היי, שאלה :)

היי, שאלה :)

מכירים את השיר "אביתר"? יש סיפור מאחורי השיר הזה? למה הכוונה ש"אביתר כבר בן 80"? מקווה תענו, כי זה שיר ממש יפה לדעי, והוא בטח יהיה יפה יותר כשתהיה לי הבנה עמוקה יותר לגביו :) :p

BRANGELINA

New member
אממ תשובה חלקית

לפי מה שסיפרו לי הבנתי השיר מדבר על קרן ... בגדול הסיפור של השיר הוא הסיפור של קרן וגם אני מאד אוהבת את השיר וחושבת שהוא מקסים.

כל אחד יכול ממש להזדהות בעצמו

עם השיר הזה נכון? במיוחד כשנאמר שלילדים מכוערים לא קר ואין רגשות וכאלה... שיר חזק בהזדהות! מה עם הקטע של "אביתר בן 80"? מה הכוונה פה? הוא באמת בן 80 וגר אצל אמא שלו עדיין? [פתאט] או שמה..?

BRANGELINA

New member
אמממ

נראלי שקרן עוד לא בת שמונים..אני עדיין לא סגורה על הגיל המקורי שלה אבל נראלי ש29... סתםסתם....על זה קצת קשה לי לענות..פערי מידעעע

למה שילד יכתוב לאמא שלו

שהוא כבר בן 80 וזה סוף הדרך? מה הוא שובר לאמא שלו את הלב?...

אני ממש לא מבינה את פשר האובר-נחמדות שלך

אדם שואל שאלה, ועוד בפורום של מוסיקה (או שלדעתך שאלות שבאמת מצריכות תשובה הכרחית הן:מה יותר "שיק" לקרן-ג'ינס צמודים+טישרט או שמלה קצרצרה+תחרה?) אנשים עונים לשאלות שלו באורך-רוח , למה את באה לכעוס את הכעס שלהם? מדהים, אנשים פשוט מגיבים נטו בשביל לפגוע ולהרגיש טוב עם עצמם .

לא חייבים להגיע לכעס כדי שיהיה לא בסדר ..

ואם זה באמת היה ציניות ,ממש צריך לדעת איך מבטאים אותה דרך הכתב . בין כה וכה , אולי אני לא סופר-בדחנית ואולי סתם יש לי לקויות בהבנה , אבל אל תהיי בטוחה שכל האנשים ייקחו את "הציניות" הזאת בכיף שלהם .. (למרות שמס' האנשים שיעידו על כך הוא אפסי) קיצר, גם ציניות יכולה להיות לא ממש במקום אגב,אני לא מכסה על התחת שלי -אני באמת חושבת שזה היה לא מובן בכלל .. חח

זה הקטע בציניות בכתב..שאפשר לקחת איך שרוצים..

לא חפרתי לו בפנים שיפסיק לשאול, כתבתי משפט ציני אחד, מי שיבין יבין מי שלא לא נורא.. זה לא חוסר רגישות וכל אחד יקח איך שבא לו

כ"כ אסור לחיות על פי מה שכתבת הרגע

תמצתת במשפט וחצי איך מגיעים להרס עצמי שמביא להרס כללי יותר במישורים אחרים . אבל בכיף, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, מצידי,העיקר שאת עומדת מאחורי ההחלטות/מעשים שלך . רק חבל שאת כ"כ רואה בצדקתם/נכונותם ..

זה כ"כ לא העניין

לא התחלתי אפילו בכיוון של "לא\כן צריך הומור בחיים" . עזבי, זה רק מראה עד כמה הדיבורים שלי סתם נואשים , את ממש בשלך ועל שדר אחר לגמרי ..

מה?אל תתייחסו לזה כאילו קרן מדברת על עצמה,

גם אם כן . ומה היופי בזה? פחות יפה לראות את זה טכני ומציאותי כזה,לדעתי . מה שיפה בשיר הזה שהוא סופסוף משאיר לך מקום לחשוב ולשים את הפרשנות האישית שלך לגביו .. מה שלא קורה ברוב השירים של קרן,שדי מכניסה אותנו לסיטואציות ספציפיות, או לסיפורים עם התחלה,סוף,פואנטה . אני אוהבת סופים פתוחים, ואת הטשטוש הזה דווקא .. ולאו-דווקא חייבים להבין את השיר . המון פעמים שירים גורמים לנו להרגיש משהו אחד,וזה פשוט מרגיש טוב ונכון . כ"כ מיותר ללכת ולנסות לפענח/להסביר/לנבור/לפשפש בשיר, כי זה סוג של חלק מהקסם שלו . זאת בכל מקרה דעתי .. וזה גם מתקשר ל"אביתר" ,האמת .

למעלה