אנדו וצריכה לקחת גלולות רצוף... הבנתי שהרצון הוא להיות בלי מחזור ושזה למעשה יחסית מדכא את ההתקדמות של המחלה אבל לא הרבה מעבר לזה... (יש לי רשימת שאלות לפעם הבאה :) ) ואם כבר אנחנו כאן... יש מצב שבכל שלושת החודשים האחרונים הרגשתי כאילו אני עם כאבי מחזור חלשים ועמומים כאלו רוב הזמן? הרגשתן ככה פעם? זה מה שקורה בדר"כ? תודה :)) ממש שמחה שאתן פה..

זואילי

New member
מכירה מה שאת מספרת

גם על זה תעדכני את הרופא - היו לי תקופות בהן הגוף היה במצב כזה שגם על גלולות - הייתי מרגישה מיחושים וכאבים. ותמיד תמיד אני יודעת מתי הביוץ והווסת המשוערים כשאני על דיכוי. הגוף פשוט זוכר.

למעלה