היי=], שאלה.

היי=], שאלה.

מכוון שזה פורום אימהות ובנות אז מותר לבנות לכתוב נכון?:p אז ככה: עלתה לי השאלה איך הייתן מגיבות אם הילד\ה שלכם היה מספר לכן שהוא\היא רוצים להתחיל לקיים יחסי מין עם החבר\ה? הייתן מתנגדות? מתפדחות? או שמחות שהילד\ה משתף\ת אתכן בהחלטה דיי חשובה ומסבירות לו\לה על מין מוגן? זה דבר שאתן בכלל רוצות לדת? מעוניינות שישתפו אתכם בהחלטה כזו בחיים?

ברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

אני הייתי שמחה מאוד אם הבת שלי היתה מרגישה נוח לבוא ולשתף אותי בחלק הזה בחייה. כבר דיברנו פה בפורום על "השיחה" שבה מספרים לבנות על מין בטוח ומוגן - אני חושבת שלא צריך לחכות רק לרגע שבו נערה רוצה לקיים יחסי מין. אפשר ורצוי לדבר על זה עוד קודם. בכלל השיחה בבית על הנושא יכולה להוות דרך להתייחסות של הבת לכל נושא המין והמיניות - אם זה נושא מוסתר או נושא גלוי ופתוח, אם מדברים על זה בקיצור או באריכות,במבוכה או בטיבעיות וכדומה. הייתי שמחה להיות שותפה לתהליך למרות שאני מקבלת את העובדה שזכותה המלאה של הבת שלי להחליט לקיים יחסי מין בלי שאהיה שותפה ללבטים,לרצון ואפילו לידיעה על המעשה עצמו.

בהחלט הייתי שמחה לדעת ומסבירהכל מה

שהוא עוד לא יודע. בזמננו אלו הם עולים עלינו בידע שלהם. תהיי בטוחה שהוא כבר יודע הכל אם הוא בגיל שהוא שואל על זה.

אביבקיץ

New member
כדאי לשתף

אני מודה שזה היה מביך אותי. אבל הייתי מעדיפה לדעת. היום, כשאני קשישה ויודעת כל מיני דברים שלא ידעתי פעם, אני בשוק מאיזה שטויות עשינו. שטויות שהם סכנת נפשות. אני ארצה לעזור לבנות שלי. לייעץ קצת. מעבר לזה? שיתוף ברמת הלשוחח כמו חברות? לא בטוחה. אולי. נראה איך ארגיש כשאגיע לשם. כשהייתי בגיל המתאים, כבר לא היתה לי אמא. אז אני ממש לא יודעת אם זה משהו שהייתי רוצה לדבר עליו או לא. מה איתך, את חושבת שהיית רוצה לדבר על זה עם אמא שלך?

אממ

אני אישית דיברתי עם אמא כי תמיד זה היה פתוח בקטע הזה וזה לא הפריע לי דווקא וגם לא לה ההפך היא שמחה שאני אחראית והכל. אני בעד, אבל חברות שלי לא מוכנות לספר בעתיד ולא עכשיו הן אומרות שיש דברים שלא צריך לדעת אז אני אומרת להם שההורים שלנו לא כאלה מטומטים כמו שהן חושבות.

אביבקיץ

New member
תודה על שהצחקת אותי על הבוקר ../images/Emo6.gif

אז אנחנו לא מטומטמים כמו שאנחנו נראים, מה?

mevav1

New member
שאלה טובה../images/Emo13.gif

כשבכורתי יצאה עם חבר שחשבתי שרצינים, אמרתי לה שתדע שלא תעשה כלום עד שלא תראה שהכל רציני. אמרתי לה גם שלמרות שהיא גדולה, שתספר לי אם עשתה זאת ולא קשור לגיל כי"אני אמך וצריכה לדעת הכל"
היא לא עשתה כלום איתו כי זה לא זה אבל עדיין שומרת על עצמה תודה ל אל. כשתרצה לעשות, אני אלך איתה לרופא נשים ונראה מה הלאה. בני לא סיפר לי שהם עושים את זה(בני 17 הממזרים וחברים כמעט שנתיים) אבל זה ברור שעושים ונותר לי רק לומר לו שישמר כי היום זה לא משחק ילדים להיות הורה כשאתה ילד. אני כמובן רוצה לדעת הכל ואבוי לו מישהו היה מסתיר ממני משהו.\ ילדיי מרגישים איתי מספיק בנוח כדי לספר לי אני מאמינה ואין לי בעיה לדבר על זה באופן פתוח. ככה היה בכל אופן עם בכורתי כשהיה לה חבר והסברתי לה דברים שתדע למרות שכבר ידעה אותם. וכן, ברור שמעוניינתצ שישתפו כאמור. חסר להם שלא.

pf26

New member
בודאי לשתף

כשביתי בת ה-17 וחצי סיפרה שהיא מתכוונת לקיים יחסי מין עם החבר שלה, לקחתי אותה לרופאת נשים מוכרת לי וחביבה (לא היה צורך לספר לה על אמצעי מניעה ועל מחלות, היא כבר ידעה הכל...). אני מקווה שגם ביתי הצעירה תבוא אלי כשיהיה צורך.

הייתי מאוד מאוד מאוד שמחה

שהילד/ה שלי מרגיש/ה קרוב/ה אליי ומשתף/ת אותי בדברים כאלו

תבינו חברותי הכל תלוי בנו!

אבל לא מתחיל בגיל הבגרות או גיל החשיפה למין אלא שנים רבות קודם לכן. הבת שלי מתייעצת איתי על הכל! היא לא זזה לרופא נשים בלעדי מהיום הראשון יש לה בעיה בנושא יחסי המין היא ישר ניגשת אלי, הכל פתוח הכל ללא גבולות או מבוכה. לי לא היה עם מי לדבר את מי לשתף עם מי להתייעץ אצלי שניהם יודעים שמדברים על יחסי מין כמו על תפריט לארוחת ליל שבת עד רחל בתך הקטנה בטח להתערב בעדינות בוהבנה. לייעץ להסביר, להיות עם ביטחון לספר מעט מנעורייך. אני בעד. בהצלחה.

למעלה