היי שאלה קטנה

אופיר4999

New member
היי שאלה קטנה

אישתי פיליפינית קבלה אזרחות כבר מזמן ולא טרחה להוציא דרכון ישראלי
עכשיו אם היא רוצה לנסוע לביקור משפחתי היא חייבת דרכון ישראלי
או מספיק שיש לך דרכון פיליפיני ובנוסף צריכה לעשות אינטר ויזה
או בגלל שהיא ישראלית קונה כרטיס וזהוא

randyloo

New member
אזרח ישראלי חייב לצאת בדרכון ישראלי

אחרת לא ניתן לצאת מהארץ.

אופיר4999

New member
תודה אני ישלח אותה לעשות דרכון

תודה זה גם מה שידעתי רק שהיא טענה שחברות שלה נסעו בלי
היא פוחדת שידרשו ממנה לוותר על האזרחות הפיליפינית
מה דעתך ידרשו מימנה שקיבלנו את האזרחות והכול לא שאלו או דרשו
היא מעונינת להיות בעלת אזרחות כפולה
אז בקשר לאינטר ויזה אני מבין שאין צורך ברגע שיש דרכון ישראלי

randyloo

New member
הדרכון הישראלי חובה רק בארץ

בכניסה למדינות אחרות היא יכולה להשתמש בדרכון הפיליפיני. הדרכון הוא רק מסמך נסיעה. אם מדינת המקור לא בקשה ממנה לוותר על האזרחות כאשר היא התאזרחה במדינה חדשה אין סיבה שיעשו זאת כעת. יש כאן הרבה זוגות פיליפינים שיוכלו לספר יותר מנסיונם.

stkachov

New member
איך מדינת המקור יודעת על התאזרחות במדינה אחרת?

randyloo

New member
אינני יודע

אבל לא הייתי מסתכן במידה וזה אסור. לכל מדינה יש מדיניות אחרת בנושא

Commander Bauer

New member
בקלות

אם יעשו לה תשאול בכניסה, ולא יהיה לה הסבר למה בדרכון הפיליפיני שלה אין ויזה עדכנית לישראל, או יותר גרוע שתוצה ותציג דרכון ישראלי - אז יידעו..
&nbsp
קראתי פעם על יפני-אמריקני שבכניסה ליפן תשאלו אותו איך הוא חי בארה"ב, וכשהודה שיש לו אזרחות, שללו לו את היפנית.
&nbsp
לכן הייתי ממליץ או להגיד שהייתה לא חוקית וכעת גירשו אותה חזרה לפיליפינים.
חלופין - לעבור דרך מדינה שלישית בדרך לשם, ולצאת מחדש בנמל התעופה עם הדרכון הפיליפיני, יתן לה חותמת יציאה כדי שתוכל להטעות את התשאול.

nok13

New member
שתוייות

עם המדינה המקורית לא מאפשרת DUAL CITIZENSHIP אז יש בעיה. רוב המדינות 'עוצמים עין' ולא עושים עיניין בשתי דרכונים. גם ארה''ב לא מאפשרת באמת שתי אזרחויות אבל כל עוד אין מלחמה עם ארה''ב אז אין בעיה. גם תאילנד ופיליפינים אין בעיה. דרום אפריקה הייה פעם בעיה ולקחו בחזרה דרכנוים של מתאזרחים פה.
&nbsp
בעלי הייה צריך לשלם את המיסים של 'עובד זר בישראל' כשיצאה מתאילנד כיוון שעדיין הייה לו ויזה בתוקף בדרכון התאילנדי למרות שהוא יצאה מישראל עם הדרכון (החדש) שלו ונכנס לתאילנד עם הדרכון התאילנדי. עם עמרו שזה בגלל הוא עדיין רשום כ'פועל זר' וצריך לשלם מיסים לתאילנד. פעם הבאה לא צריך. ($$$$)
בארה''ב זה עבירה פלילית אני חושבת עם יש אזרחות אמריקאי ונכנסים עם דרכון זר.
דרך עגב שומרים את החתיכת נייר הזה שלנו לאותם סיבות. זה הוכחות שנכנסת לפה בצורע חוקית. (למרות שרשום גם במחשב).

Commander Bauer

New member
חלק הראשון ממש לא נכון

http://travel.state.gov/content/tra...ip-and-dual-nationality/dual-nationality.html
מותר ועוד איך, שחור על גבי לבן, למעט:
"However, a person who acquires a foreign nationality by applying for it may lose U.S. nationality. In order to lose U.S. nationality, the law requires that the person must apply for the foreign nationality voluntarily, by free choice, and with the intention to give up U.S. nationality."
שזה מאוד קשה להוכיח.
&nbsp
הוכחת פה רק שבתאילנד זה שונה.
אז בהחלט יכול להיות שבפיליפינים יהיה אותו דבר כמו ששמעתי ביפן שיכולים לשלול, או כמו בתאי לדרוש תשלום כלשהו, או משהו אחר לגמרי...

למעלה