היי שאלה + סיפור קצר : )

loogi 24

New member
היי שאלה + סיפור קצר : )

אני בחור כבן 30 (באפריל יומולדת 30) ה-ocd שלי התחיל בערך בגיל 10,בעיקר מחשבתי - עברתי שואה עם ההפרעה הזו ועם הזמן המצב החרדתי שלי רק הלך והסתבך - אחד הפסיכיאטרים שפגשתי טוען שבלי תרופות חבל על הזמן שמדובר במחלה. קשה לי לא שלא להסכים איתו מאחר ואני שנים נמצא באותו מצב ואומנם אני עובד אבל נורא חסרה לי זוגיות למשל,משהו שאני גם מפחד ממנו בין היתר.התרופה האחרונה שניסיתי הייתה אפקסור אבל זה פשוט היה סיוט : דופק מטורף,תפיסת מציאות משונה וכל מה שכימיקל יכול לעשות, בנוסף התרופות האלו גורמות לי לעיכוב במתן שתן בצורה רצינית.... מישהו מכיר והתנסה בסימבלטה? האמת נראה לי שזה בדיוק אותו חרא כמו האפקסור זו אותה משפחה,השאלה היא איזה סיכוי יש לי בלי תרופות...אני גר עם ההורים בגלל כל החרדות שלי ומת להתחיל איזה משהו חדש בחיים,פרק ב' נורמלי יותר...אבל קשה לי לראות את זה קורה כל עוד המצב החרדתי שלי נותר בעינו...אני לוקח רמוטיב שעוזר לי לדיכאון ולשינה והאמת גם לחרדות,אבל לא באופן הרמטי כמו שתרופות עושות - מצד שני לתרופה יש מחיר והוא גם כבד...לא יודע כבר מה יהיה אשמח לתגובות... חג שמח

אמא11

New member
היי לוגי יקר וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo140.gif

לגבי סימבלטה - אני מציעה שתשאל בפורום תרופות. תשובות שתקבל כאן בפורום אינן מוסמכות ולמעשה מי שאמור לתת לך מענה הוא רופא ואולי גם רוקח. הנסיון עם תרופה מסויימת הוא מאד אינדיבידואלי. גם אם יכתבו לך שסימבלטה נפלאה - אולי עליך היא תשפיע גרוע. ואם יכתבו לך שהיא גרועה - אולי עליך היא תשפיע נפלא. האם אתה מטופל אצל אותו הרופא לאורך זמן? קיבלת עוד דעה מקצועית? ושאלה נוספת - האם ניסית לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי? לוגי, בהודעה שלך יש המון רצון להתקדם לפרק ב' ויש לי הרגשה שהרצון הזה אכן יכול להניע את ההתקדמות. שיהיה לך יום נפלא ושוב - חג שמח וברוך הבא. תמי

loogi 24

New member
תמי יקרה

תודה על קבלת הפנים אין לי כל כך צורך ללכת לפסיכיאטר כרגע מאחר ואני מתלבט עם עניין התרופות - המצב החרדתי שלי הוא כזה שמפחיד אותי לנסות שוב אחרי הניסיון הרע עם אפקסור,אני מאוד רגיש כנראה וזה רק מלמד על גודל הבעיה שלי הייתי בטיפול קוגניטיבי כ-3 שנים תחת טיפול במירו(תרופה בעייתית עבורי) הטיפול היה יעיל בהרבה מובנים ואני ממשיך לכתוב גם היום דפי מחשבה,אבל התוצאות מדברות בעד עצמן : אני לא נוהג,אין לי חברה,אני גר בבית,אין לי סקס,לא הייתי בחו"ל - פשוט אין חיים...אז אומנם ביחס ללפני שנה אולי יש שיפור,אבל החיים שלי רחוקים מלהיות משהו שאפשר להיות מרוצים ממנו וכנראה כן,הדרך היחידה היא לבדוק אופציה כימיקלית ארורה שהופכת אותך לזומבי,אז כן אולי היא "הורגת" תסמינים של חרדה וocd אבל גם היא הורגת חלק מהנשמה וזו ההתלבטות שלי,אני כבר מספיק מנוסה בתרופות אני יודע בעצם שזו ברירת מחדל רעה מאוד עבורי ומצד שני לוותר על החיים האלה זה יהיה מאוד חבל אחרי הדרך שעשיתי עד כה

אמא11

New member
היי לוגי יקר ובוקר טוב../images/Emo13.gif

קראתי בעיון מה שכתבת ומשום מה התחושה שלי היא שאינך פותח אף דלת באמת. אתה שולל מראש וע"י כך בעצם שומט את האפשרות להצליח. כך בענין טיפול פסיכולוגי או אפילו פסיכולוגי עם טיפול משלים אלטרנטיבי וכך גם לגבי טיפול תרופתי. זה שהיית בטיפול 3 שנים ואתה כותב דפי מחשבה, לא אומר שאי אפשר לנסות אצל מטפל אחר עם גישה שונה . רציתי לכתוב צריך להאמין שאפשר להצליח אבל זה לא "צריך להאמין" אלא צריך להכנס לטיפול עם גישה חיובית ולא שוללת מראש. כנ"ל בטיפול תרופתי. אולי היה לך נסיון לא טוב עם תרופה מסויימת או אפילו כמה, זה לא אומר שטיפול הורג חלק מהנשמה. אם אתה זומבי כתוצאה מתרופה, צריך להתיחס לכך כמו לכל תופעת לוואי שלילית אחרת. כדורים לא אמורים ליצור בעיה אלא לפתור אותה.הבעיה היא הOCD והרבה פעמים התסכול והדכאון שכתוצאה מהOCD, והחיים הלא מספקים כתוצאה מהOCD הם שהורגים את הנשמה, ולא התרופה. טיפול תרופתי טוב לא הופך אותך לזומבי, להיפך, הוא הופך אותך לאדם פעיל יותר. אני מאד מאד רוצה לעודד ולתמוך וללטף ולחבק אבל כרגע מרגישה שאני חייבת לכתוב מה שאני חושבת/מרגישה. קבעת קביעות ואתה מתנהל לפיהן ומתלבט לפיהן. מי אמר שהקביעות שלך נכונות? אני מפצירה בך לפנות לכל טיפול שלא תבחר בו - פסיכולוגי או תרופתי, בראש פתוח ואם אפשר, גם עם קצת תקוה. נסה לבחור במטפל שאתה סומך עליו, במישהו שיש לך הרגשה טובה איתו, ותן לו להוביל. אם אתה פוסל מראש - אתה מפחית מהסיכוי להצליח. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם תמי

Gameboy4

New member
ללוגי היקר

דווקא התרופות שנמצאות יותר בשימוש לOCD הן תרופות מקבוצת הSSRI כגון פרוזק, סרוקסט, פבוקסיל, לוסטראל, ציפרמיל וציפרלקס. התרופה אנפרניל שייכת לקבוצה ישנה יותר עם יותר תופעות לוואי אבל גם היא בשימוש לעתים לאחר שהתרופות מהSSRI לא נמצאו כעוזרות למטופל. לתרופות האלה יש יעילות מוכחת עקבית במחקרים. ייתכן שאפקסור ומירו גם יעילות אבל אין הרבה עדויות מחקריות כמו עם הSSRI. מדוע הפסקת את המירו אם היה מאוד יעיל? הוא עזר לך לOCD? מבין התרופות האלה ללוסטראל, ציפרמיל וציפרלקס יש פחות תופעות לוואי. אחר כך לפרוזק. בסוף לסרוקסט ופבוקסיל שיש להם קצת יותר. צריך לנסות מינון גבוה ולאורך זמן ממושך- שלושה חודשים. בהצלחה.

למעלה