היי שאלה לי

אדומה2

New member
רק...

... 1. דימוי גוף לקוי- נכון, אבל אם תסתכלי על כמה סטטיסטיקות את תוכלי לראות בפירוש שבולימיה נובעת אצל *הרבה* אנשים כתוצאה מטראומה מינית בילדות. דימוי גוף לקוי יש לרוב הבנות שאני מכירה ובכל זאת אני מכירה רק בחורה אחת שהיא בעברה הייתה אנורקסית (הייתה מטהרת את עצמה אחרי אוכל אני חושבת), כך שזה לא רק דימוי גוף לקוי. 2. טראומה- למה את שונאת את המילה הזו דרך אגב? בטראומות מיניות אי אפשר להתעלם גם אם נורא מנסים מההשפעות הגופניות והנפשיות של הטראומה- כמו גם ב- PTSD, בעיות שינה גם הן משפיעות על גוף ונפש- ואלו דברים שגם הפסיכולוגיה רואה. לומר חווית ילדות קשה זה לקחת את הטראומה של האדם ולמזער אותה בצורה שהיא עשיית אי צדק עם האדם. בעוד את חושבת שהגירושים של הוריו היו אולי הדבר הטוב ביותר, המטופל חווה אותם כטראומה לכל דבר. העין האוביקטיבית אינה המוקד בטיפול, חשוב העולם הפנימי של המטופל ואיך הוא ראה את הדברים ואיך הם השפיעו עליו וכך אפשר להבין את דפוסי ההתנהגות שלו היום וכך אפשר לנסות לתקן אותם בעזרת טיפול. פרפקציוניזם- וואלה, זו אינה סיבה מוצהרת להפרעת אכילה. אין ספק שזה מאפיין נשים רבות שסובלות מההפרעה, אבל זו אינה סיבה של ממש, זהו מאפיין, ויש הבדל. 3. אלף סיבות כמו? אחד הדברים שמאפיינים טראומה זה חוסר שליטה מוחלט וחוסר אונים, חוסר יכולת להתגונן. בהפרעות האכילה האלו חוזר באופן משמעותי וחזק הצורך של המטופלת בשליטה, זה בעצם הדבר היחידי שיש לה שליטה עליו- מה נכנס ומה יוצא מהגוף שלה, ואף אחד לא יעשה זאת בשבילה- לכן הטיפול חייב להיות מאוד עדין וממקום תומך ולא שופט- שזה כמו בכל טיפול אחר. החברה שלנו מעודדת רזון, נכון, אבל גם זה לא מספיק, לכשעצמו. צריכות להיות עוד סיבות. נכון שגם טראומה לפעמים אינה מספיקה- צריכה להיות רגישות לדבר מבעוד מועד. אבל הדברים הללו באים על רקע של טראומה ומבנה אישיות מסוים- ככה רואה את הדברים הרפואה הסינית והפסיכולוגיה ועוד דברים אחרים וטובים (אני פשוט לא למדתי אותם אז אני לא כותבת). הומיאופתיה מבחינתך זה רפואה קונבנציונאלית? למה?

soulbird

New member
אוקי נתחיל מהסוף להתחלה

כתבתי שההומיופאטית שלי היא גם הומיופאטית וגם רופאה קונבנציונאלית (רופאת ילדים). ההסטיגות שלי מה מילה טראומה באה מזה שלדעתי השימוש בה פשוט מוגזמת לכן אני מעדיפה חווית ילדות קשה. (אונס היא לדעתי חווית ילדות קשה שמשאירה משקעים בריאותיים כגון פוסט טראומה. הטיפול בפוסט טראומה הוא לרוב תרופתי כגון תרופות הרגעה ושינה. הטיפול המישני הוא גם נפשי). לגבי אנורקסיה\בולימיה לא כל אחד שעבר אונס נהפך לאנורקטי או בולימי ---- אגב עוד סיבה לאנורקסיה\ בולימיה היא שנאת הגוף שבת שלום נמאסטה god bless

אדומה2

New member
הממממ

אוקיי, לא הבנתי לגבי ההומיאופתיה מההודעה הקודמת. אני חושבת שיש בעייתיות עם ההגדרות שלך מהי טראומה ומהי חווית ילדות קשה, כאשר ספרות מקצועית רבה וטובה וכן גם מטפלים בפסיכולוגיה אפילו מאסכולות שונות מסכימים שאונס- בכל שלב שהוא בחיים- הוא טראומה, טראומה נפשית וטראומה פיזית. אני לא מבינה את הבעיה שלך עם העניין. האם גם גילוי עריות זו חווית ילדות קשה? אונס קבוצתי? התעללות מינית? התעללות נפשית? מוות של מישהו יקר לך מול העיניים- למשל הורה? לא, לא כל אחד שעבר אונס הופך לאנורקטי או בולימי, זה גם לא מה שכתבתי. אבל הדיון הזה לגמרי סטה ממסלולו, לא התכוונתי לפתח אותו לכיוון הזה (אם כי אותי הוא די מעניין), אני פשוט רציתי להצביע על העובדה שאי אפשר להפריד גוף ונפש גם אם נורא מנסים. מי שמצליח מתייחס לצד אחד של הבעיה וזה כידוע לא מספיק לאורך זמן כי האדם אינו יצור חד ממדי, את זה אנחנו כבר יודעים מזמן. פסיכולוגיה בעצמה לא עושה את ההפרדה הזו, ולמרות שהיא מתייחסת לנפש, היא גם מתבוננת כל הזמן על ההשפעות שיש לבעיות בנפש על הגוף. זה הכל.

אדומה2

New member
שאלה קטנה אם אפשר

למה היה ניתוח קיסרי? האם היית עם חבל הטבור סביב צווארך במקרה? או שמא הייתה מצוקה אחרת שאת יכולה לספר לנו עליה?

soulbird

New member
ייתי הפוחה (כפי שהוסבר לי ע´י אימי

ז´א עם רגליים כלפי חוץ (משהו כזה) לא שאני מבינה מה הקשר כי האסטמה התפתחה לי בגיל 5 ולא מלידה . -- אגב זה מה שקצת עיצבן אותי בביקורים אצל ההומיופטית . הירגשתי שאני על ספת הפסיכולוג עם כל השאלות שלה שלא קשורות לכלום וכל החפירות האלה. אבל אני גם מבינה את המגבלות של הרפואה הקונבנציונאלית שכל מה שהם עשו זה להוסיף לי עוד סטרואידים (בצורת משאפים) למינהם .ואני מודעת לזה עד כמה שזה לא בריא. חלק מתופעות הלוואי הן רעידות בידיים (שזה מאוד מביך) ----- אגב מאמר מוסגר : לפני שנה וקצת עברתי ניתוח בברך בהרדמה מלאה קמתי מהניתוח עם התקף אסטמה רצינית מאז לא ממש הצלחתי לחזור לאיזון. אפילו עם ההומיופאטיה .

m_katzmann

New member
תחושת מחנק

היי ציפור הנפש, אם חבל הטבור היה כרוך סביב צווארך הירגשת תחושת מחנק-אותה התחושה אותה את מכירה מהתקפי האסטמה. עדיין לא ברור לי אם זוהי טראומת המחנק הראשונית שחווית, כי יתכן מאוד שבמהלך ההריון היתה אימך לחוצה, לחץ שהשפיע על התכווצות או חוסר זרימה. ההרגשה הזאת של תקיעות וחוסר זרימה באה לידי ביטוי גם בבעיות הברכיים שתפקידם להוביל אותנו קדימה. תחושת מחנק זו מלווה אותך ברמות שונות. כתינוקת לבטח בכית הרבה, אך לא התייחסו לזעקה זו של הרגש והיו בטח עוד אותות רבים אחרים עד שזה בא לידי ביטוי במחלה הפיזית -אסטמה. אך גם כאן לא ממש נמצאה התייחסות לחנק הרגשי ולכן זה בא לידי ביטוי כפול ומכופל בבעיות הברכיים ובניתוח שנעשה בהרדמה מלאה שוב הרגשת חסרת כל שליטה. לדעתי חווית טראומה כל כך קשה באותו הניתוח שבגללה לא הצלחת עדיין לחזור לאיזון. טיפול של גוף נפש למרות שהוא דורש הרבה יותר אומץ ובאמת רצון לשינוי - זה מה שאת צריכה אם את רוצה לשבור את הדפוס הזה אותו אינך מצליחה לשנות כרגע.
מאיה

soulbird

New member
אוי אוי אוי מישמש

כתבתי שהייתי הפוחה (שתינוק מוכן ללידה הוא בדרך כלל מתהפך כל שיהיה ראש קודם (כך נידמה לי) אני הייתי רגליים קודם כך שהיו צריכים ניתוח קייסרי כדי ללדת אותי) אימי סיפרה לי שכתינוקת לא הייתי בכיינית לא ממש הבנתי את כל הקטע ונראה לי שאתם יותר שועפים לטיפול בנפש מאשר טיפול בגוף.

soulbird

New member
אוי אוי אוי מישמש

כתבתי שהייתי הפוחה (שתינוק מוכן ללידה הוא בדרך כלל מתהפך כל שיהיה ראש קודם (כך נידמה לי) אני הייתי רגליים קודם כך שהיו צריכים ניתוח קייסרי כדי ללדת אותי) אימי סיפרה לי שכתינוקת לא הייתי בכיינית לא ממש הבנתי את כל הקטע ונראה לי שאתם יותר שועפים לטיפול בנפש מאשר טיפול בגוף.

m_katzmann

New member
אנחנו שואפים לטיפול גוף-נפש

אבל את כפסיכולוגית לעתיד דווקא מתכחשת לנפש ואולי דווקא משום שהיא כל כך פגועה. אז אם הטיפולים בהומאופטיה לא ממש עזרו לך - נסי טיפולים ברפלגסולוגיה, שיאצו, הילינג, טיפולים של מגע, שם הגוף שלך מדבר ולא את. מאיה

soulbird

New member
אמממ

לא התעכזבתי מההומיופטיה אני עדיין מטופלת בה רק שאני מתאלמת מהקטע שלא מתאים לי. טיפןלי מגע בכלל לא מתאים לי

m_katzmann

New member
למה טיפולי מגע לא מתאימים לך?

כמובן שקיימות עוד אופציות אחרות אבל למה טיפולי מגע לא מתאימים לך? מה קורה בגופך כאשר מנסים לגעת בך, אפילו לא בנגיעה ממש אלא רק בנגיעה אנרגטית, מה עושה לך נגיעה בכפות רגליך? מה גורמת לך החשיפה הזאת? ברור שיש כאן בעיה שאת משתדלת להתעלם ממנה בדיוק כמו שאת מתעלמת מחלקים כל כך חשובים של האיבחון ההומאופתי. התעלמות לא תוביל אותך לשום מקום. נגיעה בכאב, לא לשם תחושת הכאב, אלא כדי להתיך את הכאב יכולה להוביל אותך קדימה. וסיפור אישי קצר. לפני כמה חודשים התחלתי בטיפול בשיטת אבי גרינברג. לא ידעתי לאיזו שיטת טיפול אני הולכת. שמעתי על אבי גרינברג כשיטת טיפול רפלקסולוגית. כשהגעתי התברר לי שזה טיפול במגע וכל מה שבקשתי הוא שאשרוד את שעת הטיפול. זו היתה תחושה מאוד לא נעימה, אבל בגלל רצוני העז להתנקות מהעבר נשארתי. וכל הטיפולים הראשונים היו ממש סיוט בשבילי. יצאתי מהם מוטשת לגמרי. נפתחו שם כל כך הרבה חסימות, שפרצו החוצה כמו מעיין מתגבר. שנים הם היו חוויות שם. וכשהם יצאו משהו השתחרר בי. העזתי לשבור דפוס שהיה טבוע בי שנים. לשנות אותו. כמובן שלא מדובר כאן בהוקוס פוקוס זה תהליך של עליות וירידות, אך מי שמוכן לתהליך שכזה יוצא נשכר גם מכל נפילה. מאיה

soulbird

New member
יש אנשים שלא אוהבים

שנוגעים בהם. אני אחת מהם. נגיע לא עושה לי טוב. אגב הייתי פעם לפני הרבה שנים בסוג של טיפול מגע . הבחור העביר את ידיו על חלקים אינטימים בגופי והרגשתי ממש לא נוח עם זה. שהוא אמר שזה חלק מהטיפול .. לא יודעת
אגב אני כן עושה טאי צ´י (צ´י קונג שזו טאי צ´י רפואי). אני טיפלה מבינה ברפואה סינית אנרגיות (צ´קרות)

אדומה2

New member
לא טוב

שהמטפל הזה נגע בך באזורים אינטימים, ולא, את צודקת, זה לא חלק מהטיפול. טוב עשית שלא חזרת אליו, אבל אל תשללי את כל מקצועות המגע בגלל זה (אני מבינה שאת גם לא אוהבת מגע, אבל אם זה בגלל מטפל שסרח, תחשבי על לתת לזה עוד צ´אנס כי זה מאוד יכול לעזור לך), יש מטפלים שלא עושים דברים כאלה והם מטפלים טובים ואנשים נעימים. רפואה סינית לא ממש מדברת על צ´אקרות, אבל השילוב ביניהם הוא מאוד טבעי ומניב תוצאות יפות מאוד.

soulbird

New member
מה אני אגיד

זה היה לי מאוד לא נעים הטיפול הזה והוא עוד טען שזה חלק מהשיחרור. אני צריכה ללמוד להשתחרר. סיימתי את הטיפול עם בחילה

אדומה2

New member
../images/Emo3.gif

זה מכעיס אותי לשמוע על מקרים כאלה. את לא צריכה להשתחרר בכלל, ושירגע. אבל- אולי תנסי טיפול במגע אצל מטפלת?

soulbird

New member
תאמיני לח שהוא "המטפל" היה

מאוד רגוע נהנה מכל רגע! ואני התקבצתי יותר ויותר . 60 דקות הכי ארוכות בחיים שלי

אדומה2

New member
טיפול

אני שואפת לטפל באדם, לא בסימפטומים. האדם מורכב מגוף ונפש שיש להם מערכת יחסים הדדית והם משפיעים האחד על השני. כשיש בעיה ששורשיה בנפש- זה ישפיע במוקדם או במאוחר על הגוף וההפך, אפילו ברמה הכי מיידית- יש אנשים שנוטים לדיכאון קל לאחר ניתוח, או בזמן טיפול נגד סרטן. וכשנולדת בכית מיד? האם הייתה מצוקה עוברית כלשהי לפני הניתוח פרט למנח העכוז בו היית? האם הייתה מצוקה לאמא שלך בזמן הלידה או בניתוח?

טיפול הומאופתי

שלום לך, לפני שאפרט ברצוני לשאול מספר שאלות ברשותך? 1. מתי התחלת עם הטיפול ההומאופתי? 2. מהי התרופה / תרופות שאת נוטלת וכיצד? 3. מה את בעצם מעוניינת? זאת שאלה חשובה. ממתין למענה שלומי - הומאופתיה קלאסית.

ציפור נפש יקרה

קראתי את כל השרשור ואני מוצאת לנכון לשאול אותך שאלה אחת פשוטה. האם הגשת תלונה על אותו מטפל שנגע בך במקומות אינטימיים? אם לא עשית זאת, אני מוצאת כאן חוסר אחריות שלך כלפי עצמך בפרט, וכלפי אחרים שיגיעו לאותו מטפל בכלל. אדם העושה מעשה כזה ראוי שיבוא לדין על מעשיו, לא ייתכן שמטפל כזה או אחר יחזור על מעשיו אצל מטופלים אחרים. מקוה שתתעלי על עצמך ותעשי משהו בנידון אור ואהבה בת חן

אדומה2

New member
../images/Emo5.gifאוי!

אוי למטפל ששופט אנשים במקרים שאינו מכיר ומטיל עליהם רגשות אשמה!!! לא ממקומך בכלל בת חן, אם היא ראתה לנכון לא להתלונן זה עניין שלה, והיא עשתה את שיכלה ואת שראתה לנכון.

למעלה